Demontaż tapicerki foteli

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Demontaż tapicerki foteli

Post autor: cykraz »

Potrzebuję dostać się pod tapicerkę foteli przednich od tylnej strony w 1t2.
Chcę tamtędy puścić przewody. Widziałem kiedyś gdzieś na forum nawet jakiś schemat rozbiórki tapicerki ale szukam i szukam i znaleźć nie mogę, jak nie potrzebowałem to było a teraz się nie mogę znaleźć. Ktoś wie jak się tam dostać?
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
FreeStyle
Użytkownik
Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Re: Demontaż tapicerki foteli

Post autor: FreeStyle »

Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Re: Demontaż tapicerki foteli

Post autor: cykraz »

dzięki, ale nie znalazłem tego czego szukam, Może wytłumaczę co potrzebuję zrobić.
Kupuję od kolegi zagłówki z ekranami, potrzebuję w każdym fotelu przeciągnąć dwa kable na dół - najlepiej z tyłu fotela, a nie chciałbym czegoś po drodze uszkodzić i zrobić to jak należy. Myślałem o czymś tego typu:
http://images45.fotosik.pl/260/c478e3e7a2dbcd4f.jpg ale do tourana
druga sprawa - jeżeli ktoś ma lepszy pomysł to proszę o sugestie - myślałem żeby zamiast wpinać się wtyczką do zapalniczki dać gdzieś zasilanie spod podłogi i ukryć pod wykładziną kable z jakimś małym gniazdkiem wtykiem (z każdego zagłówka wychodzą po 2 kable - zasilanie i sygnałowy parujący dwa ekrany) tak aby całość nie szpeciła. I tutaj kolejne pytanie - czy jeżeli pociągnąłbym zasilanie z zapalniczki tunela środkowego w drugim rzędzie foteli to będzie ok? czy zasilanie po wyjęciu kluczyka zaniknie? Nie chciałbym aby aku się rozładował bo ktoś zapomniał wyłączyć monitor.
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
ODPOWIEDZ