Rząd nikogo nie rozlicza z 500+ (z tego co wiem osobiście to sporadyczne przypadki) i ja nie mam Was zamiaru rozliczać z 500+ bo nie o to mi chodziło Panowie

Cieszę się z Waszych zakupów, czytam i na pewno będę do tego wracał bo dzielicie się cenną wiedzą na co warto zwrócić uwagę przy zakupie, a na co nie. Sam może kiedyś z niej skorzystam bo nie mówię nigdy "nigdy"

i wiem, że na pewno na takową pomoc będę mógł liczyć. Fajnie, że jesteście.
Nikt jednak na pewno mi nie zaprzeczy, że zasiłek 500+ nie wspomaga całego budżetu rodzinnego bo oczywiście przecież tak jest, a nie inaczej. Podwyższa komfort całej rodziny, odciąża z opłat, pozwala na więcej-dziecku jak i całej rodzinie.
Dziecko wymaga wydatków i wymagało do tej pory kiedy Państwo wprowadziło 500+ i te pieniądze zawsze się znajdowały na dziecko bo tak musiało być. No chyba, że mówimy o jakiejś patologii która na pewno tu u nas nie występuje.
Tak jak większość jak nie wszyscy z Was pracują, a nie doją Państwo na bezrobociu. (Tu z kolei ja muszę na nich ciężko płacić odczuwając namacalnie wady własnej działalności gospodarczej kiedy w kalendarzu zbliża się 10-ty każdego miesiąca).
Z drugiej strony patrząc na fakty (nie oczywiście na Was personalnie), statystyki sami pewnie o nich słyszeliście jak wzrósł zakup sprzętu RTV/AGD, samochodów, a ludzie mieszkający na ogródkach działkowych zaczęli baseny budować przy domach (to taki lokalny przykład)
@rzutnik - jeżeli masz zamiary kupna auta za gotówkę to tym bardziej gratuluje. Dzieci byście musieli sporo narobić na raz

Wiesz dobrze co miałem na myśli, a jak nie to naprowadzę - kredyt, finansownie, leasing i inne miesięczne spłaty

Samo 500+ to oczywiście mało, a już zostawiając to "500 PLUS" żeby nie krzywdzić już tych dzieci

i zamieniając to na PLN to... 1000 zł miesięcznie czy 1500 zł to już na pewno wystarczy, mając jeszcze wkład własny to już w ogóle.