Tezeba niestety dopychać z zewnątrz,w moim przypadku rzadko zamykam za pierwszym razem. Staram się jednym krótkim mocnym ruchem trzasnąć klapą.milesiu pisze:Może zamiennik był przesadzony z mocą. Nie spowalnial w ostatniej fazie otwarcia. A powiedzcie mi proszę jak przy tej modyfikacji zamykacie klapę? Bo ja bez modyfikacji ciągnę klapę od środka, za wewnętrzne uchwyty. Czyli zamykam czysta ręką. Czy przy tej modyfikacji nie trzeba jej dopychac od zewnątrz?
Przepraszam za błędy, z telefonu piszę.
Otwieranie klapy bagażnika z pilota Aktualizacja 05.02.17
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Re: Otwieranie klapy bagażnika z pilota Aktualizacja 18.10.1
- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
podrzuci ktoś link do aukcji z siłownikami do Turka?
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 677 razy
Zdecydowanie kup oryginał z 1T3 (najlepiej jak najmłodszy) szukaj 1T0827550H
Zamienniki nie mają funkcji "wyhamowania" o czym wspominał milesiu... (testowałem)
Zamienniki nie mają funkcji "wyhamowania" o czym wspominał milesiu... (testowałem)
- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Nie kupuj podróbek na alledrogo. Ja kupiłem i nie dają rady podnieść klapy. Tylko oryginał.yogicc pisze:podrzuci ktoś link do aukcji z siłownikami do Turka?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- Reflektory
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
W pierwszym poście tego wątku jest napisane gdzie pisać, dzwonić, zamawiać sprężynki. Sprężynki zawsze będą ponieważ zamawiamy je u producenta, który wg potrzeb produkuje je dla nas. W razie problemów zajrzyj tutaj. i zwróć uwagę na posta kolegi Yox.Reflektory pisze:są jeszcze sprężynki ?
-
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 bls
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Zamawiałem we wtorek i nawet szybko dostałem odpowiedź odnośnie realizacji.Reflektory pisze:są jeszcze sprężynki ?
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
witam
mam problem ... jak daleko odskakuje wam klapa jak nie macie założonych sprężyn ?
u mnie jest to bardzo mały ruch ... centymetr ( patrząc na dole ) i niestety po założeniu sprężyn jest taka samo ...
już nawet dałem podkładki ... sprężyny całkowicie się ścisły i nic ... dalej malutki ruch i nici z otwarcia ...
jak nacisnę pilota klapa odskakuje tak jakby na "pierwszy ząbek" , jak ja pociągnę zanim zamek włączy blokadę to się otworzy ... jak nie to zostanie zablokowana na "pierwszym ząbku"
siłowniki wymienione na nowe ale dalej to samo ... co może być nie tak ?
mam problem ... jak daleko odskakuje wam klapa jak nie macie założonych sprężyn ?
u mnie jest to bardzo mały ruch ... centymetr ( patrząc na dole ) i niestety po założeniu sprężyn jest taka samo ...
już nawet dałem podkładki ... sprężyny całkowicie się ścisły i nic ... dalej malutki ruch i nici z otwarcia ...
jak nacisnę pilota klapa odskakuje tak jakby na "pierwszy ząbek" , jak ja pociągnę zanim zamek włączy blokadę to się otworzy ... jak nie to zostanie zablokowana na "pierwszym ząbku"
- Adamfx
- ____________________
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Przeczytaj dokładnie całego manuala to się dowiesz o co chodzi
-- 21 lis 2016, o 06:19 --
ZAKUP SPRĘŻYN I WYPYCHACZY
TU TYLKO DYSKUSJA
Więc ponownie tworzę listę na sprężynki i wypychacze kto zainteresowany dopisywać się.
Co się znajduje w przesyłce i jaki koszt:
w komplecie są: 2x sprężyny, 2x wypychacze, 2x termokurczki, 4xpodkładki
cena całości 64,- +PRZESYŁKA 10,- na terenie Polski
lub same wypychacze. Wypychacze 40,- +PRZESYŁKA 10,- na terenie Polski
Lub same sprężyny. Sprężyny 2szt 24,- +PRZESYŁKA 10,- na terenie Polski.
Wpisujemy się na listę, nieprzekraczalnie do 05.XII.2016
01. Adamfx
02.
TU TYLKO DYSKUSJA
ZAPISY TU
-- 21 lis 2016, o 06:19 --
ZAKUP SPRĘŻYN I WYPYCHACZY
TU TYLKO DYSKUSJA
Więc ponownie tworzę listę na sprężynki i wypychacze kto zainteresowany dopisywać się.
01. Adamfx
02.
TU TYLKO DYSKUSJA
ZAPISY TU
Ostatnio zmieniony pn lis 21, 2016 09:55 przez Adamfx, łącznie zmieniany 3 razy.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 677 razy
Kodowanie zamka w komforcie zmień....RedArt pisze:jak nacisnę pilota klapa odskakuje tak jakby na "pierwszy ząbek" , jak ja pociągnę zanim zamek włączy blokadę to się otworzy ... jak nie to zostanie zablokowana na "pierwszym ząbku"
- hagio
- Expert
- Kontakt:
Pytanie jaki masz komfort?z doswiadczenia wiem" Zlot Ogolnopolski TKP"że posiadacze bajtu z softouchem w module komfortu mieli problemy z otwieraniem klapy. Zazwyczaj z pilota mozna było a z tzw.ręki już niestety nie. Co do kodowania modułu komfortu 12 byt zaznaczamy w byt1 bit4. W komforcie 13 byt.zdaje sie ze tak samo,a w 19 byt komforcie byt2 bit3. Jesli zakodowane prawidłowo a nadal nie działa to do wymiany komfort,najlepiej z końcówką ARRedArt pisze:witam
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Adamfx pisze: ZAKUP SPRĘŻYN I WYPYCHACZY
01. Adamfx
02. GioW - sprężyny i podkładki bez wypychaczy
-
- Początkujący
- Auto:: Golf V Variant 1.9 tdi 07
- Imię:: Karol
- Podziękował: 1 raz
Czy ktoś się może orientuje, czy mod podejdzie do golfa v ale variant 2007?
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
to jeszcze raz .... dokładniej
posiadam komfort 1K0 959 433 BT.
zmieniony w 2 byt 3 bit ( 19 bit ). wcześniej nie napisałem że już przeprogramowany bo uznałem to za pewniak ze tak przyjmiecie.
teraz tak:
- jak wyłączę ten bit to przy naciśnięciu przycisku klapy otwierana jest blokada zamka ale klapa nie porusza się.
- bit 3 ustawiony prawidłowo czyli na działanie klapy. Jak nacisnę przycisk otwierania klapy klapa odskakuje ale minimalnie ..... po 2-3 sek zamek wraca do blokady a klapa zostaje w takim położeniu jakby była niedomknięta.
- po naciśnięciu przycisku, jak klapa odskoczy to trochę i w tym czasie 2-3 sek ja pociągnę bez naciskana "klamki" to się otworzy .... czyli zamek jest w pełni otwarty.
@Adamfx - możesz naprowadzić mnie o co chodzi ? czytałem całość i jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania. Co do sprężyn co będziesz zamawiać to to są te zielone co w opisach czy jakiś inny model ?
@hagio - możesz bardziej wyjaśnić ? nie do końca rozumiem .. jeżeli chodzi o klamkę to mogę bez problemu po zakodowaniu otwierać ręcznie ... nie w tym jest problem
o to ci chodziło ?
Siłowniki nowe .. sprężyny na probe podłożyłem podkładki aż są zciśniete na max ale dalej nic się nie zmienia i odskakuje na ten jeden ząbek ... a zamek nie trzyma jej wiec co może być problemem ?
zmieniony w 2 byt 3 bit ( 19 bit ). wcześniej nie napisałem że już przeprogramowany bo uznałem to za pewniak ze tak przyjmiecie.
teraz tak:
- jak wyłączę ten bit to przy naciśnięciu przycisku klapy otwierana jest blokada zamka ale klapa nie porusza się.
- bit 3 ustawiony prawidłowo czyli na działanie klapy. Jak nacisnę przycisk otwierania klapy klapa odskakuje ale minimalnie ..... po 2-3 sek zamek wraca do blokady a klapa zostaje w takim położeniu jakby była niedomknięta.
- po naciśnięciu przycisku, jak klapa odskoczy to trochę i w tym czasie 2-3 sek ja pociągnę bez naciskana "klamki" to się otworzy .... czyli zamek jest w pełni otwarty.
@Adamfx - możesz naprowadzić mnie o co chodzi ? czytałem całość i jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania. Co do sprężyn co będziesz zamawiać to to są te zielone co w opisach czy jakiś inny model ?
@hagio - możesz bardziej wyjaśnić ? nie do końca rozumiem .. jeżeli chodzi o klamkę to mogę bez problemu po zakodowaniu otwierać ręcznie ... nie w tym jest problem

Siłowniki nowe .. sprężyny na probe podłożyłem podkładki aż są zciśniete na max ale dalej nic się nie zmienia i odskakuje na ten jeden ząbek ... a zamek nie trzyma jej wiec co może być problemem ?
- hagio
- Expert
- Kontakt:
Ilu BYTowy jest ten moduł?RedArt pisze: to jeszcze raz .... dokładniej
Masz założone tzw.wypychacze meblowe-patrz str.nr.1 w tym temacie, zamiast odbojników w karoserii nad lampami?(nie myl z siłownikami )