TOURAN 2015 (5T1)
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4Tsi, 2016
- Imię:: Tom
Re: TOURAN 2015
Czy mogą być problemy z assistance vw gdy ich wezwe do przebitej opony- załozonej poza aso (rozumiem ze obowiazuje gdy korzystamy z autoryzowanych czesci)
gdy profil opony i firma beda dpowiadały tym z vw to podejrzewam ze bedzie ok a co jak bede miał innej firmy opony o innym profilu np 225/50r18
gdy profil opony i firma beda dpowiadały tym z vw to podejrzewam ze bedzie ok a co jak bede miał innej firmy opony o innym profilu np 225/50r18
- pkk
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.8 TSI 2016
- Imię:: PKK
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ja bym się tym nie przejmował na zapas. Koszt opon w ASO jest tak absurdalnie wysoki, że nie jest wart rozważania assistance.donjuanik pisze:Czy mogą być problemy z assistance vw gdy ich wezwe do przebitej opony- załozonej poza aso (rozumiem ze obowiazuje gdy korzystamy z autoryzowanych czesci)
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
E tam, ja zimówki kupiłem właśnie przez ASO. Chciałem, żeby mój touran wyjechał od nich na zimówkach, a nie chciałem się bawić w dostarczanie opon do salonu. Cena była na poziomie popularnego sklepu internetowego z oponami +100zł na całym komplecie.pkk pisze: Ja bym się tym nie przejmował na zapas. Koszt opon w ASO jest tak absurdalnie wysoki, że nie jest wart rozważania assistance.
- pkk
- Przeglądacz
Patrzyłeś w cennik teraz?
4400zł to najniższa cena za komplet.
Przy zakupie samochodu Dealer zrobi dużo, żeby sprzedać auto.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Nowe 16" kola, 4 szt. 2996 plnpkk pisze:Patrzyłeś w cennik teraz?
https://www.vw-sklep.pl/pl/sklep/p/2079 ... relli.html
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- pkk
- Przeglądacz
A to pardon. Podawałem cenę z felga aluminiowa.
Taki zestaw jak powyższy zmontowalbym za 2000pln
Taki zestaw jak powyższy zmontowalbym za 2000pln
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4 TSI DSG
- Imię:: Hubert
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Witam serdecznie
Właśnie konfiguruje swojego tourana i troche drogo mi wyszlo
chcialem sie poradzic z czego można spokojnie zrezygnować a co jednak warto zostawić?
1. DLA - czy to bardzo poprawia bezpieczenstwo jazdy noca?
2. Fotele ergo
3. Adaptacyjne zawieszenie
4. Pakiet Cargo - czy bez tego w bagazniku nie ma zadnego oswietlenia?
5. Discovery Media - czy da się bez tego obejść korzystając z app-connect i nawigacji z androida czy to raczej mało wygodne rozwiązanie?
6. EasyOpen - rozumiem ze duza wygoda, ale czy naprawde warte 3 tysiakow?
7. Kamera cofania - biore park assist ze wzgledu na umiejętności parkowania żony
może kamera w tym wariancie to już zbędny gadżet?
Będę bardzo wdzięczny za wasze opinie
Pozdrawiam,
Hubert

Właśnie konfiguruje swojego tourana i troche drogo mi wyszlo

chcialem sie poradzic z czego można spokojnie zrezygnować a co jednak warto zostawić?
2. Fotele ergo
5. Discovery Media - czy da się bez tego obejść korzystając z app-connect i nawigacji z androida czy to raczej mało wygodne rozwiązanie?
7. Kamera cofania - biore park assist ze wzgledu na umiejętności parkowania żony

Będę bardzo wdzięczny za wasze opinie

Pozdrawiam,
Hubert
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI 150KM
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 4 razy
ad.4) Latarka jest też w pakiecie z gniazdem 230V
ad.5) Jeśli nawigacji potrzebujesz sporadycznie to app-connect w zupełności wystarczy... Ja na codzień nie podłączam telefonu przez USB, więc działa tylko Janosik przez Bluetooth (który uruchamia się automatycznie). Gdy potrzebuję nawigacji wystarczy podłączyć telefon. Przy okazji nie musisz się bawić w aktualizacje, a np. najnowsza wersja nawigacji Google pozwala na zapisanie mapy z planowanej trasy w pamięci telefonu, co pozwala nawet na nawigację za granicą bez dostępu do internetu. Znajomy pojechał tak do Czech i był zadowolony.
ad.7) Mam Park Assist i Kamerę, gdybym miał z czegoś zrezygnować to z tego pierwszego.
ad.5) Jeśli nawigacji potrzebujesz sporadycznie to app-connect w zupełności wystarczy... Ja na codzień nie podłączam telefonu przez USB, więc działa tylko Janosik przez Bluetooth (który uruchamia się automatycznie). Gdy potrzebuję nawigacji wystarczy podłączyć telefon. Przy okazji nie musisz się bawić w aktualizacje, a np. najnowsza wersja nawigacji Google pozwala na zapisanie mapy z planowanej trasy w pamięci telefonu, co pozwala nawet na nawigację za granicą bez dostępu do internetu. Znajomy pojechał tak do Czech i był zadowolony.
ad.7) Mam Park Assist i Kamerę, gdybym miał z czegoś zrezygnować to z tego pierwszego.
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Witaj,
Ad. 1 LEDy top wystarczą.
Ad. 2 Z tego nie rezygnuj, fotele ergo mają regulowaną długość siedzisk. A to bardzo dużo daje. Funkcja masażu mało konkretna, ale używam przy dalszych podróżach.
Ad. 3 Nie mam, nie wypowiadam się. A nie mam, bo tak jak Ty starałem się odchudzić cenę. Nie żałuję, "zwykły" zawias mi odpowiada.
Ad. 4 W bagażniku faktycznie światła praktycznie brak.
Ad. 5 Bez nawigacji faktycznie da się obejść. Ale jeśli planujesz zagraniczne wycieczki, polecam. Nawigacji ze swojego tourana bym nie oddał
Ad. 6 Zgadzam się z Tobą w 100%. Super wygoda, ale nie za 3 tyś...
Ad. 7 Wg mnie park pilot i kamera to rozwiązanie optymalne, i 1 tyś w kieszeni.
Ad. 1 LEDy top wystarczą.
Ad. 2 Z tego nie rezygnuj, fotele ergo mają regulowaną długość siedzisk. A to bardzo dużo daje. Funkcja masażu mało konkretna, ale używam przy dalszych podróżach.
Ad. 3 Nie mam, nie wypowiadam się. A nie mam, bo tak jak Ty starałem się odchudzić cenę. Nie żałuję, "zwykły" zawias mi odpowiada.
Ad. 4 W bagażniku faktycznie światła praktycznie brak.
Ad. 5 Bez nawigacji faktycznie da się obejść. Ale jeśli planujesz zagraniczne wycieczki, polecam. Nawigacji ze swojego tourana bym nie oddał

Ad. 6 Zgadzam się z Tobą w 100%. Super wygoda, ale nie za 3 tyś...
Ad. 7 Wg mnie park pilot i kamera to rozwiązanie optymalne, i 1 tyś w kieszeni.
- pkk
- Przeglądacz
Ad.1. Żałuję jak jasna cholera, że nie wziąłem DLA. Jeśli wyposażasz samochód lepiej, a jak widzę tak, to dlaczego masz machać nocą cały czas światła długie/mijania, skoro DLA mógłby to robić za Ciebie i jechałbyś cały czas na długich? Moim zdaniem must have.hubertm pisze:Witam serdecznie![]()
Właśnie konfiguruje swojego tourana i troche drogo mi wyszlo![]()
2. Fotele ergo
7. Kamera cofania - biore park assist ze wzgledu na umiejętności parkowania żonymoże kamera w tym wariancie to już zbędny gadżet?
Będę bardzo wdzięczny za wasze opinie![]()
Pozdrawiam,
Hubert
Ad.2. Nie wiem. Ja wziąłem podgrzewane, ale chyba to zbędny wydatek.
Ad.3. Zawieszenie w Touranie jest dość twarde, ale nie miałem do czynienia z tym bajerem adaptacyjnego zawieszenia, więc nie brałem.
Ad.4. Co zawiera pakiet Cargo? Jeśli tu mowa o siatkach bagażowych to WEŹ JE!!!! bagażnik jest krótki a wysoki, wielokrotnie wkładam coś na wysokości tylnich zagłówków i drżę, żeby nie poleciało to na głowy pasażerów z tyłu przy mocniejszym hamowaniu.
Ad.5. Z tego co wiem AppConnect NIE umożliwia wyświetlania nawigacji w ekranie radia. Ja nawigacji nie brałem, bo Google Maps biją wszystkie nawigacje na głowę.
Ad.6. Dla mnie nie warte.
Ad.7. Park assist to tak jak juz pisalem na tym forum, bajer, który odbiera pełną kontrolę nad pojazdem. Mam kamerę cofania i żona sobie z tym w zupełności radzi.
Co bym wział jeszcze, a czego nie wziąłem? Skórzaną tapicerkę. Przy dzieciakach to o wiele lepszy wybór.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
To ciekawe co piszesz bo mi diler mówił coś dokładnie odwrotnego co do wyświetlania Google map przy pomocy AppConnect. Ze da rade w związku z czym navi nie bardzo jest koniecznapkk pisze:Ad.5. Z tego co wiem AppConnect NIE umożliwia wyświetlania nawigacji w ekranie radia. Ja nawigacji nie brałem, bo Google Maps biją wszystkie nawigacje na głowę.hubertm pisze:Witam serdecznie![]()
Właśnie konfiguruje swojego tourana i troche drogo mi wyszlo![]()
2. Fotele ergo
7. Kamera cofania - biore park assist ze wzgledu na umiejętności parkowania żonymoże kamera w tym wariancie to już zbędny gadżet?
Będę bardzo wdzięczny za wasze opinie![]()
Pozdrawiam,
Hubert
.
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
- Johan007
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI DSG 2016
- Imię:: Jaś
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ad.1. masz rację, jest to bardzo przydatne rozwiązaniepkk pisze: Ad.1. Żałuję jak jasna cholera, że nie wziąłem DLA. Jeśli wyposażasz samochód lepiej, a jak widzę tak, to dlaczego masz machać nocą cały czas światła długie/mijania, skoro DLA mógłby to robić za Ciebie i jechałbyś cały czas na długich? Moim zdaniem must have.
Ad.2. Nie wiem. Ja wziąłem podgrzewane, ale chyba to zbędny wydatek.
Ad.3. Zawieszenie w Touranie jest dość twarde, ale nie miałem do czynienia z tym bajerem adaptacyjnego zawieszenia, więc nie brałem.
Ad.4. Co zawiera pakiet Cargo? Jeśli tu mowa o siatkach bagażowych to WEŹ JE!!!! bagażnik jest krótki a wysoki, wielokrotnie wkładam coś na wysokości tylnich zagłówków i drżę, żeby nie poleciało to na głowy pasażerów z tyłu przy mocniejszym hamowaniu.
Ad.5. Z tego co wiem AppConnect NIE umożliwia wyświetlania nawigacji w ekranie radia. Ja nawigacji nie brałem, bo Google Maps biją wszystkie nawigacje na głowę.
Ad.6. Dla mnie nie warte.
Ad.7. Park assist to tak jak juz pisalem na tym forum, bajer, który odbiera pełną kontrolę nad pojazdem. Mam kamerę cofania i żona sobie z tym w zupełności radzi.
Co bym wział jeszcze, a czego nie wziąłem? Skórzaną tapicerkę. Przy dzieciakach to o wiele lepszy wybór.
Ad.2. ja jestem za, mam jeszcze masaż pleców i przy moim kręgosłupie na dłuższych trasach fajnie się sprawdza
Ad.6. pełny pakiet, przy niesieniu czegoś do bagażnika szybko docenisz. Podobno łatwiej jest ukraść, ale bardziej cenię sobie wygodę. Na pewno w następnym opcja obowiązkowa.
Ad.7. park assist moim zdaniem nie jest warty kasy, wystarczy kamera i czujniki z przodu.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Ad.6 Bajer fajny zwłaszcza tak jak napisał Johan007 przydatne gdy mamy zajęte ręce a tu trzeba otworzyć samochód, a potem bagażnik aby zapakować to co mamy w rękach, a np. pada deszcz wszędzie jest mokro i trzeba postawić gdzieś to co trzymamy aby otworzyć auto.
AD.7 Asystenta parkowania mam u siebie. Skorzystałem z tego parę razy ale bardziej z ciekawości niż z potrzeby. Bajer fajny ale czy wart ceny? Może dla kierowcy który ma problemy z parkowaniem jest to opcja przydatna. Pytanie dlaczego obsługuje parkowanie tylko z prawej strony? Na drodze jednokierunkowej czasami także trzeba zaparkować z lewej strony i tu już nie możemy liczyć na wsparcie. Kamerkę dołożyłem i już wielokrotnie skorzystałem jak mnie na parkingu tak dostawili, że czujniki już piszczały sygnałem ciągłym, a na kamerce widziałem że jeszcze mogę trochę podjechać.
AD.7 Asystenta parkowania mam u siebie. Skorzystałem z tego parę razy ale bardziej z ciekawości niż z potrzeby. Bajer fajny ale czy wart ceny? Może dla kierowcy który ma problemy z parkowaniem jest to opcja przydatna. Pytanie dlaczego obsługuje parkowanie tylko z prawej strony? Na drodze jednokierunkowej czasami także trzeba zaparkować z lewej strony i tu już nie możemy liczyć na wsparcie. Kamerkę dołożyłem i już wielokrotnie skorzystałem jak mnie na parkingu tak dostawili, że czujniki już piszczały sygnałem ciągłym, a na kamerce widziałem że jeszcze mogę trochę podjechać.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Asystent parkowania obejmuje parkowanie rownolegle i prostopadle. Ponadto, z lewej i prawej strony !!
Czy szanowny Kolega zaznajomił się z instrukcją choćby pobieżnie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy szanowny Kolega zaznajomił się z instrukcją choćby pobieżnie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk