Witajcie! S-max-> Touran czy Grand C-max

Tutaj się witamy
PaFcioo
Auto:: Touran, 1,4 DSG, 2017
Imię:: Paweł

Post autor: PaFcioo »

Witajcie,
Nadeszła pora rozstania się z S-maxem i rozglądanie się za nowym nabytkiem. Pod uwagę biorę dwa modele. Tourana 1,4 150 KM + DSG oraz Grand C-maxa 1,5 +AT 150/182 KM. Wiem, że polecicie Tourana ale do tej pory VW mi obcy i nie za bardzo wiem na co zwracać uwagę ;)
Z góry dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji ;)
keraj998
Początkujący
Auto:: Touran 1.6 TDI CAYC, 2013
Imię:: Jarek
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Witajcie! S-max-> Touran czy Grand C-max

Post autor: keraj998 »

jeżeli jeździłeś S-maxem (w dobrym stanie technicznym) to zakup któregoś z wymienionych aut nie przyniesie Ci satysfakcji. Chyba że z pełną świadomością chcesz kupić mniejsze auto od obecnego to najlepiej przejechać się każdym z nich i wtedy dokonać wyboru. Dla mnie osobiście platforma MQB w Passacie B8 i Touranie 1T5 to jakaś pomyłka, niezależnie od wielkości kół. :shock:
PaFcioo

No raczej był i jest w dobrym stanie bo jestem pierwszym właścicielem [WINKING FACE]

Tak. Zdecydowanie mniejsze auto jest teraz potrzebne. Zarówno Touran jak i S-max nie były traktowane jak przysłowiowe "dzieciowowzy" tylko komfort wsiadania i wysiadania miał duże znaczenie. Dlaczego pomyłka?
PaFcioo

Re: Witajcie! S-max-> Touran czy Grand C-max

Wybór padł na wcześniej nie brana opcje czyli Verso. [WINKING FACE]
Szału stylistycznego i technologicznego moze nie ma (nie jest to pogrzebane) ale wiem ze będzie bezawaryjnie [WINKING FACE] a tego to juz chyba każdy oczekuje.
ODPOWIEDZ