Problem z uruchomieniem auta
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Problem z uruchomieniem auta
Pacjent to Touran 1T3 2.0 TDI DSG 2013r.
Auto wjechało do garażu o własnych siłach. Po drobnej naprawie blacharsko-lakierniczej i złożeniu całości mam następujący problem:
przekręcanie kluczyka w stacyjce nie daje żadnej reakcji: Nie zapalają się kontrolki, nie kręci rozrusznik, nie działają elektryczne szyby, regulacja lusterek itp.
Niezależnie od tego działa centralny zamek, opuszczenie szyb z pilota, światła, kierunkowskazy, coming home.
Nawi RNS 315 włącza się i wyłącza po przekręceniu stacyjki. Przy próbie połączenia z telefonem przez bluetooth kazał włączyć zapłon. Po przekręceniu stacyjki pomimo nie zapalenia kontrolek, połączył się z telefonem.
Licznik pokazuje piktogram samochodu, pokazuje które drzwi i klapy są otwarte oraz przebieg.
Nie mogę połączyć się z autem VCDS-em.
Podpowiedzcie, gdzie szukać problemu i od czego zacząć.
Auto wjechało do garażu o własnych siłach. Po drobnej naprawie blacharsko-lakierniczej i złożeniu całości mam następujący problem:
przekręcanie kluczyka w stacyjce nie daje żadnej reakcji: Nie zapalają się kontrolki, nie kręci rozrusznik, nie działają elektryczne szyby, regulacja lusterek itp.
Niezależnie od tego działa centralny zamek, opuszczenie szyb z pilota, światła, kierunkowskazy, coming home.
Nawi RNS 315 włącza się i wyłącza po przekręceniu stacyjki. Przy próbie połączenia z telefonem przez bluetooth kazał włączyć zapłon. Po przekręceniu stacyjki pomimo nie zapalenia kontrolek, połączył się z telefonem.
Licznik pokazuje piktogram samochodu, pokazuje które drzwi i klapy są otwarte oraz przebieg.
Nie mogę połączyć się z autem VCDS-em.
Podpowiedzcie, gdzie szukać problemu i od czego zacząć.
- poldiver
- Zaawansowany
- Kontakt:
Re: Problem z uruchomieniem auta
Bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie dobre.
Gdzie szukać tego przekaźnika?
Gdzie szukać tego przekaźnika?
- poldiver
- Zaawansowany
- Kontakt:
OK, jutro sprawdzę.
Na pewno, po przekręceniu stacyjki nie słychać w środku żadnych przekaźników, tylko jakiś pod maską w pozycji rozrusznika, a i to nie za każdym razem.
Na pewno, po przekręceniu stacyjki nie słychać w środku żadnych przekaźników, tylko jakiś pod maską w pozycji rozrusznika, a i to nie za każdym razem.
Ostatnio zmieniony pt kwie 28, 2017 22:04 przez poldiver, łącznie zmieniany 1 raz.
- poldiver
- Zaawansowany
- Kontakt:
Była podnoszona, zauważyłem, że po odkręceniu tej centralnej śruby na torxa 40 znika całkowicie wyświetlacz licznika, ale po ponownym wkręceniu wyświetlacz pokazuje przebieg pojazduturek pisze:Skrzynka SB (pod maską) też lubi różne cuda spłodzić
- Krzych-sob
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran AVQ, 2003
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Kuba trochę po fakcie, ale mała rada powinieneś zastosować takie oto cudo
http://narzedzia-merkury.pl/facom-dx-8- ... -12-v.html
Samo odłączenie Aku pomagało w starszych autach nie naszpikowanych elektroniką.
Przepięcia mogą spowodować przepalenia ścieżek w kompie i modułach .
Nie powinno się także zawierać klem.
Zacznij od SB, jeśli ok to jedziesz SC
Samo odłączenie Aku pomagało w starszych autach nie naszpikowanych elektroniką.
Przepięcia mogą spowodować przepalenia ścieżek w kompie i modułach .
Nie powinno się także zawierać klem.
Trochę banalne pytanie, ale czy sprawdzałeś probówką 12V, lub miernikiem czy dochodzi do nich prąd?poldiver pisze:Bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie dobre.
Zacznij od SB, jeśli ok to jedziesz SC