Touran Golf naprawa grzania lusterka zewnętrznego
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: Touran Golf naprawa grzania lusterka zewnętrznego
... ale o co wogóle chodzi ?
tzn grzeją czy nie grzeją ? w polifcie również masz grzanie tylnej szyby, niezależnie od lusterek, możesz sobie jeszcze ustawić czas grzania zarówno lusterek, jak i tylnej szyby 
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Ano właśnie nie wiedziałem co i jak z tym grzaniem. Żona zgłosiła mi ze nie grzeją. Polecenie-naprawić. Jest jakiś manual co i jak ustawiać z tym grzaniem? Ale generalnie rozszyfruje to. Zdziwiło mnie to że nie dochodził prąd do szkieł a do szyby tak. Nie kaplem się ze ten dzoj ma coś z tym wspólnego. Ale skoro kolega donosi ze da się ustawić czas niezależnie na lustra i szybę to może się da ustawić by działało to wszystko razem.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Włączanie grzania szyby tylnej masz na panelu klimy, a włączanie grzania lusterek na pokrętle regulacji/ustawiania lusterek więc są to 2 niezależne od siebie wyłączniki. Czas grzania jest po to, że gdybyś zapomniał wyłączyć ogrzewania to komputer samoczynnie ci wyłączy grzanie po zadanym czasie nawet jak przełączniki będą ustawione w pozycji ogrzewania. Jeśli chciałbyś załączać to razem musiałbyś dorobić jakiś dodatkowy układ.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
A czyli pokretlem-dzojem się włącza lustra. Czyli mogę załączyć same lustra tez? Dobra pokombinuje. W golfie 4 mam już do przesady prosto bo tam nawet czasowki nie ma. Tak to wtedy producent robił.
Ze tak jeszcze spytam. Szkła do Turka w wersji 1t1 i 1t2 są takie same jak w golfie 6? Są może dostępne te wkłady grzane z firmy dęgo bo pamiętam ze dość dobre były i była opcja ciemnionych na niebiesko?
Albo jakieś sprawdzone wkłady z dobrym grzaniem ktoś testował?
Ze tak jeszcze spytam. Szkła do Turka w wersji 1t1 i 1t2 są takie same jak w golfie 6? Są może dostępne te wkłady grzane z firmy dęgo bo pamiętam ze dość dobre były i była opcja ciemnionych na niebiesko?
Albo jakieś sprawdzone wkłady z dobrym grzaniem ktoś testował?
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
milesiu
- Początkujący
- Auto:: Passat B6, 2.0TDICR 2009
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 1 raz
Podłączam się do pytania wyżej. Macie jakiś numer katalogowy takiej maty albo która hurtownia to ma? Okaże się pewnie, że każda to ma tylko pod dziwną nazwą. Fotochroma tez można podgrzewać, żeby się rozkleiło?