Zmiana RNS300 na Alpine
- arti_76
- Przeglądacz
- Auto:: TDI
- Imię:: Artur
Zmiana RNS300 na Alpine
Witam Wszystkich!
Mam pytanie do obeznanych w temacie. Co muszę kupić żeby działała kierownica z multifunkcją zamieniając oryginalną navi na Alpine CDA-9884 bo takie radio zostało mi z poprzedniego auta.
Zastanawiałem się nad RNS510 ale chyba za dużo kombinacji żeby podłączyć wzmacniacze.
Mam zamiar rozbudować moje audio tak jak miałem w poprzednim aucie czyli 3 drożny z przodu, 2 drożny z tyłu i subwoofer w bagażniku.
O takim zestawie myślałem żeby zamontować radio:
http://allegro.pl/ramka-vw-jetta-touran ... 31042.html
Wszelkie uwagi co do takiej zamiany mile widziane.
Pozdrawiam
Mam pytanie do obeznanych w temacie. Co muszę kupić żeby działała kierownica z multifunkcją zamieniając oryginalną navi na Alpine CDA-9884 bo takie radio zostało mi z poprzedniego auta.
Zastanawiałem się nad RNS510 ale chyba za dużo kombinacji żeby podłączyć wzmacniacze.
Mam zamiar rozbudować moje audio tak jak miałem w poprzednim aucie czyli 3 drożny z przodu, 2 drożny z tyłu i subwoofer w bagażniku.
O takim zestawie myślałem żeby zamontować radio:
http://allegro.pl/ramka-vw-jetta-touran ... 31042.html
Wszelkie uwagi co do takiej zamiany mile widziane.
Pozdrawiam
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Jeśli zdecydujesz się na wyjście tylko przez wzmacniacz/e to nie ma problemu z RNS510, bo kodujesz aktywne głośniki i na wyjściu masz sygnał liniowy. Tak działa oryginalny zestaw z wzmacniaczem VW. Jak do tego poszukasz głośników z takiego zestawu, to będą o większej mocy a w desce wtedy jest też głośnik średnio-tonowy.arti_76 pisze:Zastanawiałem się nad RNS510 ale chyba za dużo kombinacji żeby podłączyć wzmacniacze.
Obsługa z kierownicy to już inna bajka, bo musisz mieć wtedy symulator CAN zdolny do przetworzenia sygnałów z kiery do radia.
A może jakaś chińszczyzna RNS'o-podobna. Oferują pełną integrację z autem.
- arti_76
- Przeglądacz
Głośniki już mam tylko czekają na zamontowanie przód DLS UP36 tył Infiniti Kappa.Turanek pisze:Jeśli zdecydujesz się na wyjście tylko przez wzmacniacz/e to nie ma problemu z RNS510, bo kodujesz aktywne głośniki i na wyjściu masz sygnał liniowy. Tak działa oryginalny zestaw z wzmacniaczem VW. Jak do tego poszukasz głośników z takiego zestawu, to będą o większej mocy a w desce wtedy jest też głośnik średnio-tonowy.arti_76 pisze:Zastanawiałem się nad RNS510 ale chyba za dużo kombinacji żeby podłączyć wzmacniacze.
Obsługa z kierownicy to już inna bajka, bo musisz mieć wtedy symulator CAN zdolny do przetworzenia sygnałów z kiery do radia.
A może jakaś chińszczyzna RNS'o-podobna. Oferują pełną integrację z autem.
Radio leży w pudełku i czeka - zakup czegoś nowego wiadomo wiąże się z kosztami i dlatego zastanawiałem się czy kupić 510 czy odpuścić temat i bawić się z Alpine.
Co do 510 czy jakbym się zdecydował to będę miał 4 wyjścia na głośniki i oddzielny na subwoofer? Poprzednio miałem 4 kanały na przód i na suba a tylne głośniki napędzane były z radia.
Możesz podesłać mi jakiś namiar na taki symulator jak to wygląda.
Co do chińszczyzny to też jest jakieś rozwiązanie ale jakość chyba nie ta.
- arti_76
- Przeglądacz
Odgrzebie trochę kotleta.Turanek pisze:Masz 4 głośnikowe.
Jak podłącze wzmacniacz do rns'a - będę musiał zastosować coś takiego?
http://allegro.pl/wyjscie-rca-na-wzmacn ... 74430.html
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof