mexaris pisze:A po co Ci siła świecenia długich świateł , one mają świecić ile się da ! Krótkie rozumiem - w opcji świecenia jako światła dzienne (ja mam ustawione na 30 %) może chodzić o oszczędzanie żarówek albo o uruchamianie samochodu(bo uruchamia się na światłach) żeby nie doiły za bardzo akumulatora , ale długie ..? Po co...? Niech świecą i kilometr ! Jednak jeśli chodzi o zmniejszenie siły świecenia krótkich świateł , to ponoć w Twoim przypadku (xenonów) jest to niewskazane.Jeśli zaś chodzi o leaving home , zostawiasz po zgaszeniu silnika auto na tzw światłach i UWAGA - musisz otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy! Inaczej nie zadziała.Wtedy zamykasz drzwi pilotem i w zależności od tego co masz ustawione w komputerze , tyle będą świecić światła.Ja mam ustawione na 10 sekund a oryginalnie miałem na 30 sekund.Wszystko do ustawienia...
Toś napisał . LH działa przy otwieraniu auta. Przy xenon warto ustawić aby przy CH i LH działały halogeny. CH ustawia się albo po zgaszeniu stacyjki lub właśnie po otwarciu drzwi. Wszystko vcds w bcm
Czyli jak dowiedziałem się od kolegi Jeżu po 2010r . Chciałbym podziękować od razu na forum koledze Jeżu za ogrom pracy jaką wkłada w to forum i pomoc którą oferuje poza nim. Pozdrawiam
tberent no dobrze napisałem , opisałem mój przypadek. LH działa wtedy , kiedy zostawię włącznik świateł załączony oraz otworzę i zamknę drzwi kierowcy.Inaczej światła u mnie po tych 10 sekundach nie zgasną.Tyle..