2004 1.9 wymiana wentylatorów na nowszego typu
-
Kowal_80
- Kandydat
- Auto:: 1.9 dsg 2004
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
2004 1.9 wymiana wentylatorów na nowszego typu
Drodzy Touranowicze,musze wymienić wentylatory chłodnicy gdyż mam u siebie te nieszczęsne starego typu. duży był już remontowany w lato i niestety wytrzymał tylko pół roku. więc czas wsadzić te z wymiennym modułem. i tu zaczyna się problem. dzwoniłem do 3 sprzedawców używek i prosilem o zmierzenie odległości mocowań do chłodnicy.na szerokość wszystko się zgadza natomiast na wysokośc sprzedawcy podają mi wymiar ok 25cm podczas gdy u mnie ewidnetnie wychodzi 30cm. skąd taka rozbieżność? czy starszy typ miał inną chłodnice i czeka mnie też jej wymiana? czy poprostu ktoś mierzy po pijaku? a może wszystko zależy od pojemności silnika? fakt,że starałem się szukać od 1.9 czyli tak jak jest u mnie. i inna sprawa - rozumiem,że wentylatora nowego typu nie da się zamontować w obudowe starego typu?

-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Re: 2004 1.9 wymiana wentylatorów na nowszego typu
Kup używkę takiego typu co masz ale boscha i będziesz miał spokuj. Temci padały.
Te plastiki pod mocowanie wentyla miały dwa rożne rozmiary.
Te plastiki pod mocowanie wentyla miały dwa rożne rozmiary.
-
Kowal_80
- Kandydat
- Auto:: 1.9 dsg 2004
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
Re: 2004 1.9 wymiana wentylatorów na nowszego typu
kurcze,boje się się kupować tych starego typu. każdy wszędzie doradzał,że to sztinks i zmieniać na nowszego typu. a Ty masz jakieś doświadczenie z tymi boscha?
-- Pt gru 29, 2017 14:54 --
dziś na szrocie wytargałem obudowe wentylatorów i o dziwo miała rozstaw śrub mocujących 25cm a wentylatory były starego typu czyli z niewymiennym modułem. auto z 2004r. już nic nie kumam. jak mi ktoś to rozjaśni będe bardzo wdzięczny.
-- Pt gru 29, 2017 14:54 --
dziś na szrocie wytargałem obudowe wentylatorów i o dziwo miała rozstaw śrub mocujących 25cm a wentylatory były starego typu czyli z niewymiennym modułem. auto z 2004r. już nic nie kumam. jak mi ktoś to rozjaśni będe bardzo wdzięczny.