Witam serdecznie, miesiąc temu zamówiłem swojego pierwszego Tourana, poprzednik- Passat B5 FL Variant był ze mną od nowości i zostanie dalej, mam nadzieję że Touran też będzie tak udany. Zamówiłem wersję 1.8 TSI z DSG, z wyposażenia dodatkowego:
- pakiet Business,
- Top Led,
- fotele Top Komfort dla kierowcy i pasażera,
- dodatkowe 2 siedzenia w bagażniku,
- siatkę oddzielającą bagażnik od części pasażerskiej,
- poduszki powietrze tylne boczne,
- Easy Open,
- CarNet App Connect: nie wziąłem nawigacji, chcę bazować na nawigacji google, Android Auto i Mirror Link, mam nieograniczony transfer neta

- czujniki parkowania przód & tył,
- kamera cofania,
- pakiet lusterka,
- pakiet zimowy, gniazdko 220 V + oświetlenie dodatkowe.
- pakiet przeglądów (gratis dostałem)
Najbardziej boleję nad brakiem Dynaudio w Turku, cóż- z czasem dołożę wzmacniacz + wygłuszenie. Dużo rozmyślania miałem z nawigacją, mam wspomniany brak limitu na neta w PL i EU wiec mam nadzieję że zrobiłem dobry wybór. Planuję również dokupić gwarancję dodatkową. Zastanawiałem się nad pakietem rodzinnym ale 1500 zł za małe roletki + kilka bajerów odrzuciło mnie. Zdaję sobie sprawę z ograniczonej skrzyni DSG ale auto będzie dla żony i dzieci, ja mam służbówkę + wspomnianego Passata AWX zmodzonego na 180 KM i 400 Nm. Z opcji chcę równiez po zakupie dołożyć końcówki wydechu i nakładki na pedały ale to już z katalogu Skody, bo cen VW zabija.