Kupował kiedyś lakier, który został oznaczony jak poniżej na zdjęciu (LA7W), ale po pomalowaniu nadkola, okazało się że to jakiś zupełnie inny odcień. Inna opcja jest tak że po tym jak auto było walnięte z przodu ktoś przemalował całe auto i użył innego odcienia i dlatego LA7W nie pasuje. Druga opcja jest taka że ktoś sprzedał mu zły kolor, inny niż LA7W. Jadę popołudniu po lakier i nie wiem czy kupić nowe 300ml LA7W na tylny zderzak czy mogę użyć tego lakieru który został (zdj.)
Jest kilka rodzajow LA7W. Tez mam auto w tym kolorze. Zakupilem sobie na zaprawki taka buteleczke z pedzelkiem i na wieszaku byly chyba trzy te kolory i kazdy nieco sie roznil. Moj jest LA7W srebrna reflex. Tak jakby bardziej mieniaca sie ale nie ma duzych plytek metalicznych.
Dobry lakiernik rozpozna rodzaj koloru LA7W jak popatrzy na auto?
Nawet jak wrzucę zdjęcie auta to chyba nikt po zdjęciu tego koloru nie rozpozna.
Nie mam za bardzo co mu zostawić żeby się pobawił z dobieraniem.
Czyli wychodzi na to że ojcu wymieszali zły rodzaj tego koloru albo źle wymieszali składniki na ten kolor.
Nic nie jest z tymi lakierami. Jeśli kupujesz lakier w mieszalni z półki to dostajesz lakier nalany z podstawowej receptury. Na 80-90% będzie się różnił niż ten na aucie. Jest szansa wyjścia z tego za pomocą cieniowania. Jeśli chcesz pasujący odcień to trzeba zostawić jakiś element w tym kolorze i najlepiej nie sfatygowany. Wtedy można dobrać prawie idealnie.
Ja mam swojego lakiernika i juz sporo aut mi malowal. Zawsze zostawiam auto i sam jedzie z czescia albo calym autem dobrac farbe. Nigdy nie mialem zastrzezen. Ale co sie dziwic ja swoja dzialalnosc ma juz chyba 25 lat i malowal(podwykonawca) dla aso nieraz.
Ja po stłuczce robiłem naprawę w ASO VW. No i błotnik który malowali specjaliścì odróżnia się od reszty. Lakier LA7W. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Pochwalili się że malowali błotnik na stojaku i potem dokręcili do samochodu. Tak zostawiłem ale jak patrzę to mnie trafia.....
damianprz pisze:Czy jest ktoś w stanie rozszyfrować kolor z nr VIN?
WVGZZZ1TZ4W154763
Dalej to samo LA7W..
No masz kolor LA7W a odcieni to może być i 30 .
Nikt ci nie pomoże wirtualnie,musisz podjechać do jakieś warsztatu czy mieszalni i dobiorą najlepszy wariant