Nie Marcinie ,w aso wystarczy robić przeglądy a nie wymianę wszystkiego co się zepsuje czy też zużyje, ale jak chcesz swój olej to czasami aso zażąda ory.filtra oleju, więc przegląd nie musi kosztować krocie(w każdej marce i każdym aso są inne widzimisię czyt.wymogi producentamarcyb3 pisze:i wszystko jasne , czyli nie ma jednoznacznie powiedziane że dają dwa lata gwarancji po aktualizacji softu.z tego co mi pan dzisiaj powiedział z aso, że oni robią protokół uszkodzenia,wysyłają do producenta części i jeśli on uwzględni wadę i pokryje całość to ok,a jeśli nie to trzeba samemu płacić,to jest tylko dobra wola producenta,ale może być tak że tylko w jakieś części sfinansują naprawę,też mi pan powiedział że trzeba u nich serwisować auto,oleje,filtry,rozrząd itd,naprawy blacharskie się nie licząares ares pisze:{aso Bielsko Biała} dzisiaj odebrałem caddy 3100 zł części +robocizna zwracają uwagę na przebieg i czy autko jest serwisowane u nich... oczywiście jest to dobra wola serwisu więc różnie też to traktują...dotyczy wszystkich krajów poza Stanami Zjednoczonymi tam klienci walczą o wymianę całego samochodu....w przypadku cieknącej pompy cieczy chłodzącej co się zdarza często serwis dokłada się do częsci 50%.....też to mi robili....caddy kupione u nich 5lat temu jako po demonstracyjne ja natomiast wiosną tego roku odkupiłem go od firmy
skoda w przypadku takiego zdarzenia finansuje 70% kosztów części
akcja serwisowa a żywotność podzespołów silnika
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: akcja serwisowa a żywotność podzespołów silnika
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Generalnie silniki 1.6 tdi sa silnikami na nazie 2.0 tdi 140 koni. Te silniki maja mniejsze srednice tlokow i skok czyli wykorbienie. Problemy to tylko z wyryskami bo to robi continental a on niestety nie udostepnia ani czesci ani nic do napraw tych wtryskow. Dosc czule wtryski to sa na jakosc paliwa ponoc. Troche kola dwumasowe sa liche tez a tak to calkiem znosny motor.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- czarny73
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 59 razy
nic nie żąda taki jaki mam to mi grzecznie montują bez problemu i zawsze jest wpisane jaki im dostarczyłem z olejem tak samo powiedzieli mi ,że jak słonecznikowy przywiozę to też taki wlejąturek pisze:aso zażąda ory.filtra oleju
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
To skoro masz swój olej i filtr to ile kosztuje taka usługa w aso???czarny73 pisze:nic nie żąda taki jaki mam to mi grzecznie montują bez problemu i zawsze jest wpisane jaki im dostarczyłem z olejem tak samo powiedzieli mi ,że jak słonecznikowy przywiozę to też taki wlejąturek pisze:aso zażąda ory.filtra oleju
wystukane z garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- czarny73
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.9 BLS z 2009r
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 60 razy
- Otrzymał podziękowań: 59 razy
około 150 zł w tym jest dodatkowo sprawdzenie wszystkich płynów i mycie.marcyb3 pisze:To skoro masz swój olej i filtr to ile kosztuje taka usługa w aso???