cd..nokia nie działa tak jak powinna
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
cd..nokia nie działa tak jak powinna
Przy swoim turanie mam przy kierownicy taki uchwyt jak w złaczniku
beż żadnych przycisków . I nie wiem co z tym zrobić. Czy to jest coś wiecej niz sam plastikowy uchwyt ? czy mam do tego coś dokupić by działala i mieściła sie w nim nokia ?
Czy ten adapter za 50 zloty ( tu znalazłem : http://adaptery.top-int.pl/?vw-ii-(3c0),25 ) sprawi że nokia będzie pasowała i dziąłała ?
beż żadnych przycisków . I nie wiem co z tym zrobić. Czy to jest coś wiecej niz sam plastikowy uchwyt ? czy mam do tego coś dokupić by działala i mieściła sie w nim nokia ?
Czy ten adapter za 50 zloty ( tu znalazłem : http://adaptery.top-int.pl/?vw-ii-(3c0),25 ) sprawi że nokia będzie pasowała i dziąłała ?
- Załączniki
-
- VW3.jpg (19.03 KiB) Przejrzano 4579 razy
Ostatnio zmieniony ndz lip 10, 2011 12:40 przez remi10, łącznie zmieniany 2 razy.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Opisz ten uchwyt bardziej szczegolowo - czy widac ze wychodza jakies kable itp.remi10 pisze:ok sorki , zmieniłem.
Nokia to 2700classic póki co, ale moge zmienić.
Jakie mam pole manewru ? czy ten uchwyt działa na bluetooth ? jak to poznac ? czy ten adapter za 50zl by pasował ewentualnie jakby bt nie było ?
- remi10
- Przeglądacz
Tak konkretnie w moim samochodzie to jest tak umieszczony. Trudno mi powiedzieć czy jakies kable odchodzą, bo sztywno zamocowany i boje sie podrywać by czegos nie urwać. Ta końcówka wysoko sie otwiera. I jeszcze jakieś styki metalowe widać. Wiec dochodze do wniosku że to sam uchwyt. I trzeba adapter dokupić. Ale nigdzie nie widze takiego co do nokii 2700. Tam w bydgoszy mają za 50 zeta ale do innych modeli. Wiec chyba nie da rady . 
(aha kliknij w foto to w kolorze bedzie w nowym oknie bo tu jakies szare sie wstawiło. )

(aha kliknij w foto to w kolorze bedzie w nowym oknie bo tu jakies szare sie wstawiło. )
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
To jeszcze pytanie - czy na dole podstawki jest jakies wejscie na telefon i podlaczenie np ladowarki itp - bo jak dla mnie to chyba tylko sam uchwytremi10 pisze:Tak konkretnie w moim samochodzie to jest tak umieszczony. Trudno mi powiedzieć czy jakies kable odchodzą, bo sztywno zamocowany i boje sie podrywać by czegos nie urwać. Ta końcówka wysoko sie otwiera. I jeszcze jakieś styki metalowe widać. Wiec dochodze do wniosku że to sam uchwyt. I trzeba adapter dokupić. Ale nigdzie nie widze takiego co do nokii 2700. Tam w bydgoszy mają za 50 zeta ale do innych modeli. Wiec chyba nie da rady .
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
To jest uchwyt bazowy i ma kable z tyłu. Umożliwia m.in. ładowanie telefonu. Do niego potrzebujesz adapter specyficzny do danego producenta i modelu komórki. Nie wszystkie są dostępne, więc istnieje też specjalny adapter BT wkładany w uchwyt bazowy. Pozwala on tylko na połączenie BT - nie można w nim mocować aparatu i jego ładować.
Szukałem tutaj ale niezależnie od rocznika Tourana nie pokazuje adaptera do twojego modelu Nokii. Pozostaje ci taki adapter albo zmiana sterownika telefonu głośnomówiącego.
Szukałem tutaj ale niezależnie od rocznika Tourana nie pokazuje adaptera do twojego modelu Nokii. Pozostaje ci taki adapter albo zmiana sterownika telefonu głośnomówiącego.
- remi10
- Przeglądacz
Troche sie zmieniło . Nabyłem Taki adapter i dedykowany do niego telefon. Ale dalej mam z tym problem. Wszystko ładnie pasuje fizycznie i ok. Poza tym po włożeniu telefonu do adaptera i włączeniu zaplonu telefon jest ładowany. Zatem polączenie jakies jest. Niestety telefonu w żaden sposób nie da sie wprawić w stan głosnomówiący. Mimo że powinien w chwili połaczenia ściszać radio i nadawać dzwoniacego przez głośniki a ja powinienem korzystać z mikrofonu przy lampkach. Niestety kombinowałem i nic z tego. Pomysły sie mi skończyły. Grzebałem w menu komputera, wszystko jest, moduły komfortu , nawi, mfd, itd, ale nic o telefonie nie ma. Wiec nie wiem co moge jeszce zrobić. Z danych to tel to nokia 6230i, adapter dedykowany do niej, radio rns 300 , duży wyświetlacz przy liczniku.
Aha a jak wcisnę ten znak kluczyka na adapterze to jest chwilowe jakby pulsowe wybieranie nr słyszane w głosniku i cisza dalej. O co w tym chodzi ?
Aha a jak wcisnę ten znak kluczyka na adapterze to jest chwilowe jakby pulsowe wybieranie nr słyszane w głosniku i cisza dalej. O co w tym chodzi ?
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
A nie bedzie to problem z zapełnioną lista sparowanych telefonów? VCDSem wykasuje wszystkie sparowane telefony. Nie wiem czy w tej 6230 nie ma opcji w ustawieniach na temat zestawu głośnomówiącego..
PS. Ja też kombinowałem ale posłuchałem sie spacewalkera i kupilem centralke za 300zł i teraz telefon moze byc nawet w torbie a mam go na wyświetlaczu.
PS. Ja też kombinowałem ale posłuchałem sie spacewalkera i kupilem centralke za 300zł i teraz telefon moze byc nawet w torbie a mam go na wyświetlaczu.
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
co to za centralka?kufcio pisze:A nie bedzie to problem z zapełnioną lista sparowanych telefonów? VCDSem wykasuje wszystkie sparowane telefony. Nie wiem czy w tej 6230 nie ma opcji w ustawieniach na temat zestawu głośnomówiącego..
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Przeciez on się łaczy po kablu, nie po BT, wiec nie wprowadzaj zamieszania.kufcio pisze:A nie bedzie to problem z zapełnioną lista sparowanych telefonów? VCDSem wykasuje wszystkie sparowane telefony
.
Nie wiem po co się pchasz w ten uchwyt, jelsi juz trzeba bylo kupic taki co ma BT w sobie, choc i tego nie polecam. A najlepszym rozwiązaniem to nowa centralka i po problemie. Mozesz miec uszk gniazdo do ładowania - tzn ładowanie na gnieździe jest ale tel nie wykrywa zestawu a co za tym idzie nie przełacza się na HF. Nie tyle fizycznie gniazdo co układ w telefonie który steruje sygnałami z gniazda.