A z którego roku masz auto??U mnie z 2007 nie działa prawdopodobnie muszę wymienić moduł (sterownik )
wystukane z mojego Siamsiunga
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Najprawdopodobniej musisz wymienić czujniki ,instalacje i moduł parkowania
Chyba taniej wyjdzie montaż kamerki
wystukane z mojego Siamsiunga
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
hubert222 pisze:Mam czujniki z tylu zamontowane fabrycznie.
do OPS są inne czujniki niż te montowane fabrycznie w przedliftach i jak się okazuje w poliftach. Do tego wszystkiego inny moduł na 8K,oraz nie wiem czy kabelkologia będzie ta sama?wszystko jest w manualu MIKI76 http://www.touranklub.pl/forum/viewtopi ... ujniki+OPS
Witam Panowie
wiec abo działał OPS w moim touranie gdzie fabrycznie mam czujniki parkowania przód i tył wraz z asystentem parkowania wystarczyło zmienic moduł sterownik parkowania na nr 1T0.919.475H, fabrycznie miałem taki sam ale bez literki wiem ze na 100% działał bedzie tez u nas ten sam sterownik ale z literka P
pozńiej tylko w długim kodowaniu w radio wystarczy zaznaczyc obsługa OPC i to wszystko !!!
Pozdrawiam
Dzisiaj jechałem autostradą A4 z Rzeszowa do Przemyśla i później wracałem. Odcinek z Rzeszowa do Jarosławia został oddany do ruchu już ponad rok temu. Nawigacja RNS 510 z mapą V.14 usilnie prowadziła mnie omijając ten odcinek do samego wjazdu na niego - na zjazdach przed tym odcinkiem kierowała poza autostradę. Dopiero po wjechaniu na ten odcinek autostrady nawigacja przeliczyła trasę i kierowała już po autostradzie (jednocześnie czas dojazdu zmalał).
Podobnie kiedyś było z odcinkiem z Krakowa do Tarnowa a potem do Rzeszowa - pomimo oddania do ruchu na mapach VW długo tych odcinków jeszcze nie było.
Czy te mapy VW są zawsze takie do tyłu?
Dziwna sprawa . Już od dłuższego czasu używam V14 i nigdy nic podobnego mi sie nie trafiło a wręcz przeciwnie stwierdzam że w stosunku do V13 jest całkiem sporo szczegółów in plus.