TOURAN 2015 (5T1)
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: TOURAN 2015 (5T1)
Tak. Też tak mam. W ustawieniach jest możliwość dodanie drugiej klawiatury. Główna ustawiłem angielska, a dodatkowa pl.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- Muti
- Władca postów
Dokładnie. Można zgłosić w aso. Może mają jakiś update.

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Znalazłem opcję zmiany języka klawiatury na ENG ale tylko przy wpisywaniu co oznacza że za każdym wyłączeniem zapłonu wraca i znowu Z i Y są zamienione. Czy jest opcja na stałe? Może tylko w wyższej Navi bo w Discover Media zupełnie tego nie widzę.
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Panowie co o tym myslicie??
czy w waszych 1,4 TSI tez tak jest ??
filmik prosze obejrzec z glosem i przysłuchajcie sie w 5-6 sek nagrania. Przy zapaleniu silnika po dłuzszym postoju słychac dziwny dzwiek ,potem znika i pojawia sie zas po dłuzszum postoju 2-3 dni
https://www.youtube.com/watch?v=IPErisZeKqQ
czy w waszych 1,4 TSI tez tak jest ??
filmik prosze obejrzec z glosem i przysłuchajcie sie w 5-6 sek nagrania. Przy zapaleniu silnika po dłuzszym postoju słychac dziwny dzwiek ,potem znika i pojawia sie zas po dłuzszum postoju 2-3 dni
https://www.youtube.com/watch?v=IPErisZeKqQ
-
- Przeglądacz
Nie zauważyłem ale nie wykluczam, postaram się sprawdzić i dać znać. Przy okazji - widzę że masz podobnie i to jakaś chyba wada ułożenia maski albo brakuje jakiejś uszczelki - bardzo się zachlapuje przednia część pod maską, w Golfie VII którego miałem poprzednio było czyściutko. W Touranie zachlapane po 1500km
- Muti
- Władca postów
To normalne. To pompa oleju buduje ciśnienie. Każde tsi to ma. Ja u siebie w g6 gti i teraz w nowym 7.5 R zminimalizowalem to przez olej 0w 40 i 0W30.

- Muti
- Władca postów
Ok. Jakkolwiek,to normalny dźwięk i nie ma co się przejmować.

- karolek_ust
- Specjalista
- Auto:: Jetta A2
- Imię:: Karol
- Otrzymał podziękowań: 94 razy
Kolego czytamy pierw regulamin : viewtopic.php?f=8&t=7404zoorek911 pisze:Cześć, jestem na etapie składania zamówienia i mam zagwozdkę. Zawsze miałem auta szare, czarne albo srebrne, a tu nie daje mi spokoju carribean blue
Pytanie do posiadających takiego smerfa: czy po paru miesiącach użytkowania nadal byście taki kolor wybrali? Bardzo widać brud?
Dodam, że widziałem tourana w tym kolorze na placu vw, ale był mocno pooklejany i do tego po deszczu.
Z góry dzięki!
Potem się witamy : viewforum.php?f=1
I wtedy możemy pisać coś na forum
Bo inaczej post poleci w kosz przez ADMINA
Vento - Golf III - Astra G - Toledo 1M - Passat B5FL - Touran 1T1 - Jetta A2 - Touran 1T3 - A4 B8 -
-
- Auto:: Golf V
- Imię:: Tomek
Przepraszam, chciałem się przywitać jak już chociaż zamówię albo dostanę auto.karolek_ust pisze:Kolego czytamy pierw regulamin : viewtopic.php?f=8&t=7404zoorek911 pisze:Cześć, jestem na etapie składania zamówienia i mam zagwozdkę. Zawsze miałem auta szare, czarne albo srebrne, a tu nie daje mi spokoju carribean blue
Pytanie do posiadających takiego smerfa: czy po paru miesiącach użytkowania nadal byście taki kolor wybrali? Bardzo widać brud?
Dodam, że widziałem tourana w tym kolorze na placu vw, ale był mocno pooklejany i do tego po deszczu.
Z góry dzięki!
Potem się witamy : viewforum.php?f=1
I wtedy możemy pisać coś na forum
Bo inaczej post poleci w kosz przez ADMINA
Auto zamówione, przywitanie napisane, a kolor wybrany carribean blue

- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
[quote="Lukaszn"]Znalazłem opcję zmiany języka klawiatury na ENG ale tylko przy wpisywaniu co oznacza że za każdym wyłączeniem zapłonu wraca i znowu Z i Y są zamienione. Czy jest opcja na stałe? Może tylko w wyższej Navi bo w Discover Media zupełnie tego nie widzę.[/quote]
U mnie w nawigacji fabrycznej jest klawiatura QWERTY. Mam Discover Media.
U mnie w nawigacji fabrycznej jest klawiatura QWERTY. Mam Discover Media.
-
- Przeglądacz
Cześć, czy istnieje możliwość regulacji siły wspomagania kierownicy - samemu lub w ASO utrzymując gwarancje? Najbardziej odpowiadałoby mi wspomaganie pomiędzy trybem Mode Normal (bardzo luźne) a Sport (trochę ciasne) a Wy jakie macie odczucia?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
[quote="Lukaszn"]Cześć, czy istnieje możliwość regulacji siły wspomagania kierownicy - samemu lub w ASO utrzymując gwarancje? Najbardziej odpowiadałoby mi wspomaganie pomiędzy trybem Mode Normal (bardzo luźne) a Sport (trochę ciasne) a Wy jakie macie odczucia?
Pozdrawiam[/quote]
Jeżdżę na ustawieniu Normal - jest dla mnie najbardziej uniwersalne. Wspomaganie jest progresywne więc się utwardza wraz ze wzrostem prędkości.
Pozdrawiam[/quote]
Jeżdżę na ustawieniu Normal - jest dla mnie najbardziej uniwersalne. Wspomaganie jest progresywne więc się utwardza wraz ze wzrostem prędkości.
-
- Przeglądacz
Z dwóch ja wole sport. Normal jest u mnie na tyle luzny ze odczuwam male drgania,ruchy kierownicy przy niskich predkosciach przenoszone z nierownosci nawierchni, nie lubie tego .... A wspomaganie na sport jest zblizone, moze minimalnie ciasniejsze do golfa Vii bez trybow zmiany ktorego mialem poprzednio. Tam wlasnie bylo optymalnie dla mnieGandalf pisze:Jeżdżę na ustawieniu Normal - jest dla mnie najbardziej uniwersalne. Wspomaganie jest progresywne więc się utwardza wraz ze wzrostem prędkości.Lukaszn pisze:Cześć, czy istnieje możliwość regulacji siły wspomagania kierownicy - samemu lub w ASO utrzymując gwarancje? Najbardziej odpowiadałoby mi wspomaganie pomiędzy trybem Mode Normal (bardzo luźne) a Sport (trochę ciasne) a Wy jakie macie odczucia?
Pozdrawiam

Pytanie czy masz manual czy DSG? Mam wątpliwość co do tych drgań o których wspominałem. Może z DSG są bardziej przenoszone?