Jestem nowym użytkownikiem forum i mimo poszukiwań nie znalazłem pomocnego tematu który by mi pomógł . Mój problem polega na braku pracy sprężarki klimy i wentylatorów . Napięcie na wentylatory oraz sprężarkę jest odpowiednie tak samo opór na zaworze . Wymiana zaworu wysokiego ciśnienie nie pomaga , prąd do niego dochodzi . Znalazłem temat z identycznymi usterkami ale do sprężarki z sprzęgłem klasycznym a mój touran posiada sprężarkę ze zmienną pojemnością a na jej temat nic nie znalazłem . Jeżeli gdzieś znajduje się temat taki jak mój prosiłbym o link do niego . Klima świeżo nabita
Witam
Kolego tak na dzień dobry zacząłbym się od przywitania w odpowiednim dziale. Tam powinien być pierwszy post.
A robiłeś skan samochodu komputerem? Jakie wywala błędy?
To jest podstawa. Wentylatory wcale się nie włączają czy tylko podczas włączenia klimy sprawdzałeś?
Z Twojej wypowiedzi mało wynika.
Skan na komputerze nic nie dał 0 błędów . Wentylatory nie działały na klimie . Manometry pokazały że sprężarka jest uszkodzona . Klimatyzacja była dobrze nabita
Usterka rozwiązana uszkodzony był zawór sterujący w sprężarce o ten :
Nie . Wymieniłem stary popsuty na nowy sprawny . Na początku myślałem ze on jest w porządku ale po wyjęciu starego i sprawdzeniu go dokładnie okazało się że uszkodzony jest