Czerwone oświetlenie w drzwiach i lusterko fotochromatyczne
-
wnyku
- Początkujący
- Auto:: 1T2
- Imię:: Rav
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Czerwone oświetlenie w drzwiach i lusterko fotochromatyczne
Witam wszystkich - mój pierwszy post.
Mam taki mały problem zakupiłem nie dawno tourana. Jak go kupowałem wydawało mi się, że czerwone lampki ostrzegawcze w drzwiach działają. Teraz jak otwieram drzwi lampki nie włączają się pomimo ustawienia włącznika świateł w każdej pozycji i włączanie zapłonu. Czy coś mogłem wyłączyć ?
Druga sprawa to lusterko fotochromatyczne. Włącza się samoczynnie i trochę mnie denerwuje bo nie wiem jak i czy w ogóle mogę to manualnie regulować.
Dzięki za odpowiedź.
Mam taki mały problem zakupiłem nie dawno tourana. Jak go kupowałem wydawało mi się, że czerwone lampki ostrzegawcze w drzwiach działają. Teraz jak otwieram drzwi lampki nie włączają się pomimo ustawienia włącznika świateł w każdej pozycji i włączanie zapłonu. Czy coś mogłem wyłączyć ?
Druga sprawa to lusterko fotochromatyczne. Włącza się samoczynnie i trochę mnie denerwuje bo nie wiem jak i czy w ogóle mogę to manualnie regulować.
Dzięki za odpowiedź.
-
Rogerunio
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6mpi BGU 2004
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Czerwone oświetlenie w drzwiach i lusterko fotochromatyc
A czy oswietlenie w drzwiach masz u siebie, moga byc same odblaski. Co do lusterka niech ktos inny sie wypowie.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... więc zapraszamy do "Powitalni", potem "pogadamy"...wnyku pisze:Witam wszystkich - mój pierwszy post...
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
W 1T3 masz odblaski fabrycznie, nie lampki.
Co znaczy "lusterko włącza się samoczynnie"?
Ps. Zaczynamy od powitalni...
Co znaczy "lusterko włącza się samoczynnie"?
Ps. Zaczynamy od powitalni...
-
wnyku
- Początkujący
- Auto:: 1T2
- Imię:: Rav
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Mam 1T2 2008 rok. Tam też były odblaski zamiast lampek?
Lusterko samoczynnie się przyciemnia. Niekoniecznie wtedy kiedy ja tego chcę.
Przy przyciemnionych szybach i jeszcze przyciemnionym lusterku g... w nim widać a czasami chciałbym z niego skorzystać - widzieć w nim co się z tyłu znajduję.
Lusterko samoczynnie się przyciemnia. Niekoniecznie wtedy kiedy ja tego chcę.
Przy przyciemnionych szybach i jeszcze przyciemnionym lusterku g... w nim widać a czasami chciałbym z niego skorzystać - widzieć w nim co się z tyłu znajduję.
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Od 1t2 nie było już lampek, tylko same odblaski. Także masz kolego same plastiki. Polecam dołożyć sobie takie lampki bo uważam, że robota jest bardzo łatwa, a na prawdę się przydają. Manual znajdziesz oczywiście na forum.
Lusterka nie da się regulować ręcznie, ale od dołu lusterka masz przycisk i można nim wyłączyć przyciemnianie.
Lusterka nie da się regulować ręcznie, ale od dołu lusterka masz przycisk i można nim wyłączyć przyciemnianie.

- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
A ja jeszcze dodam, że lusterko przyciemnia się w zależności od ilości światła padającego na nie od tyłu. Przy przyciemnionych szybach tego światła dociera mniej i lusterko później reaguje (ściemnia się) na światła pojazdów jadących z tyłu. Poza tym, o ile lusterko jest założone fabrycznie, ewentualnie przez poprzedniego właściciela, ale zgodnie ze schematem i zasadami działania, to powinno automatycznie się rozjaśniać w momencie włączenia wstecznego biegu lub otwarcia drzwi.Vincent83 pisze: Lusterka nie da się regulować ręcznie, ale od dołu lusterka masz przycisk i można nim wyłączyć przyciemnianie.
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Uzupełnij profil prawidłowownyku pisze:Mam 1T2 2008 rok.
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Pytanie, czy kolega ma fabrycznie przyciemniane szyby, czy robił sam. Ja mam fabrycznie i bardzo sobie chwalę przyciemniane lusterko, ale jeśli kolega ma zbyt ciemną tylną szybę to może lusterko świruje.

- poldiver
- Zaawansowany
- Kontakt:
Nie będzie świrowało. Przy mocno ciemnych szybach po prostu nie będzie przyciemniało.
Jeśli mam coś obstawiać, to obstawiam u kolegi problem polegający na tym, że przez mocno przyciemnione szyby, w nocy, prawie nic nie widać. Lusterko nie jest problemem. Jeśli kolega chce coś widzieć w nocy - niech zerwie folię.
Mam u siebie w Caddym szyby średnio przyciemnione i jest względnie ok (mam lusterko fotochromatyczne). W drugim aucie (Ford Focus) szyby są oklejone ciemną folią. W nocy widok przez tylną szybę to totalna porażka. Nie widać nic, zarówno przez lusterko, jak i patrząc bezpośrednio do tyłu przez ramię (też mam lusterko fotochrom)
Jeśli mam coś obstawiać, to obstawiam u kolegi problem polegający na tym, że przez mocno przyciemnione szyby, w nocy, prawie nic nie widać. Lusterko nie jest problemem. Jeśli kolega chce coś widzieć w nocy - niech zerwie folię.
Mam u siebie w Caddym szyby średnio przyciemnione i jest względnie ok (mam lusterko fotochromatyczne). W drugim aucie (Ford Focus) szyby są oklejone ciemną folią. W nocy widok przez tylną szybę to totalna porażka. Nie widać nic, zarówno przez lusterko, jak i patrząc bezpośrednio do tyłu przez ramię (też mam lusterko fotochrom)
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... hmmm u mnie lusterko fotochrom z HBA, przyciemnione szyby i problemu nie widze 
- poldiver
- Zaawansowany
- Kontakt:
U mnie problemu też nie ma.yox pisze:... hmmm u mnie lusterko fotochrom z HBA, przyciemnione szyby i problemu nie widze
Ale jeśli szyby mocno przyciemnione, to nie lusterko i szyby będą problemem, ale łącznik między fotelem kierowcy, a kierownicą.