mobile net zabrze

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
rumun_58
Użytkownik
Auto:: 1T1 HL BLS 06"
Imię:: Bartek
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rumun_58 »

Szczyt bezczelności z ich strony, ale jak ktoś nie jest dociekliwy to kupi i większy przekręt, ten na 12ooo km nie jest jeszcze jakiś wielki no ale za sam fakt taki komis jest skreślony. I brawa dla dociekliwych :brawa: :piwo:
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

pieprzone jedyne 10 000 km :/

zastanawiam się jeśli nieumyślny to przypadek to jakie jest tego wyjaśnienie.
Ktoś się pomylił. Może właśnie ta "masówka" jest temu winna.

Ale nie chce oceniać i być wyrocznią.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Ciapek pisze: zastanawiam się jeśli nieumyślny to przypadek to jakie jest tego wyjaśnienie.
Ktoś się pomylił.

Oj raczej nikt się nie pomylił, zapytajcie przy jakim przebiegu miał ostatni przegląd, obstawiam ~175 tysięcy ;)
Awatar użytkownika
rumun_58
Użytkownik

Ciapek żadna pomyłka, zrobione z premedytacją, taki urok handlarzy muszą pokręcić ;)
Piotr1979
Specjalista
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

rumun_58 pisze:Szczyt bezczelności z ich strony, ale jak ktoś nie jest dociekliwy to kupi i większy przekręt, ten na 12ooo km nie jest jeszcze jakiś wielki no ale za sam fakt taki komis jest skreślony. I brawa dla dociekliwych :brawa: :piwo:
Teraz pytanie:który komis nie jest skreślony? Brat, brata oszukuje, a złodziejstwo w tym kraju nazywa się kombinowaniem. Wstyd mi.....
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
rumun_58
Użytkownik

No w Polsce to żaden komis nie jest wiarygodny, niestety...
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert

No to wszystko jasne. Mimo wszystko wiem, że pewnie niektórzy nieuwierzą.

Na wstępie zaznaczam, że nie mam w tym żadnego interesu i nic mnie nie łączy z Mobile Net prócz tego, że kupiłem u nich samochód jak wiele innych osób i jestem zadowolony.

Właściciel komisu ma wspólnika w Niemczech, a raczej miał który ma dostęp do jego serwisu i może wprowadzać sam ogłoszenia. Już więcej tego nie zrobi za to co zrobił.
Umyślnie zaniżył przebieg zamieszczając ogłoszenie w serwisie Mobile Net.
Tego Tourana nie ma w Polsce, nie będzie i nie był by sprzedany bo byłby sprawdzony na miejscu. Żaden samochód z komisu Mobile Net nie miałby prawa wyjechać z cofniętym licznikiem więc tego auta nikt by w Zabrzu nie kupił z racji tej pomyłki.
Takie historie nie będą miały już miejsca po tym co się stało.
Sam się zdziwiłem co robią zdjęcia z Niemiec a nie z placu Mobile Net.

To macie odpowiedź.
Nie chciało mi się wierzyć w to co zastałem na forum, ale po głębszej rozmowie jestem w stanie to zrozumieć jako klient który się nie zawiódł. Na tym aucie tez by się nikt nie zawiódł bo nie ma go i nie będzie w Polsce.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
patarek
Zaawansowany
Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Kontakt:

Post autor: patarek »

Nie ma już ogłoszenia??
Oto JA

Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.

[ Julian Tuwim ]
Awatar użytkownika
rumun_58
Użytkownik

Ogłoszenia już nie ma.
Wytłumaczenie grubymi nićmi szyte, a jeśli to prawda to i tak niesmak pozostanie i każdy się dobrze zastanowi i będzie drążyć jak będzie miał od nich kupić.
adamrogalski
Początkujący

Post autor: adamrogalski »

a ja Ci powiem że robią to w 90% aut, wszystkie które sprawdzałem miały średnio jechane po 50 tysi rocznie, a tu nagle w ciągu 10 miesięcy od ostatniego przeglądu w ASO 2-3 tysiące. Dotyczyło to kilku autek od nich sprawdzanych w serwisie. I nie jest to przypadek, zawsze są 2 odpowiedzi, albo auto było bite i troszkę zajęło jego poskładanie albo licznik kręcony. Niestety takie życie, dlatego ja kupiłem nowe w salonie
Ciapek pisze:No to wszystko jasne. Mimo wszystko wiem, że pewnie niektórzy nieuwierzą.

Na wstępie zaznaczam, że nie mam w tym żadnego interesu i nic mnie nie łączy z Mobile Net prócz tego, że kupiłem u nich samochód jak wiele innych osób i jestem zadowolony.

Właściciel komisu ma wspólnika w Niemczech, a raczej miał który ma dostęp do jego serwisu i może wprowadzać sam ogłoszenia. Już więcej tego nie zrobi za to co zrobił.
Tego Tourana nie ma w Polsce, nie będzie i nie był by sprzedany bo byłby sprawdzony na miejscu. Żaden samochód z komisu Mobile Net nie miałby prawa wyjechać z cofniętym licznikiem więc tego auta nikt by w Zabrzu nie kupił z racji tej pomyłki.

To macie odpowiedź.
Nie chciało mi się wierzyć w to co zastałem na forum, ale po głębszej rozmowie jestem w stanie to zrozumieć jako klient który się nie zawiódł. Na tym aucie tez by się nikt nie zawiódł bo nie ma go i nie będzie w Polsce.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert

patarek pisze:Nie ma już ogłoszenia??
no nie ma, a co ma być? Jasno napisałem, że właściciel komisu po tym jak dowiedział ode mnie co się dzieje zadziałał i wcale się mu nie dziwie.

Grubymi czy cienkimi nićmi szyte ja staram się wierzyć.

Przed zakupem auta u niego wchodziłem na stronę od długiego czasu. Nigdy nie spotkałem zdjęć z innego placu niż jego.
Was to zdziwiło, mnie również jak widać miało to swoje podstawy i więcej się nie powtórzy.

Mi też czyli takiemu co kupił u nich auto zrobiło się przykro. Wierzcie.
Tak jak ja uwierzyłem w to że moje auto jest takie jakie zastałem w Zabrzu. Inni co kupili też się nie przejechali.

adamrogalski no różne rzeczy się dzieją i jeśli w każdym aucie, niezależnie czy z Zabrza widziałeś tylko 2 negatywne wytłumaczenia to nie dziwie Ci się, że kupiłeś nowe.
Z takim podejściem nie miałeś wyjścia.

rumun_58 wolałbyś wytłumaczenie "przepraszam pomyliłem się stukając na klawiaturze" Takie tłumaczenie by Cię bardziej usatysfakcjonowało.

Znam Pana Sławka od prawie roku. Tak jak inni którzy do niego pojada mogę liczyć na fachową pomoc i szczerość o której wielu z Was/nas tu pisało.
Ja jakoś jestem w stanie to zrozumieć. Co nie zmienia faktu, że niesmak może pozostać, ale błędy każdemu się zdarzają. Warto zauważyć, że nie był to błąd na najwyższym szczeblu czyli nikt tego auta nie chciał kupić w Polsce tu na miejscu.
Ostatnio zmieniony pn mar 12, 2012 23:04 przez Ciapek, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam!
Piotr1979
Specjalista
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

adamrogalski pisze:a ja Ci powiem że robią to w 90% aut, wszystkie które sprawdzałem miały średnio jechane po 50 tysi rocznie, a tu nagle w ciągu 10 miesięcy od ostatniego przeglądu w ASO 2-3 tysiące. Dotyczyło to kilku autek od nich sprawdzanych w serwisie. I nie jest to przypadek, zawsze są 2 odpowiedzi, albo auto było bite i troszkę zajęło jego poskładanie albo licznik kręcony. Niestety takie życie, dlatego ja kupiłem nowe w salonie
Taka dykteryjka. Nie wiem ile w tym prawdy, ale sam bym tego nie wymyślił: Jechał sobie transport nowych samochodów i ciężarówka wpadła do rowu. Auta się porozbijały, pospadały. Co robić, myślą kombinują, niby ubezpieczone, ale można zrobić dodatkowy interes i zrobili. Rozbitki skierowano do dilerskiego punktu do naprawy, klepanie i w lakier. Poszły jako nowe, niebite itd. Myślę, że w tym kraju to możliwe.
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
Paweł86
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI
Podziękował: 1 raz

Post autor: Paweł86 »

no niestety takie Zycie ale jak ktoś nie chce mieć liczników kręconych to Salony Zapraszają :hahaha:
ja tam nie narzekam :P
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Ciapek pisze:Właściciel komisu ma wspólnika w Niemczech, a raczej miał który ma dostęp do jego serwisu i może wprowadzać sam ogłoszenia. Już więcej tego nie zrobi za to co zrobił.
To musiałbyc przyjacielskim współnikiem bo odrazu mu wpisał taką cene, dbając o kolegę żeby sobie odpowiednio zarobil :) jak wiadomo on ma ceny zawsze powyżej ceny giełdowej... z czegos to sie bierze... moje zdanie jest takie, że jakie by nie wymyslił usrawiedliwienie to i tak mu nie wierze nawet w 1%...
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert

Dodi pisze:moje zdanie jest takie, że jakie by nie wymyslił usrawiedliwienie to i tak mu nie wierze nawet w 1%...
a powiedz mi Dodi. Dlaczego ja mu wierze?
Jestem głupi, naiwny, czy może mam już u niego zarezerwowanego rocznego Tourana za pół ceny za tą reklamę którą mu tutaj robię?

Rozumiem, że poczułeś się osobiście oszukany. Powiedz mi ile wcześniej widziałeś ogłoszeń ze zdjęciami z tego komisu w Niemczech. Może Ty faktycznie miałeś okazję widzieć te auta już w Polsce?

Koleś wspólnik był jaki był był po prostu nieuczciwy i więcej tego nie zrobi. Nieuczciwości nie doznał żaden klient Mobile Net tylko właściciel komisu.

Uważam, że niesmak pozostanie co poniektórym, ale trzeba bynajmniej wierzyć i nie w 1%, że taka historia mogła się zdarzyć.

pozdr
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ