Witam.
Zaznaczam że jestem nowym użytkownikiem forum.
Mam problem z ogrzewaniem z lewej strony leci Ciepłe powietrze a z prawej zawsze zimne. Czasami odwidzi mu się i z dwóch stron leci zimne.
W lato naprawiałem klimatyzację wymiana sprężarki i czujnika plus całkowicie nowy odczynnik sprawdzenie szczelności.
To latem była jeszcze inna sytuacja zamiast chłodzić po chwili chodzenia silnika zaczął grzać a teraz jest na odwrót zamiast grzać to mrozi.
jest ktoś w stanie mi pomóc z ta jak dla mnie nie typową sytuacją.
Restartowałem klapy nagrzewnicy podłączałem pod komputer i nic nie pokazuje.
Ob czytałem już nie jedno forum i nikt nie opisuje takiej sytuacji.
Dodam że jak ludzie opisują w tym modelu słychać klapy nawiewów co jest strasznie denerwujące u mnie jest to samo ale człowiek już się do tego przyzwyczaił.
Pozdrawiam.
Ogrzewanie Vw Touran 105km rok 2005
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
Re: Ogrzewanie Vw Touran 105km rok 2005
na pewno masz problem z silniczkiem nawiewów jak ci stukają to ja bym wymienił wszystkie a w twoim aucie jest ich 6 sztuk trochę jest z tym roboty ale problem znika u mnie też była podobna sytuacja i powiem szczerze że dostęp do tych silniczków po stronie kierowcy jest bardzo ciężki lecz wykonalne bez zdejmowania deski
- witek271
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI
- Imię:: Witek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 10 razy
Re: Ogrzewanie Vw Touran 105km rok 2005
Zrób testy klap i wtedy sprawdź błędy co wyskoczy Przy testach będziesz miał pokazany każdy silniczek jak pracuje
Mam nadzieję że zapoznałeś się z tematem viewtopic.php?f=18&t=1080
Wszystkie silniki masz tutaj w połowie strony viewtopic.php?f=18&t=1080&start=135
Mam nadzieję że zapoznałeś się z tematem viewtopic.php?f=18&t=1080
Wszystkie silniki masz tutaj w połowie strony viewtopic.php?f=18&t=1080&start=135