Wymiana panewek na nowe 1.9 TDI silnik BXE
-
- Początkujący
- Auto:: vw
- Imię:: Slawek
Re: Wymiana panewek na nowe 1.9 TDI silnik BXE
czyli jakbym nie zaglądał do panewek to też mogłoby pochodzić jeszcze?
Mówiłeś ze zakładałeś z powrotem panewki. powiedz jak Ty do tego podchodzisz: podobno raz skręcona panewka sprężynuje i dzięki temu trzyma się na swoim miejscu. dlatego podobno po jej rozkręceniu nie wolno zakładać ich z powrotem tylko dać nową? niezastosowanie się do tego podobno powoduje ze się potrafi obrócić. Ile w tym prawdy z Twojego doświadczenia?
Mówiłeś ze zakładałeś z powrotem panewki. powiedz jak Ty do tego podchodzisz: podobno raz skręcona panewka sprężynuje i dzięki temu trzyma się na swoim miejscu. dlatego podobno po jej rozkręceniu nie wolno zakładać ich z powrotem tylko dać nową? niezastosowanie się do tego podobno powoduje ze się potrafi obrócić. Ile w tym prawdy z Twojego doświadczenia?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Kolejny mit internetowy. Niech jeszcze wymysla ze turbo raz zalozone juz nie moze trafiac do innego auta. Jakos ja latam dalej po wyciagnieciu panewek i ponownym ich montazu. Warunek oczewisty to panewki wracaja na swoje miejsce. Sruby tez zapodalem stare. Nic nie wybuchlo. A panewki sie sypia i te zalozone w fabryce i tak samo korby tez potrafia wyjsc bokiem. Takie zycie. Czemu ludzie dopisuja swoje trzy grosze to ja nie wiem.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Robicie z tych PANEWEK trzęsienie ziemi jakby wymiana kosztowała tysiące.
Poprawnie założone, sprawdzone co trzeba = musi działać.
Zrobiony temat rzeka ...... z banalu...
Poprawnie założone, sprawdzone co trzeba = musi działać.
Zrobiony temat rzeka ...... z banalu...
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- wesol
- Władca postów
Tak jak mowisz nie jestem za tym by wiecznie wszystko naprawiac poprzez wymiane na nowe. Inaczej to by bylo nudne ale kosztowne. Wymien tutbo wymien pompki i jeszcze dpf to bedzie to latac. A moze poprostu czujnik sie skopal dziurka sie zrobila a nie pakowac 5 tys zl w naprawe. Tak to robia w Norwegii bo kolega wozi wlasnie stamtad turbiny bo unich koszt nowego turbo to tyle co diagnoza i wymiana kosztuje. Tam sie nikt nie bawi w czyszczenie i naprawy. Po co jak za pesje sobie kupisz nowe turbo i wymiane tego.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
Nie zapytałem jeszcze o to jakiej firmy panewki polecasz?. Z tego co wiem to dostępne są GLYCO oraz KOLBENSCHMIDT.
-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 tdi bxe 2007
- Imię:: Dawid
http://cloud.tapatalk.com/s/585e7803f25 ... eoshow.mp4
Nadszedł czas i na mojego bjb. Czy jest ktos ktos mialby ochote posluchac mojego silnika i pomoc mi w utwierdzeniu w sprawie robienia dołu silnika. Tj. czy ktos mial podobne metaliczne odglosy przed wywaleniem kopyta przez silnik. Dodam ze dzwiek jest nardzo intensywny i zaczyna byc słyszalny po rozgrzaniu silnika. Dziekuje za wszelkie sugestie. Wałek ze szklankami wymieniony.
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Nadszedł czas i na mojego bjb. Czy jest ktos ktos mialby ochote posluchac mojego silnika i pomoc mi w utwierdzeniu w sprawie robienia dołu silnika. Tj. czy ktos mial podobne metaliczne odglosy przed wywaleniem kopyta przez silnik. Dodam ze dzwiek jest nardzo intensywny i zaczyna byc słyszalny po rozgrzaniu silnika. Dziekuje za wszelkie sugestie. Wałek ze szklankami wymieniony.
- wesol
- Władca postów
a co to za problem sciagnac miske i zerknac do panewek. Zero nakladu praktycznie a bedzie wiadomo.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
- Auto:: 1.9 tdi bxe 2007
- Imię:: Dawid
Otóż zaskoczenie. W moim egzemplarzu problemem są panewki ale GŁÓWNE. Korbowodowe "jak ser". Także Panowie przy wymianie korbowodowych zerknijcie też na główne. Co prawda kupilem auto za grosze i podejrzewam ze olej nie był wymieniany xxx km ale oto dowód że moze byc i tak.
-
- Auto:: Golf V Variant, BXE, 2009
- Imię:: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam,
Naczytałem się trochę na forum w tym temacie i postanowiłem wymienić panewki przy przebiegu 130 tys. Panewki wyglądały tak ze jeszcze pewnie kilka dojazdów do pracy i korba stanęła by w miejscu albo wyszła bokiem. Numer oryginalnie zamontowanych panewek to 045701 J DE, 045701 H DE ze znaczkiem VW i Audi.
Zrobiłem kilka fotek które mówią same za siebie...
Naczytałem się trochę na forum w tym temacie i postanowiłem wymienić panewki przy przebiegu 130 tys. Panewki wyglądały tak ze jeszcze pewnie kilka dojazdów do pracy i korba stanęła by w miejscu albo wyszła bokiem. Numer oryginalnie zamontowanych panewek to 045701 J DE, 045701 H DE ze znaczkiem VW i Audi.
Zrobiłem kilka fotek które mówią same za siebie...
- wesol
- Władca postów
Atam. Uczepiles sie podpor walu bo u ciebie tak bylo. To nie czyni juz reguly. Jakby tak bylo to by juz tu parenascie aut skonczylo zywot.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
Nie podpór a korbowych. I nie uczepilem sie tylko interesuje mnie jak u innnych on wyglądają.