cd..nokia nie działa tak jak powinna

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
Awatar użytkownika
remi10
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
Imię:: Remi
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

cd..nokia nie działa tak jak powinna

Post autor: remi10 »

Przy swoim turanie mam przy kierownicy taki uchwyt jak w złaczniku
beż żadnych przycisków . I nie wiem co z tym zrobić. Czy to jest coś wiecej niz sam plastikowy uchwyt ? czy mam do tego coś dokupić by działala i mieściła sie w nim nokia ?

Czy ten adapter za 50 zloty ( tu znalazłem : http://adaptery.top-int.pl/?vw-ii-(3c0),25 ) sprawi że nokia będzie pasowała i dziąłała ?
Załączniki
VW3.jpg
VW3.jpg (19.03 KiB) Przejrzano 4579 razy
Ostatnio zmieniony ndz lip 10, 2011 12:40 przez remi10, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Kolego, już na innym forum prosiłem o wyedytowanie tematu - w temacie nie piszemy dużymi literami
Może jeszcze dopisz jaki typ Nokii masz.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
remi10
Przeglądacz

ok sorki , zmieniłem.
Nokia to 2700classic póki co, ale moge zmienić.
Jakie mam pole manewru ? czy ten uchwyt działa na bluetooth ? jak to poznac ? czy ten adapter za 50zl by pasował ewentualnie jakby bt nie było ?
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

remi10 pisze:ok sorki , zmieniłem.
Nokia to 2700classic póki co, ale moge zmienić.
Jakie mam pole manewru ? czy ten uchwyt działa na bluetooth ? jak to poznac ? czy ten adapter za 50zl by pasował ewentualnie jakby bt nie było ?
Opisz ten uchwyt bardziej szczegolowo - czy widac ze wychodza jakies kable itp.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
remi10
Przeglądacz

Tak konkretnie w moim samochodzie to jest tak umieszczony. Trudno mi powiedzieć czy jakies kable odchodzą, bo sztywno zamocowany i boje sie podrywać by czegos nie urwać. Ta końcówka wysoko sie otwiera. I jeszcze jakieś styki metalowe widać. Wiec dochodze do wniosku że to sam uchwyt. I trzeba adapter dokupić. Ale nigdzie nie widze takiego co do nokii 2700. Tam w bydgoszy mają za 50 zeta ale do innych modeli. Wiec chyba nie da rady . :(
(aha kliknij w foto to w kolorze bedzie w nowym oknie bo tu jakies szare sie wstawiło. )
Załączniki
1.jpg
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

remi10 pisze:Tak konkretnie w moim samochodzie to jest tak umieszczony. Trudno mi powiedzieć czy jakies kable odchodzą, bo sztywno zamocowany i boje sie podrywać by czegos nie urwać. Ta końcówka wysoko sie otwiera. I jeszcze jakieś styki metalowe widać. Wiec dochodze do wniosku że to sam uchwyt. I trzeba adapter dokupić. Ale nigdzie nie widze takiego co do nokii 2700. Tam w bydgoszy mają za 50 zeta ale do innych modeli. Wiec chyba nie da rady . :(
(aha kliknij w foto to w kolorze bedzie w nowym oknie bo tu jakies szare sie wstawiło. )
To jeszcze pytanie - czy na dole podstawki jest jakies wejscie na telefon i podlaczenie np ladowarki itp - bo jak dla mnie to chyba tylko sam uchwyt
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

To jest uchwyt bazowy i ma kable z tyłu. Umożliwia m.in. ładowanie telefonu. Do niego potrzebujesz adapter specyficzny do danego producenta i modelu komórki. Nie wszystkie są dostępne, więc istnieje też specjalny adapter BT wkładany w uchwyt bazowy. Pozwala on tylko na połączenie BT - nie można w nim mocować aparatu i jego ładować.
Szukałem tutaj ale niezależnie od rocznika Tourana nie pokazuje adaptera do twojego modelu Nokii. Pozostaje ci taki adapter albo zmiana sterownika telefonu głośnomówiącego.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
remi10
Przeglądacz

Troche sie zmieniło . Nabyłem Taki adapter i dedykowany do niego telefon. Ale dalej mam z tym problem. Wszystko ładnie pasuje fizycznie i ok. Poza tym po włożeniu telefonu do adaptera i włączeniu zaplonu telefon jest ładowany. Zatem polączenie jakies jest. Niestety telefonu w żaden sposób nie da sie wprawić w stan głosnomówiący. Mimo że powinien w chwili połaczenia ściszać radio i nadawać dzwoniacego przez głośniki a ja powinienem korzystać z mikrofonu przy lampkach. Niestety kombinowałem i nic z tego. Pomysły sie mi skończyły. Grzebałem w menu komputera, wszystko jest, moduły komfortu , nawi, mfd, itd, ale nic o telefonie nie ma. Wiec nie wiem co moge jeszce zrobić. Z danych to tel to nokia 6230i, adapter dedykowany do niej, radio rns 300 , duży wyświetlacz przy liczniku.
Aha a jak wcisnę ten znak kluczyka na adapterze to jest chwilowe jakby pulsowe wybieranie nr słyszane w głosniku i cisza dalej. O co w tym chodzi ?
Załączniki
DSC00004.JPG
DSC00003.JPG
DSC00006.JPG
1.jpg
kufcio
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Post autor: kufcio »

A nie bedzie to problem z zapełnioną lista sparowanych telefonów? VCDSem wykasuje wszystkie sparowane telefony. Nie wiem czy w tej 6230 nie ma opcji w ustawieniach na temat zestawu głośnomówiącego..

PS. Ja też kombinowałem ale posłuchałem sie spacewalkera i kupilem centralke za 300zł i teraz telefon moze byc nawet w torbie a mam go na wyświetlaczu.
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

kufcio pisze:A nie bedzie to problem z zapełnioną lista sparowanych telefonów? VCDSem wykasuje wszystkie sparowane telefony. Nie wiem czy w tej 6230 nie ma opcji w ustawieniach na temat zestawu głośnomówiącego..

PS. Ja też kombinowałem ale posłuchałem sie spacewalkera i kupilem centralke za 300zł i teraz telefon moze byc nawet w torbie a mam go na wyświetlaczu.
co to za centralka?
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
kufcio
Przeglądacz

Np. 5N0035730 itp z końcówkami 730 w numerach części.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 116 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

kufcio pisze:A nie bedzie to problem z zapełnioną lista sparowanych telefonów? VCDSem wykasuje wszystkie sparowane telefony
.
Przeciez on się łaczy po kablu, nie po BT, wiec nie wprowadzaj zamieszania.
Nie wiem po co się pchasz w ten uchwyt, jelsi juz trzeba bylo kupic taki co ma BT w sobie, choc i tego nie polecam. A najlepszym rozwiązaniem to nowa centralka i po problemie. Mozesz miec uszk gniazdo do ładowania - tzn ładowanie na gnieździe jest ale tel nie wykrywa zestawu a co za tym idzie nie przełacza się na HF. Nie tyle fizycznie gniazdo co układ w telefonie który steruje sygnałami z gniazda.
kufcio
Przeglądacz

Spacewalker zerkaj czasami na daty postów.
ODPOWIEDZ