Czujnik map sensor 038 906 051 B
- szluger1
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1T0 , 1,9 TDI 74kw
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 5 razy
Czujnik map sensor 038 906 051 B
Witam. Kiedyś pisałem że turbo mi pada ale to nie było turbo tylko czujnik ciśnienia doładowania map sensor. Czujnik po prostu spalił się jakby dostał za duże napięcie. Mój temat jest z zapytaniem czy jest jakiś sterownik prądu który zasila ten czujnik i jaki powinien dochodzić prąd do tego czujnika. Czy można to sprawdzić jakimś programem? Piszę bo to już trzeci czujnik który został zwęglony w tym miesiącu.Pierwsze zdjęcie przedstawia dobry czujnik a dwa pozostałe czujnik już uszkodzony. Ta bańka po prostu jest pęknięta
szluger1
-
brzydaq
- Początkujący
- Auto:: 1T1, AVQ, 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Czujnik map sensor 038 906 051 B
Siema,
Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale ja bym stawiał na uszkodzoną wiązkę miedzy silnikiem a wentylatorami.
Ten czujnik raczej idzie prosto do sterownika silnika - to raczej mało prawdopodobne aby to on akurat padł - wiązka padała częściej.
Taka moja opinia.
Pozdrawiam
Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale ja bym stawiał na uszkodzoną wiązkę miedzy silnikiem a wentylatorami.
Ten czujnik raczej idzie prosto do sterownika silnika - to raczej mało prawdopodobne aby to on akurat padł - wiązka padała częściej.
Taka moja opinia.
Pozdrawiam
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Zasilanie z ecm napieciem 5V. Sprawdzic kabloteke bo chyba turki tez mialy problemy z przygnieciona kabloteka.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- szluger1
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1T0 , 1,9 TDI 74kw
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 5 razy
Byłem u elektronika i właśnie zauważyłem że tan właśnie jest świeża izolacja na wiązce.
szluger1