KriSSo pisze:Asystent parkowania obejmuje parkowanie rownolegle i prostopadle. Ponadto, z lewej i prawej strony !!
Czy szanowny Kolega zaznajomił się z instrukcją choćby pobieżnie?
KriSSo pisze:Asystent parkowania obejmuje parkowanie rownolegle i prostopadle. Ponadto, z lewej i prawej strony !!
Czy szanowny Kolega zaznajomił się z instrukcją choćby pobieżnie?
Tak to jest jak się nie czyta instrukcji
Trzeba włączyć lewy kierunkowskaz i działa na lewą stronę. Nawet doczytałem że potrafi także sam wyjeżdżać.
Chciałbym jeszcze podpytać o nawigację Discovery Media - czy ona wyświetla informacje o korkach i na tej podstawie dobiera trasę tak jak w mapach Google? Czy jeżeli tak to może używać do tego internetu udostępnionego z komórki czy trzeba kupować oddzielną kartę sim (widziałem że obok kart SD jest miejsce na sim)?
hubertm pisze:Dzięki za odpowiedzi, sporo mi się wyjaśniło :-)
Chciałbym jeszcze podpytać o nawigację Discovery Media - czy ona wyświetla informacje o korkach i na tej podstawie dobiera trasę tak jak w mapach Google? Czy jeżeli tak to może używać do tego internetu udostępnionego z komórki czy trzeba kupować oddzielną kartę sim (widziałem że obok kart SD jest miejsce na sim)?
Ja zdecydowałem się na dodatek AppConnect i używam właśnie Google Maps (Android Auto). Trochę się obawiałem jak to będzie działać, ale niepotrzebnie. A w razie czego jest jeszcze MirrorLink i nawigacja Sygic.
hubertm pisze:Dzięki za odpowiedzi, sporo mi się wyjaśniło :-)
Ja zdecydowałem się na dodatek AppConnect i używam właśnie Google Maps (Android Auto). Trochę się obawiałem jak to będzie działać, ale niepotrzebnie. A w razie czego jest jeszcze MirrorLink i nawigacja Sygic.
Czyli normalnie nawigacja Google Maps w *trakcie jazdy* wyświetla się na ekranie radia?
Stenog pisze:
A jak to wygląda w przypadku iPhone'a? Zależałoby mi na tych żeby działał zarówno android jak i iPhone. W Konfiguratorze jest opcja USB do obsługi iPhone - czy wtedy android też działa czy też oba systemy wzajemnie się wykluczają?
Google Maps działają tylko jak się zatrzymasz na stacji benzynowej...
Oczywiście że działają w czasie jazdy. Inaczej to nie miałoby żadnego sensu. Proponuję wpisać w google "android auto" i obejrzeć filmiki.
Interfejs Android Auto jest bardzo fajny. Łącznie z czytaniem wiadomości SMS / Skype.
Wygląda nieźle Czy to działa też po bluetoothie czy tylko kabel?
Tylko kabel. No i oczywiście mapy działają cały czas, bo ktoś się dopytywał. Nawet może sobie działać w tle a Ty możesz sobie wybierać muzyke ze Spotify, Google Play, działają w wersji małego okienka na ekranie głównym AAuto. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
terex pisze:a ktos z was dokladal ta funkcje w pozniejszym terminie.ile sobie życzą za taki bajer
To się wiąże z dwoma dodatkowymi wejściami w konsoli głównej, więc pewnie trudno dołożyć "później". Na pewno jest to wykonalne ale cenowo może nie być już wesoło.
Mam jeszcze pytanie w sprawie instalacji telefonicznej. Samo composition Media daje coś takiego jak instalacja telefoniczną bluetooth. Ale dodatkowo można też dobrać Instalacja Telefoniczną Comfort lub Business za 1500 lub 2300. Stąd moje pytanie co daje sama instalacja Telefoniczna bluetooth w ramach Composition Media? Czy działa jak zestaw głośnomówiący? Czy można odtwarzać muzykę z komórki po bluetooth?