Pomocy przy demontażu klamki

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
mlodyxd2604
Auto:: Touran 1.9 TDI 2005r.
Imię:: Patryk

Pomocy przy demontażu klamki

Post autor: mlodyxd2604 »

Witam, jestem nowy na forum, więc na początek chciałbym się przywitać :piwo: . Posiadam Tourana 1.9 tdi z 2005 roku i przestały mi się zamykać prawe tylne drzwi i chciałem się dostać do zamka i sprawdzić mikrostyk, ale nie mogę wyjąć zewnętrznej klamki. Robiłem tak jak pisali na forum, żeby wkrecac srubke na otwartej klamce i jak poczuje opór to powinna wyjść, a u mnie już chyba ktoś grzebal i nie czuc wcale oporu i srubka wykreca sie do do końca bez żadnego oporu a klamka jak siedziała tak siedzi. Może miał ktoś z was podobny problem i może ktoś mi pomoże, bo inaczej będę zmuszony zepsuć klamkę?
mammelzen
Przeglądacz
Auto:: nie touran
Imię:: Mariusz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Pomocy przy demontażu klamki

Post autor: mammelzen »

Wykrecasz śrubę z boku drzwi ale nie do końca bo nie ma takiej potrzeby, wyciagasz zamek lub zaslepke, klamkę pchasz w stronę zamka i musi wyjść...
Generowanie PASSWORD do kart SD dla RNS315 oraz RNS310 pod podany numer CID. Nie ma znaczenia jaka to karta. Podajesz swój numer CID dostajesz pasujący PASSWORD
mlodyxd2604

No właśnie próbowałem już w różnych pozycjach tej sruby i dalej nic, tak jakby coś tą zaslepke jeszcze trzymało
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 114 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

jak śrubę za duzo wykręcisz to zacznie blokować wkładkę na nowo
Moja rada - wrkęć do końca tak jak winno byc i zacznij wykręcać pomału ciągnąc wkładkę
moze wkładka się zapiekła i nie chce się ruszyc , po odblokowaniu śruby juz powinna się ruszac
mlodyxd2604

Już sobie poradzilem. Musiałem niestety uciąć linke do klamki, żeby zdemontować zamek i okazało się, że zaślepka sie tak zapiekła, że musialem ją od wewnątrz wybić młotkiem. Dzieki za porady.
ODPOWIEDZ