KODOWANIE

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
tberent
Zaawansowany
Auto::
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: KODOWANIE

Post autor: tberent »

mexaris pisze:A po co Ci siła świecenia długich świateł , one mają świecić ile się da ! Krótkie rozumiem - w opcji świecenia jako światła dzienne (ja mam ustawione na 30 %) może chodzić o oszczędzanie żarówek albo o uruchamianie samochodu(bo uruchamia się na światłach) żeby nie doiły za bardzo akumulatora , ale długie ..? Po co...? Niech świecą i kilometr ! Jednak jeśli chodzi o zmniejszenie siły świecenia krótkich świateł , to ponoć w Twoim przypadku (xenonów) jest to niewskazane.Jeśli zaś chodzi o leaving home , zostawiasz po zgaszeniu silnika auto na tzw światłach i UWAGA - musisz otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy! Inaczej nie zadziała.Wtedy zamykasz drzwi pilotem i w zależności od tego co masz ustawione w komputerze , tyle będą świecić światła.Ja mam ustawione na 10 sekund a oryginalnie miałem na 30 sekund.Wszystko do ustawienia...
Toś napisał . LH działa przy otwieraniu auta. Przy xenon warto ustawić aby przy CH i LH działały halogeny. CH ustawia się albo po zgaszeniu stacyjki lub właśnie po otwarciu drzwi. Wszystko vcds w bcm

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

tberent pisze:Przy xenon warto ustawić aby przy CH i LH działały halogeny.
... o ile posiadasz BCM w Bordnetz... zapomnij :)
Awatar użytkownika
nieldos
Przeglądacz
Auto:: 1T/1.9 66kw/2005
Imię:: Daniel
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: nieldos »

Czyli jak dowiedziałem się od kolegi Jeżu po 2010r . Chciałbym podziękować od razu na forum koledze Jeżu za ogrom pracy jaką wkłada w to forum i pomoc którą oferuje poza nim. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mexaris
Przeglądacz
Auto:: Passat 2.0 TDI BMP
Imię:: Krzysztof
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: mexaris »

tberent no dobrze napisałem , opisałem mój przypadek. LH działa wtedy , kiedy zostawię włącznik świateł załączony oraz otworzę i zamknę drzwi kierowcy.Inaczej światła u mnie po tych 10 sekundach nie zgasną.Tyle..
ODPOWIEDZ