cięgno od zmiany kierunku nawiewu nie działa Touran 2004

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
zygfrydt
Auto:: T1,1.9 TDI 2004
Imię:: Adam

cięgno od zmiany kierunku nawiewu nie działa Touran 2004

Post autor: zygfrydt »

Witam, znalazłem kilka podobnych wątków lecz akurat z tym problemem nie. Do rzeczy. Wymieniałem dmuchawę i rezystor(dmuchawa spowodowała uszkodzenie rezystora) bo miałem nadmuch tylko na 4(1-4), ale zanim do tego doszedłem wyjmowałem panel sterowania ogrzewaniem i klimą, wypiąłem cięgno na jakiś czas, później gdy je wpiąłem nie zgadzał mi się kierunek nawiewu z rys na pokrętle, więc znów wypiąłem i zacząłem nim kręcić, chwilę później już można było nim kręcić do woli a kierunek nadmuchu nie zmienia się(jest cały czas na szybę). Potrzebuję dokładnej instrukcji jak z drugiej strony(nie tej od panelu) powinno być połączone cięgno i co trzeba rozebrać(w tej chwili mam wyjęty panel) lub linku(bo nie znalazłem tego nigdzie, wybaczcie jeśli coś mi umknęło). Touran 1,9 TDI 2004 klima manual.
Pozdrawiam i dziękuję
Awatar użytkownika
karolek_ust
Specjalista
Auto:: Jetta A2
Imię:: Karol
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Re: cięgno od zmiany kierunku nawiewu nie działa Touran 2004

Post autor: karolek_ust »

Kolego czytamy pierw regulamin : viewtopic.php?f=8&t=7404
Potem się witamy : viewforum.php?f=1
I wtedy możemy pisać coś na forum
Bo inaczej post poleci w kosz przez ADMINA
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
zygfrydt
Auto:: T1,1.9 TDI 2004
Imię:: Adam

Re: cięgno od zmiany kierunku nawiewu nie działa Touran 2004

Post autor: zygfrydt »

Ok, wybaczcie już się poprawiłem, mam nadzieję że zrobiłem wszystko zgodnie z regulaminem, czytałem go dwa razy, pozdrawiam
ODPOWIEDZ