Jaki odkurzacz samochodowy ? i czy warto.
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Jaki odkurzacz samochodowy ? i czy warto.
Witam mam takie pytanie . Mieszkam w bloku i czasem raz na miesiąc bywam u rodziców gdzie mam odkurzacz normalny pod ręką. A raz na tydzień dobrze by było wysprzątać w aucie. Na orlenie za 6 minut płace 4 zł - a by wszystko dobrze odkurzyć potrzebuje 10. A do tego sam odkurzacz tam nie jest zbyt wygodny. W związku z tym zastanbawiałem się czy nie warto zainwestować w odkurzacz zasilany 12V . Na allegro wg popularności ustawiłem i najwięcej osób kupiło takie Black&Decker w cenie ok 90 zł. I tak się zastanawiam. Czy ktos miał może lub ma takie cudo ? jak takie odkurzacze się sprawują ? czy spełniają swoją rolę czy bardziej zabawka. Z góry dzieki
-
OGr
- Początkujący
- Auto:: Audi A4
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Jaki odkurzacz samochodowy ? i czy warto.
Drogi kolego, jeżeli lubisz mieć ładnie posprzatane w aucie to odpuść sobie te badziewia na 12V. Szkoda kasy, to ledwo ciągnie.
Naciapane z kanału...
Naciapane z kanału...
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Dokladnie. Mam takowy i dzieciaki sie bawia nim bo do odkurzania sie nie nadaje chyba ze posprzatac okruchy z chrupek kukurydzianych 
-
OGr
- Początkujący
- Auto:: Audi A4
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
To fakt, moja księżniczka też nim zaczynała przygodę ze sprzątaniem.
Ja kiedyś chciałem z bagażnika odkurzyc jakieś pier*** to zasadniczo brudu przed i po było tyle samo.
Naciapane z kanału...
Ja kiedyś chciałem z bagażnika odkurzyc jakieś pier*** to zasadniczo brudu przed i po było tyle samo.
Naciapane z kanału...
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
zazdroszczę wolnego czasu...remi10 pisze:raz na tydzień dobrze by było wysprzątać w aucie
ale do rzeczy.
ja tez mieszkam w bloku i dwa razy do roku (po zimie/po lecie) urządzam generalne sprzątanie w aucie. długi przedłużacz i niestraszne Ci mieszkanie na pietrze czy tez parking oddalony od okien.
Generalnie 12V słabo ssie (łzy nie lecą), czystą szmatką z mikrofibry (polecam forumową) zrobisz więcej w zakamarkach niż tym odkurzaczem.
Jeśli jesteś fanem czystości w aucie, to poszukałbym malutkiego odkurzacza w markecie AGD, są teraz takie małe sztuki poniżej 100zł, sprawdził jakie są tam końcówki i ewentualnie dokupił. Do tego przedłużacz na bębnie z Castoramy i woziłbym to w bagażniku.
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
oooooo to dobrze że przegrałem licytacje
tak myślałem że to badziewie nie odkurzacz. Dobra. Dzieki 
- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
A ja polecam odkurzacz na 12V ale tylko do sprzatania drobin, bo do dobrego sprzatania to tylko porzadny normalny odkurzacz
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
-
kamusg
- Auto:: Suzuki Swift 2007
- Imię:: Grzegorz
- Kontakt:
Ja używam (tylko ze względu na to, że takowy posiadam : )) odkurzacza przemysłowego Hilti. Muszę przyznać, że działa idealnie, wyciągnie wszystko co do wyciągnięcia. No ale wiadomo, to odkurzacz przemysłowy. Normalnie pewnie odkurzałbym zwykłym odkurzaczem.
-
trucha0
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
A ja polecam BlackDecker sam taki mam w Multivanie trochę więcej do odkurzania i daje radę śmiało pozbiera co trzeba otwieram pojemnik wysypuję i do następnego,całego Tourana odkurzyć 10-15min,kupiłem ze względu na małe dziecko i wszechobecne okruchy po wszystkim mam model
http://allegro.pl/black-decker-odkurzac ... 07222.html
kosztuje prawie tyle co do domu ale inne tańsze to jak koledzy napisali robią tylko szum ten nawet jeszcze wciąga...
http://allegro.pl/black-decker-odkurzac ... 07222.html
kosztuje prawie tyle co do domu ale inne tańsze to jak koledzy napisali robią tylko szum ten nawet jeszcze wciąga...
-
Farszu
- Zaawansowany
- Auto:: touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Można go wziąść na orlenie za punkty
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
669 997 911