TOURAN 2015 (5T1)
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: TOURAN 2015
W discover media to tymczasowo nie działa. Będzie aktualizacja softu. Zgłoś to w aso i żeby dali Ci znać jak będzie rozwiązanie.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4 TSI DSG
- Imię:: Hubert
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
W temacie smogu... Czy ten cały pure air w touranie zapewnia czyste powietrze, wolne od tych wszystkich pyłów ze smogu?
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Czyli wywalona kasa za 190KM?Prusiak pisze:Ad.4filut pisze:Szanowni,
4) Silnik - mój Touran wyposażony jest w TDI 2.0 190 KM + DSG6. Tutaj najbardziej jestem zaskoczony, ponieważ jeżdżę służbową Skodą Superb z silnikiem TDI 2.0 170 KM + DSG6. Wydawało mi się, że Touran powinien być bardziej dynamiczny z takim silnikiem. Jednak moje subiektywne odczucia są takie, że skoda chodzi dużo bardziej "agresywnie". Tak, jak by ten silnik w Touranie miał jakiś ogranicznik. Pali za to dużo mniej. Mam ciężką nogę, Skoda pali mi ok 14 litrów. Touran spala mi poniżej 9.
5) Światła LED - super, ale : tylne kierunkowskazy są na zwykłych żarówkach. W konfiguratorze nie było o tym mowy - zamówiłem pakiet full LED. Przednie ledy świecą super, ale krótko - zwłaszcza światła mijania.
Filut
Wspominałem też o słabej dynamice wersji 150 KM na wyższych biegach, myślałem że 190KM eliminuje ten "problem". Też porównywałem do jazdy Skodą to faktycznie one są jakieś żwawsze.
Zerknij jeszcze w ustawienia trybu jazdy, bo przy "Eco" Touran nie jedzie wogle - ale za to mało pali. To by tłumaczyło odczucie "ogranicznika".
Ad.5
Dobiłeś do 30tys. km, powinieneś być na pierwszym przeglądzie, serwis powinien był zauważyć za nisko świecące światła mijania i zrobić korektę. Wcześniej o tym pisało kilku kolegów z forum. Mi tak też zrobili - aczkolwiek nie narzekałem że świeciły blisko. Teraz uważam, że świecą uważam za wysoko.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- Muti
- Władca postów
Wg mnie nie. Poprostu 190km ma inną charakterystykę niż starsze CR i PD. On płynniej rozwija moc i dlatego nie tak efektownie. Jedynie po wskazówce widać efektywność 

- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Pożyjemy, zobaczymy... Aby do majaMuti pisze:Wg mnie nie. Poprostu 190km ma inną charakterystykę niż starsze CR i PD. On płynniej rozwija moc i dlatego nie tak efektownie. Jedynie po wskazówce widać efektywność
B-)
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
- Prusiak
- Początkujący
- Auto:: Nowy TOURAN 2.0 TDI 150KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
A takie pytanie do posiadaczy wersji z adblue... czy ktos spotkał sie z problemem zamarzniecia tego magicznego plynu podczas ostatnich mrozów? Tak czytam że zamarza przy -11, a sam osobiście przetestowalem i autko jeździ bez problemów, mimo że nawet stało pod chmurką kilka godzin przy -20....
Może macie jeszcze jakies uwagi dot. Adblue?
Może macie jeszcze jakies uwagi dot. Adblue?
Nowy TOURAN 2,0 TDI BMT Highline 7-osobowy
- Johny7205
- ____________________
- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Żadnych uwag do AdBlue. Zrobiłem już 71 tys. km. Dolewki co 8-10 tys km w zależności od trybu jazdy.

- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Widzę po Twoim zdjęciu profilowym, że masz zalodzony cały przód.Prusiak pisze:autko jeździ bez problemów, mimo że nawet stało pod chmurką kilka godzin przy -20....
Jak się w takich warunkach sprawdzają lampy LED?
Czy wytwarzają wystarczająco dużo ciepła aby szkła reflektorów nie zamarzały?
Może ktoś inny ma też w tym zakresie doświadczenie...
- Prusiak
- Początkujący
- Auto:: Nowy TOURAN 2.0 TDI 150KM
- Imię:: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Heh, to była wyjątkowa sytuacja z zeszłego tygodnia. Tak Touran wyglądał po 2 godzinnej trasie w ciągle padającym gęstym śniegu. Na drogach masakra. Ale światełka super dawały rade.Gandalf pisze: Widzę po Twoim zdjęciu profilowym, że masz zalodzony cały przód.
Jak się w takich warunkach sprawdzają lampy LED?
Czy wytwarzają wystarczająco dużo ciepła aby szkła reflektorów nie zamarzały?
Generalnie światła są moim zdaniem jednym z lepszych elementów tego autka.
Nowy TOURAN 2,0 TDI BMT Highline 7-osobowy
-
- Początkujący
- Auto:: Touran '16 2.0TDI 150KM
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
U mnie w Discover Media działa bardzo dobrze!Muti pisze:W discover media to tymczasowo nie działa. Będzie aktualizacja softu. Zgłoś to w aso i żeby dali Ci znać jak będzie rozwiązanie.
NzTT
Z jednym dość zresztą ciekawym wyjątkiem: w okolicach Polkowic przy nowobudowanym odcinku S3 w tym samym miejscu usłyszałem piknięcie, i komunikat na wyświetlaczu poinformował mnie, że rozpoznawanie znaków niedostępne. Ale po chwili wszystko działało prawidłowo.
- Muti
- Władca postów
Masz MJ16. Co do komunikatu, to tak jest jeżeli jestes poza drogą i jest to normalne.PiotrJot pisze:mnie w Discover Media działa bardzo dobrze!
Z jednym dość zresztą ciekawym wyjątkiem: w okolicach Polkowic przy nowobudowanym odcinku S3 w tym samym miejscu usłyszałem piknięcie, i komunikat na wyświetlaczu poinformował mnie, że rozpoznawanie znaków niedostępne. Ale po chwili wszystko działało prawidłowo.

-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2016, 1.8 DSG
- Imię:: Radek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Panowie (i Panie)
Ja tylko informacyjnie, że dzisiaj odebrałem Tourana i aż się chce połykać kilometry. Nie wiem kiedy mi minęło te prawie 300km. Z moich obserwacji, to:
Światła bardzo przyjemnie.
Tempomat z ACC bajka, ale trzeba się go nauczyć (szybkie pytanie - jak się go wznawia po hamowaniu?)
Fotele Top-Komfort rewelka.
Dobrze, że są manetki bo skrzynia czasem chce za szybko zmienić bieg i jadę 1500-1800 obr/min.
Podstawowe audio bardzo dobre.
Wycieraczki i ilość płynu wyrzucana na szybę takie sobie.
Stacja BP w Piotrkowie oszukuje. I to bardzo!
Spalanie na trasie Piotrków Trybunalski-Poznań jadać A1 i A2 ze średnią prędkością ok. 120 km (obchodzę się delikatnie z silnikiem) wyszło coś koło 7,5 litra na dotarciu silnika z benzyną 98 (w trybie eko na trasie). Zakładając, że będę jeździł na dotartym silniku i etylinie 95, może zejdę w okolice 6l/100. Szacun!
Ja tylko informacyjnie, że dzisiaj odebrałem Tourana i aż się chce połykać kilometry. Nie wiem kiedy mi minęło te prawie 300km. Z moich obserwacji, to:
Tempomat z ACC bajka, ale trzeba się go nauczyć (szybkie pytanie - jak się go wznawia po hamowaniu?)
Fotele Top-Komfort rewelka.
Dobrze, że są manetki bo skrzynia czasem chce za szybko zmienić bieg i jadę 1500-1800 obr/min.
Podstawowe audio bardzo dobre.
Wycieraczki i ilość płynu wyrzucana na szybę takie sobie.
Stacja BP w Piotrkowie oszukuje. I to bardzo!
Spalanie na trasie Piotrków Trybunalski-Poznań jadać A1 i A2 ze średnią prędkością ok. 120 km (obchodzę się delikatnie z silnikiem) wyszło coś koło 7,5 litra na dotarciu silnika z benzyną 98 (w trybie eko na trasie). Zakładając, że będę jeździł na dotartym silniku i etylinie 95, może zejdę w okolice 6l/100. Szacun!
-
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Naciśnij przycisk res.Maszyna pisze:Panowie (i Panie)