Touran poszkodowany w kolizji ! potrzebna informacja !!!!
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Touran poszkodowany w kolizji ! potrzebna informacja !!!
Jak masz np auto oklejone reklama ktora ciebie tez troszke kosztowala albo szyby przyciemnione to tez nie wyplacaja. Takie troszke niesprawiedliwe bo jak sobie zabezpiecze jakos blacharke to tez  mi powiedza ze malowany to juz mniej. A moze ja pomalowalem grubiej by nie rdzewialo.

1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC

- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Mój  ojciec kiedyś  miał kolizje  fordem transitem miał bok cały oklejony, ubezpieczalnia wyplacila także na oklejenie auta.więc to tak nie działa.przecież jak masz auto bezwypadkowe i ktoś w Ciebie wjedzie to też będzie jako wypadkowe i później przy następnej kolizji już ci nie zapłacą bo było malowane??W takim razie należy żądać takiego samego auta tylko żeby był bezwypadkowy żeby mieć możliwość skorzystania z pełnego ubezpieczenia. Chory ten system jest 
wystukane z mojego Siamsiunga

wystukane z mojego Siamsiunga

Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca

był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Rozumiem, że jeśli auto było malowane, bądź miało jakieś zadrapanie itd. naprawy nie będzie na oryginalnych częściach ale przecież naprawić muszą. Będą to może zamienniki lub części używane ale auto naprawić chyba są zobowiązani. Przecież nie wymienią np. błotnika i go nie pomalują bo rzeczoznawca wyceni tak, że na farbę zabrakło. Naprawa musi być zrobiona na gotowo tak jak auto wyglądało przed uszkodzeniem. Myślę, że ewentualne dopłaty wynikają z możliwości naprawy na lepszych częściach na co pokrzywdzony się zgadza bądź nie.

Wojtek

- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
1. Jutro lecę na ojcowiznę bo mam mamy zaufanego mechanika co to wyceni. 
2. W pzu jestem umówiony na oględziny,
3. Na zewnątrz nie wyglądało dramatycznie, ale jak otworzyłem klapę, to się okazało że ten bolec na dole wsunął się pod plastik , a cały plastik podszedł pod koło zapasowe i na nim się zatrzymał . Fuck, boje się że może być zgięty ten pas i bez wyciągania na ramie nie da rady sprostować. Bo np. zamykam klapę, to czuję że ma luz ok 5 mm, i poleciała na jedną stornę pod klosz a do tego mimo iż zamkneta to na liczniku pokazuje że otwarta.

2. W pzu jestem umówiony na oględziny,
3. Na zewnątrz nie wyglądało dramatycznie, ale jak otworzyłem klapę, to się okazało że ten bolec na dole wsunął się pod plastik , a cały plastik podszedł pod koło zapasowe i na nim się zatrzymał . Fuck, boje się że może być zgięty ten pas i bez wyciągania na ramie nie da rady sprostować. Bo np. zamykam klapę, to czuję że ma luz ok 5 mm, i poleciała na jedną stornę pod klosz a do tego mimo iż zamkneta to na liczniku pokazuje że otwarta.