Ukraina urlop !

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
KaGeBe
Początkujący
Auto:: Touran 2.0TDI 140KM 2005r
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Ukraina urlop !

Post autor: KaGeBe »

W powodu iż dostałem kilka @ w związku z tematem viewtopic.php?f=22&t=21552&view=unread#unread odnośnie wyjazdu na Ukraine aby spędzić urlop.

To tak: droga przez Polskę jakieś 800km bardzo dobrze , dojechałem do Dorohuska. Odprawa po stronie Polskiej ok szybko - po stronie Ukraińskiej już problem mają wszystko w dupie , jakieś 4h czekania , łażą nic nie robią i tak dalej - ale ogólnie ok. Zaraz za granicą są kantory , najlepiej mieć złotówki od razu wymieniłem 2100zł i dostałem za to 15.000tyś hrywien (0,14zł=1hrywna) (5-cio osobowa rodzina) Następnie 55km przez Ukraine na Świteź do góry w strone Białorusi nad jeziora z błotami z jonami srebra jakoś tak :)
Dodam że jechaliśmy na cztery auta , cztery rodziny. Na jednej posesji mieliśmy mieszkania , trzy rodziny mieszkały w wynajętej całej willi piętrowej dwie łazienki itd... warunki naprawde ok , koszt 1600hrywien za dobe na 10 osób daje 160hrywien = 22zł , ja miałem domek murowany dwa pokoje łazienka kuchnia taras itd... 600hrywien doba 90zł mieści się 6 osób nas było 5.
Co do samego pobytu dodam że wykładowca na wyższej uczelni zarabia tam około 4000hrywien , ja miałem 15000hrywien - także proszę sobie pomyśleć jak żyliśmy ! tym bardziej jak podam przykładowe ceny - zaczne oczywiście od najważniejszych:

-wódka dobra 80hrywien
-piwo z kija 15hrywien
-obiad dwu daniowy zupa drugie surówki napój na 5 osób 350hrywien
- whisky 100hrywien

ogólnie dodam tak śniadania do barów , obiady do barów a wieczorami robiliśmy potężne grile !

Co do Lwowa - mieliśmy do niego około 230km plan był taki że jeden wieczór nie pijemy i rano jedziemy autami - niestety nie udało się nie pić (z uwagi na ceny) więc telefon i wykupienia busa na 15 osób z kierowcą od godz 7.00 - 20.00 koszt 5000hrywien 300 na osobę, nas w zupełności przekonało i otworzyliśmy kolejne butelki po tym telefonie.

Lwów piękny , ceny delikatnie wyższe ale nie wiele. O samym Lwowie Wam nic nie pisze , pojedziecie zobaczycie -warto, powiem tylko tak za rok jade do Lwowa na cały urlop , koszt dobrego hotelu na moją rodzine około 1200hrywien doba......:)

Jak są jakieś pytania to proszę w temacie.
Awatar użytkownika
SeeSoon
Przeglądacz
Auto:: Touran, 1.9 BKC, 2004
Imię:: Dawid
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 13 razy

Re: Ukraina urlop !

Post autor: SeeSoon »

Znajomi ostatnio byli na weekend w Lwowie i bardzo mile wspominają. za 2 doby w dobrym hotelu w centrum Lwowa zapłacili coś koło 300 zł. I tak jak u Ciebie granicę źle wspominają. Po rozmowie z nimi też planuję się wybrać do Lwowa. Ode mnie jest 640km tylko ;)
1. Ford Focus Mk1 Vagon 1.8 TDDI 90KM
2. VW Touran 1.9 TDI BKC 105 KM

Obrazek
Awatar użytkownika
Mefju
Użytkownik
Auto:: OCTAVIA III CKFC
Imię:: Mateusz
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Post autor: Mefju »

a jak wygląda poziom bezpieczeństwa w danej chwili ? :)

Moja rodzina pochodzi z terenów Lwowskich, chciałbym kiedyś się tam wybrać z żoną i córką.
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008 Obrazek
KaGeBe
Początkujący
Auto:: Touran 2.0TDI 140KM 2005r
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: KaGeBe »

Bez najmniejszego problemu spokój cisza, widziałem Polaków chodzących w koszulkach z orzełkiem w koronie na całym przodzie koszulki :)
ODPOWIEDZ