Witam ponownie po długiej nieobecności. Niestety od razu z małym problemikiem. Po powrocie z urlopu podczas zmiany oleju zauważyłem że chłodniczka paliwa nieco obwisła. Po oględzinach okazało się że urwała się przednia śruba mocująca.
Mam dwa pytanka do kolegów z większą wiedzą
Po pierwsze czy ta śruba wkręcana jest od góry pod fotelem pasażera i do tej operacji fotel trzeba zdjąć? I drugie pytanie jaka to śruba żebym mógł sobie dokupić?
Przerabiałem temat. Śruby są od dołu wkręcane w takie bolce zamocowane w podłodze. (są częscią podłogi). Jak ci obwisła chłodnicza to pewnie wypadł cały bolec z podłogi a śruba siedzi nadal w bolcu. U mnie skończyło się na uciętej śrubie (nie dało się odkręcić) zalepienie dziury, nowa śruba i trzyma
Przerabiałem to rok temu, u mnie skończyło się że pęknięta śruba została po prostu migomatem przyspawana i sprajem zabezpieczone miejsce spawu i po kłopocie.
Z tego co sobie przypominam to do tej operacji ściągałem plastikową osłonę od strony chłodniczki paliwa.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Fabrycznie jest tam zgrzewna szpilka 8 , jak się urwie można by spawać tak jak Tomasz W-wa pisze ale wypadało by chociaż trochę unieść dywany bo od spodu mają łatwopalną gąbkę, ja bym wstawił nitonakrętkę i po temacie
U mnie robili to w ASO -80 zł wstawienie nowej śruby wraz z robocizną .Mi odpadł cały bolec trzymający chłodnicę paliwa,końcówka została w podłodze.Czas naprawy to godzinka.
Masel1978 pisze:U mnie robili to w ASO -80 zł wstawienie nowej śruby wraz z robocizną .Mi odpadł cały bolec trzymający chłodnicę paliwa,końcówka została w podłodze.Czas naprawy to godzinka.
Masel1978 pisze:U mnie robili to w ASO -80 zł wstawienie nowej śruby wraz z robocizną .Mi odpadł cały bolec trzymający chłodnicę paliwa,końcówka została w podłodze.Czas naprawy to godzinka.