Funkcje modułu komfortu przestały działać

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
EWITOM
Początkujący
Auto:: Touran Cross 1,9 td dsg
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Funkcje modułu komfortu przestały działać

Post autor: EWITOM »

Funkcje modułu komfortu przestały działać .Najważniejsza dla mnie to domykanie drzwi i szyberdachu.Kolega sprawdzał kompem i pokazał się błąd zamka lewy tył .Czy to może powodować błąd .I zauważyłem też że alarm mi pika trzy razy po ok 30 sekundach od zamknięcia.Z góry dziękuje za sugestie .
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

podejrzewam mikrowłącznik w zamku... komp widzi to jako niezamkniete drzwi i nie domyka Ci tych rzeczy... to tak samo jak miałbyś niedomkniete drzwi...
Awatar użytkownika
EWITOM
Początkujący
Auto:: Touran Cross 1,9 td dsg
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: EWITOM »

Już się wyjaśniło po wymianie zamka nic się nie zmieniło błąd znikł.Ale dalej się nie domykały szyby i wtedy padło pytanie czy się nie bawiłem ustawieniami i wtedy :evil: sobie przypomniałem że się bawiłem kiedyś na postoju mdf czy fis .No i już wszystko gra .Rada jak się nie zna języków i opcji to się nie bawimy .Koszt :piwo:takie lepsze :hahaha: .Dzięki za odp.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Tom pisze:padło pytanie czy się nie bawiłem ustawieniami i wtedy :evil: sobie przypomniałem że się bawiłem kiedyś na postoju mdf czy fis
trzeba było tak odrazu... :P
ODPOWIEDZ