Po kolei:
Potrzebujecie:
1. Navigację
2. Gotówka: 15zł na uchwyt (+indywidualnie kto ile zużywa "płynów" podczas takich działań)
3. Ostry nożyk typu "tapeciak"
4. Uchwyt meblowy do cokołów kuchennych (zostały mi gdzieś w gratach)
5. Mały śrubokręt typu krzyżak.
6. Wiertełko 2mm
7. Klucz typu torx T20 (o ile się nie pomyliłem z rozmiarem)
Kupujecie taki uchwyt: (allegro: koszt 6,50 + przesyłka, lub w sklepach z akcesoriami do telefonów)

Demontujecie z niego regulowane łapki, zostaje Wam coś takiego:

Same łapki wykorzystać można do montażu uchwytu na telefon

Moja navigacja to SmartGPS, a tak wyglądają jej "plecy"

Tak wygląda wspomniany uchwyt meblowy do cokołów kuchennych (dolnych zaślepień)

Teraz trochę zabawy... Plastik jest miękki, tapeciak daje sobie z nim radę (ps. uważajcie na palce). Wycinacie z niego coś takiego:

Montujecie to do uchwytu wykorzystując jego cztery zaczepy (całą głowicę obracacie o 90st.)

Teraz całość trzeba zamontować w schowku. Można to spróbować zrobić bez jego demontażu, natomiast łatwiej jest gdy go wyciągniemy.
Otwieramy schowek, i odkręcamy jedną śrubę torx (chyba T20).
Lekko wyszarpujemy cały schowek zaczynając od jego tylnej części (bliżej szyby).
W zestawie z zakupionym uchwytem macie taką podstawkę z klejem (nie zrobiłem zdjęcia). Tą podstawkę montujemy (klejem do góry) do spodu schowka, uprzednio wiercąc w nim dwie małe, prawie niewidoczne dziurki (gdybyśmy kiedyż zrezygnowali z tego patentu, nie ma śladu po całym systemie)
Przyklejamy do tej podstawki cały wcześniej utworzony przez nas uchwyt

Po założeniu naszej navigacji całość elegancko chowa nam się do środka

Wielkim plusem tego wszystkiego jest PEŁEN ZAKRES REGULACJI ustawienia naszej navi. Można ją ustawić prosto, na kierowcę, a nawet na pasażera, jeśli ten chce śledzić trasę.

Wystarczy jeszcze podać zasilanie po stacyjce (z tego nie mam fotostory) i jeśli komuś przeszkadza w pełni otwarty schowek, to zamontować z prawej strony ograniczenie jego otwarcia w postaci linki

Po otwarciu schowka "odginamy" navi wraz z całym uchwytem do góry. Uchwyt ma kulkę (przegub) pozwalający na składanie się i obkręcanie. Dodatkowo same urządzenie możemy wyciągnąć i schować, pozostawiając w środku sam uchwyt.
Całość jest stabilna i oferuje pełną "mobilność"