Ostrzeżenia na forum, tymczasowy ban?
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Re: Ostrzeżenia na forum, tymczasowy ban?
jarry pisze:nie da się ukryć że gość jest specyficzny ale czy na bana miesięcznego zasłużył? mam wątpliwości, jeśli odsiejemy specyficzny styl pisania to raczej miał słuszne spostrzeżenia, kiedyś się ze mną kontaktował i zgłosił brak zdjęć w manualach to go poprosiłem żeby zgłosił te manuale to się jakoś postaramy żeby zdjęcia wróciły, więc w sumie działał niejako na moją prośbę![]()
Od kilku dni pisał swoje posty o zdjęciach i manualach.
Do ZGŁASZANIA postów służy magiczny przycisk wykrzyknika (którego podobno nie widział).
Wczoraj dostał ostrzeżenie za te posty, to tylko zmienił styl pisania - brak CAPSLOCKA, za to dużo wykrzykników i kolory czerwone.
Rano musiałem 15 postów usunąć...
- Paweł.F
- ____________________
- Auto:: TOURAN 1,9 TDI, 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
To tak może z pewną dozą nieśmiałości...
Zaprawdę nie chcę się tu wymądrzać - już takie "fa-po" popełniłem i szybko zostałem przywrócony "do stanu pierwotnego"
. Nioe mniej jednak myślę, że:
1.) Wesol ma rację w słowach:
3.) Poza tym w "Regulaminie..." jest napisane":
19. Nie wytykaj innym nabijania postów, pisania nie w tym dziale itp. Jeśli zauważysz taki post zgłoś go do moderacji za pomocą ikonki wykrzyknika umieszczonej przy każdym poście. To zgłoszenie dotrze do odpowiedniego Moderatora, a on zadecyduje co z danym postem zrobić.
To traktuję tak samo, jak pisanie według pomysłu - przemyślenia, że skoro wątek lub temat dotyczy drzwi (montażu gabarytek), to zapytam o przyczyny niedziałania zamka drzwi tylnych (przecież to też dotyczy drzwi).
4.) No nie zawsze ludzie wykazują więcej niż minimalne zaangażowanie się we wpisanie postu w odpowiednie miejsce - to oczywiście tylko lenistwo. W naprawdę niewielu przypadkach użytkownik staje przed pytaniem "gdzie mam to napisać" i pisze tam, gdzie jest mu "akurat", bo "nie może znaleźć właściwego tematu" . No i pisze... Tylko (tak przynajmniej uważam), moderatorzy nie są tylko od tego, żeby reagować na zgłoszone "za pomocą wykrzyknika" posty, ale również do samodzielnego podejmowania decyzji po "przeczytaniu" Forum i pisanych postów. No takie moje zdanie.
Ale jeśli ten użytkownik nie zrobił nic, aby zgłosić post do moderacji tylko pisał co myśli, i to w coraz bardziej dobitny sposób (zwróćcie uwagę - pierwsze posty typu "to nie jest manual!!!!" były pisane "spokojnie", dopiero później "krzyczał"), to chyba "mu się należało"....
A tak na koniec, to skoro przy rejestracji "się" trzeba kliknąć "zapoznanie z regulaminem", to taki banik, nawet dla przypomnienia o zasadach, chyba się przyda

1.) Wesol ma rację w słowach:
orazwesol pisze: bo troszkę racji mial to jest od tego stosowny klawisz
2.) Jednak pisanie dużym rozmiarem czcionki i w dodatku kolorem to na mnie działa bardziej niż wielkie litery (w sensie WIELKIE LITERY)wesol pisze:lub zawsze mozna napisac do moda jakiegos o przeniesienie tematu itp.
3.) Poza tym w "Regulaminie..." jest napisane":
19. Nie wytykaj innym nabijania postów, pisania nie w tym dziale itp. Jeśli zauważysz taki post zgłoś go do moderacji za pomocą ikonki wykrzyknika umieszczonej przy każdym poście. To zgłoszenie dotrze do odpowiedniego Moderatora, a on zadecyduje co z danym postem zrobić.
To traktuję tak samo, jak pisanie według pomysłu - przemyślenia, że skoro wątek lub temat dotyczy drzwi (montażu gabarytek), to zapytam o przyczyny niedziałania zamka drzwi tylnych (przecież to też dotyczy drzwi).
4.) No nie zawsze ludzie wykazują więcej niż minimalne zaangażowanie się we wpisanie postu w odpowiednie miejsce - to oczywiście tylko lenistwo. W naprawdę niewielu przypadkach użytkownik staje przed pytaniem "gdzie mam to napisać" i pisze tam, gdzie jest mu "akurat", bo "nie może znaleźć właściwego tematu" . No i pisze... Tylko (tak przynajmniej uważam), moderatorzy nie są tylko od tego, żeby reagować na zgłoszone "za pomocą wykrzyknika" posty, ale również do samodzielnego podejmowania decyzji po "przeczytaniu" Forum i pisanych postów. No takie moje zdanie.
Ale jeśli ten użytkownik nie zrobił nic, aby zgłosić post do moderacji tylko pisał co myśli, i to w coraz bardziej dobitny sposób (zwróćcie uwagę - pierwsze posty typu "to nie jest manual!!!!" były pisane "spokojnie", dopiero później "krzyczał"), to chyba "mu się należało"....
A tak na koniec, to skoro przy rejestracji "się" trzeba kliknąć "zapoznanie z regulaminem", to taki banik, nawet dla przypomnienia o zasadach, chyba się przyda

Paweł
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
i tu też wystąpił technologiczny problem, on tego przycisku nie widział (i nie to że ślepy tylko przeglądarka mu tego przycisku nie wyświetlała), co więcej wiem że wielu osobom on się nie wyświetla, wczoraj mu poprawiłem ustawienia wtyczek w firefoxie i już mu się wyświetla ale pewnie to co pisał to zanim mu poprawiłem, jak widać pozory często mylą (to że widzimy przycisk "!" wcale nie oznacza że inni go widzą) i warto czasem zapytać delikwenta dlaczego nie używa jakiejś tam funkcjonalności i może się okazać że choćby nie wiem jak chciał to nie miał możliwości, a nie każdy ogarnia grzebanie w ustawieniach wtyczek przeglądarek internetowych i nie powinno to być powodem to hejtuPaweł.F pisze:19. Nie wytykaj innym nabijania postów, pisania nie w tym dziale itp. Jeśli zauważysz taki post zgłoś go do moderacji za pomocą ikonki wykrzyknika umieszczonej przy każdym poście. To zgłoszenie dotrze do odpowiedniego Moderatora, a on zadecyduje co z danym postem zrobić.
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
O ile zgodzę się z tym, że w niektórych manualach wygasły zdjęcia i czasem ich brakuje, to sposób informowania o tym przez kolegę GASIOR jest co najmniej nie na miejscu... Ponadto, zwracał uwagę nie tylko na brak zdjęć, ale także na to, że jakiś temat nie był manualem... Jeśli admini przez 3 miesiące (czasem dłużej), nie zwrócili na to większej uwagi i innym użytkownikom też to nie przeszkadzało to po jaką chol..ę on KRZYCZY na ludzi, że to nie manual...
Uważam, że ban jak najbardziej zasłużony, tym bardziej, że dostał ostrzeżenie i nic sobie z tego nie zrobił.
Uważam, że ban jak najbardziej zasłużony, tym bardziej, że dostał ostrzeżenie i nic sobie z tego nie zrobił.

- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Gasior widzę, że specyficznie okazujesz skruchę. Jak starałem się dystansować od tego to teraz widzę, że .........
Brak słów.
Brak słów.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... napisze coś od siebie...
Po pierwsze:
jesli chodzi o fotki to owszem, w niektórych wątkach ich brakuje, ale zanim zacznie się krzyczeć na kogoś, należałoby zacząć od siebie, w tym watku:
viewtopic.php?f=19&t=190&start=75
a dokładnie w poście kolegi GASIOR997 również znalazły sie "martwe" linki do fotek, jednak nie znalazłem adnotacji: "GDZIE SĄ ZDJĘCIA" ? natomiast post został szybko wyedytowany przez autora, a moja uwaga usunięta, także śladu nie ma
Po drugie:
"TO NIE JEST MANUAL" !!! a i owszem gdyż nim być nie musi, a zamieszczony jest w dziale:
Własne modyfikacje
"Miejsce do prezentowania własnych modyfikacji - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi."
... więc jak sama nazwa wskazuje, jest to dział, w którym ktoś opisuje co zmodyfikował w swoim aucie, w formie "manuala" lub opisu, a nie TYLKO "manuala"
... wystarczy czytać ze zrozumieniem, własne modyfikacje NIE RÓWNA SIĘ manual
... o ile mnie wzrok nie myli, to stricte manuale są w:
Manuale, modyfikacje, poradniki itp. - zestawienie by jarry
... reasumując, nie bardzo roumiem "wycieczki" kolegi GASIOR997
Po pierwsze:
jesli chodzi o fotki to owszem, w niektórych wątkach ich brakuje, ale zanim zacznie się krzyczeć na kogoś, należałoby zacząć od siebie, w tym watku:
viewtopic.php?f=19&t=190&start=75
a dokładnie w poście kolegi GASIOR997 również znalazły sie "martwe" linki do fotek, jednak nie znalazłem adnotacji: "GDZIE SĄ ZDJĘCIA" ? natomiast post został szybko wyedytowany przez autora, a moja uwaga usunięta, także śladu nie ma

Po drugie:
"TO NIE JEST MANUAL" !!! a i owszem gdyż nim być nie musi, a zamieszczony jest w dziale:
Własne modyfikacje
"Miejsce do prezentowania własnych modyfikacji - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi."
... więc jak sama nazwa wskazuje, jest to dział, w którym ktoś opisuje co zmodyfikował w swoim aucie, w formie "manuala" lub opisu, a nie TYLKO "manuala"
... wystarczy czytać ze zrozumieniem, własne modyfikacje NIE RÓWNA SIĘ manual
... o ile mnie wzrok nie myli, to stricte manuale są w:
Manuale, modyfikacje, poradniki itp. - zestawienie by jarry
... reasumując, nie bardzo roumiem "wycieczki" kolegi GASIOR997
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Brak Słów jak to pisał Łukaszz sam jest z Pisu robią co chcą i tu tez widać PIS. XXXXXXXXXXXXXXXXXX Ale co ja bede pisał bo mnie znów zablokują HEHEHE
-- 28 kwi 2017, o 16:44 --
A najwięcej maja do powiedzenia ci co nie stworzyli żadnego manuala. HEHEHEHE
... kolego GASIOR997 to jest forum samochodowe dot. VW Touran. wieć proszę nie robić osobistych "wycieczek" do innych uczestników...
... forum dot MFA pewnie gdzieś jest, więc może tam ?
(yox)
-- 28 kwi 2017, o 16:44 --
A najwięcej maja do powiedzenia ci co nie stworzyli żadnego manuala. HEHEHEHE
... kolego GASIOR997 to jest forum samochodowe dot. VW Touran. wieć proszę nie robić osobistych "wycieczek" do innych uczestników...
... forum dot MFA pewnie gdzieś jest, więc może tam ?
(yox)
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Co do kolegi GASIOR997, to zablokowałem go ponad 2 lata temu i nie wiem co pisze i o czym.
Zrobiłem tak, ponieważ mnie irytował i próbował oszukać, więc myślę, że Admin zrobił co należało.
Ja na jego miejscu bym gościa usunął..... ale nie jestem na jego miejscu.
Zrobiłem tak, ponieważ mnie irytował i próbował oszukać, więc myślę, że Admin zrobił co należało.
Ja na jego miejscu bym gościa usunął..... ale nie jestem na jego miejscu.