TOURAN 2015 (5T1)
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.8 TSI, 2017
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: TOURAN 2015 (5T1)
Chyba się źle rozumiemy. :-)
To co Ci wysłałem w pierwszej odpowiedzi, to jest real foto listwy progowej r-line z mojego auta. Podobne możesz znaleźć na www.vw-sklep.pl
To, co wstawiłeś w swoim poście wygląda bardziej jak coś, co VW nazywa „folie ochronne progów”, ale z tego co widzę to jest bardziej akcesorium do golfa (przynajmniej tak jest skategoryzowane).
Tak czy inaczej - powidzenia w poszukiwaniach!
To co Ci wysłałem w pierwszej odpowiedzi, to jest real foto listwy progowej r-line z mojego auta. Podobne możesz znaleźć na www.vw-sklep.pl
To, co wstawiłeś w swoim poście wygląda bardziej jak coś, co VW nazywa „folie ochronne progów”, ale z tego co widzę to jest bardziej akcesorium do golfa (przynajmniej tak jest skategoryzowane).
Tak czy inaczej - powidzenia w poszukiwaniach!
-
- Początkujący
- Auto:: golf VI var 1.6 TDI 2011
- Podziękował: 11 razy
A może ktoś te "folie ochronne progów przednich i tylnych, czarno-srebrne" ma zamontowane i pochwali się zdjęciem? 

- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
[quote="piotrek.kom"]A może ktoś te "folie ochronne progów przednich i tylnych, czarno-srebrne" ma zamontowane i pochwali się zdjęciem? :)[/quote]
Mam i jestem z nich zadowolony.
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Cześć Mam problem, z którym na razie ASO sobie nie poradziło a w poniedziałek planują mi dużo rozbierać, żeby znaleźć przyczynę.
Problem to stuki, rezonans najprawdopodobniej z okolic wydechu, lub zbiornika paliwa najbardziej słyszalne przy ok 1600-1800 obr silnika/min. Auto nowe, przebieg poniżej 2000km
https://youtu.be/iylxf2w0ycA
Zauważyliście coś podobnego, macie jakiś pomysł?
Z góry dzięki!
Problem to stuki, rezonans najprawdopodobniej z okolic wydechu, lub zbiornika paliwa najbardziej słyszalne przy ok 1600-1800 obr silnika/min. Auto nowe, przebieg poniżej 2000km
Z góry dzięki!
-
- Początkujący
Dzięki Gandalf,Gandalf pisze:Mam i jestem z nich zadowolony.piotrek.kom pisze:A może ktoś te "folie ochronne progów przednich i tylnych, czarno-srebrne" ma zamontowane i pochwali się zdjęciem?
prezentują się elegancko, dużo zakrywają!

-
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
I jak dla mnie to taka właśnie wielkość to jest min. Ja nawet bym jeszcze większe zrobił. Ale ja jestem przeczulony bo wiem jak dzieci potrafią deptać:)Gandalf pisze:
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 5T 2.0TDI 190KM
- Imię:: Krzysztof
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ma ktoś z was tu Webasto w 5T? Pilnie potrzebne info
Tylko oem sprzęt....
VAS 6150D + VAS 6154
VCDS/VCP
ODS S/E Online
Development tool
ELSAPRO GEKO VW AUDI SEAT SKODA MAN
Touran 5T
Potrzebujesz schematów, instrukcji, informacji z Etki itd... pisz
VAS 6150D + VAS 6154
VCDS/VCP
ODS S/E Online
Development tool
ELSAPRO GEKO VW AUDI SEAT SKODA MAN
Touran 5T
Potrzebujesz schematów, instrukcji, informacji z Etki itd... pisz
-
- Przeglądacz
Czyli dla Was temat nie znany? Zaraz jadę, ciekawe co w ASO wymyślą...Lukaszn pisze:Cześć Mam problem, z którym na razie ASO sobie nie poradziło a w poniedziałek planują mi dużo rozbierać, żeby znaleźć przyczynę.
Z góry dzięki!
Nie chcę tego bagatelizować, żeby coś się nie popsuło z tego powodu już po gwarancji.
-- Pn lut 26, 2018 18:03 --
Dzisiaj skonczyl mi sie plyn do spryskiwaczy ale nie zaswiecila mi sie zadna kontrolka. Czy kontrolka jest tylko w pakiecie zimowym?
- Gandalf
- Użytkownik
[quote="Lukaszn"]
Nie chcę tego bagatelizować, żeby coś się nie popsuło z tego powodu już po gwarancji.
Dzisiaj skonczyl mi sie plyn do spryskiwaczy ale nie zaswiecila mi sie zadna kontrolka. Czy kontrolka jest tylko w pakiecie zimowym?[/quote]
Temat hałasu mi nieznany. Stawiam na jakiś element, który wpada w rezonans albo nieszczelność wydechu (np. wada fabryczna). Daj znać jaka jest diagnoza serwisu.
Mam pakiet zimowy i jak jest mało płynu to się wyświetla komunikat. Jak zamawiałem to kontrolka była w cenniku tylko w tym pakiecie.
Dzisiaj skonczyl mi sie plyn do spryskiwaczy ale nie zaswiecila mi sie zadna kontrolka. Czy kontrolka jest tylko w pakiecie zimowym?[/quote]
Temat hałasu mi nieznany. Stawiam na jakiś element, który wpada w rezonans albo nieszczelność wydechu (np. wada fabryczna). Daj znać jaka jest diagnoza serwisu.
Mam pakiet zimowy i jak jest mało płynu to się wyświetla komunikat. Jak zamawiałem to kontrolka była w cenniku tylko w tym pakiecie.
-
- Przeglądacz
W sprawie hałasu/rezonansu, poprawili mi po raz drugi mocowanie przewodu paliwowego, tym razem na całej długości i teraz jest ok, dźwięk zniknął, przynajmniej na razie go nie słyszę a jeszcze rano mogłem bez problemu go wywołać przytrzymując obroty.
Z kontrolką płynu - masz rację, wychodzi, że tylko jest w zimowym, warto dobrać ten pakiet. Ja brałem auto wyprzedażowe z 2017 więc w sumie wyboru nie miałem, ale jak zamawiać z konfiguratora to warto. W golfie VII (przed FL) miałem spryskiwacze xenonów i kontrolkę płynu bez pakietów. Na marginesie jeszcze zauważyłem że VW "przyoszczędził" też na wskazaniu temp. oleju silnika, w Golfie to było, w Touranie brak.
Ale tak czy tak auto super, mimo początkowego braku optymizmu bardzo już go polubiłem
Z kontrolką płynu - masz rację, wychodzi, że tylko jest w zimowym, warto dobrać ten pakiet. Ja brałem auto wyprzedażowe z 2017 więc w sumie wyboru nie miałem, ale jak zamawiać z konfiguratora to warto. W golfie VII (przed FL) miałem spryskiwacze xenonów i kontrolkę płynu bez pakietów. Na marginesie jeszcze zauważyłem że VW "przyoszczędził" też na wskazaniu temp. oleju silnika, w Golfie to było, w Touranie brak.
Ale tak czy tak auto super, mimo początkowego braku optymizmu bardzo już go polubiłem

- Gandalf
- Użytkownik
[quote="Lukaszn"]Na marginesie jeszcze zauważyłem że VW "przyoszczędził" też na wskazaniu temp. oleju silnika, w Golfie to było, w Touranie brak.[/quote]
Fajnie, że to tylko mocowanie było przyczyną hałasu.
U mnie jest wyświetlana temperatura oleju. Sprawdź w ustawieniach czy masz zaznaczone wyświetlanie temperatury oleju. Tam można sobie zaznaczyć jakie elementy będą widoczne.
Fajnie, że to tylko mocowanie było przyczyną hałasu.
U mnie jest wyświetlana temperatura oleju. Sprawdź w ustawieniach czy masz zaznaczone wyświetlanie temperatury oleju. Tam można sobie zaznaczyć jakie elementy będą widoczne.
-
- Początkujący
Mam pytanie o Pakiet Rodzinny. W swoim zamówieniu uwzględniłem go, ale mam wątpliwości co do blokady sterowania szybami i otwierania drzwi tylnych.
W standardzie kierowca poniżej przycisków regulacji szyb ma szeroki przycisk do ich blokowania.
W konfiguratorze Pakiet Rodzinny zawiera m.in.:
"Elektroniczna blokada tylnych drzwi sterowana z pozycji kierowcy"
Wtedy przyciski na boczku są dwa i wyglądają tak jak na zdjęciu, w miejscu standardowej jednoprzyciskowej blokady opuszczania szyb.
Czy dobrze rozumiem, że te dwa klawisze pozwalają jednocześnie zablokować i opuszczanie szyb i otwieranie drzwi? (osobno lewe/prawe)
W standardzie kierowca poniżej przycisków regulacji szyb ma szeroki przycisk do ich blokowania.
Wtedy przyciski na boczku są dwa i wyglądają tak jak na zdjęciu, w miejscu standardowej jednoprzyciskowej blokady opuszczania szyb.
Czy dobrze rozumiem, że te dwa klawisze pozwalają jednocześnie zablokować i opuszczanie szyb i otwieranie drzwi? (osobno lewe/prawe)
-
- Przeglądacz
Bingo! Trzeba było załączyć w menu, dzięki!Gandalf pisze: U mnie jest wyświetlana temperatura oleju. Sprawdź w ustawieniach czy masz zaznaczone wyświetlanie temperatury oleju. Tam można sobie zaznaczyć jakie elementy będą widoczne.
-- Wt lut 27, 2018 11:44 --
Hej, nie mam tej opcji ale postaram się sprawdzić wieczorem w instrukcji, powinno być to tam opisanepiotrek.kom pisze:Mam pytanie o Pakiet Rodzinny. W swoim zamówieniu uwzględniłem go, ale mam wątpliwości co do blokady sterowania szybami i otwierania drzwi tylnych.
Googlujac o tej opcji - szyba też powinna być blokowana. Raczej VW ma analogicznie we wszystkich modelach:
http://www.clubtouareg.com/forums/f43/e ... 34728.html
-
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Wcześniej w tym wątku juz ktoś pisał że przycisk blokuje drzwi i szybę.
Nabazgrane z telefonu
Nabazgrane z telefonu
-
- Przeglądacz
@piotrek.kom - potwierdzone w instrukcji:
Str. 98
Elektryczna blokada otwarcia od wewnątrz
"Elektryczna blokada otwarcia uniemożliwia otwarcie przesuwnych drzwi i elektrycznych siłowników szyb w tych drzwiach".
Z instrukcji wynika, że może nawet dostaniesz przesuwne drzwi z tą opcją
Str. 98
Elektryczna blokada otwarcia od wewnątrz
"Elektryczna blokada otwarcia uniemożliwia otwarcie przesuwnych drzwi i elektrycznych siłowników szyb w tych drzwiach".
Z instrukcji wynika, że może nawet dostaniesz przesuwne drzwi z tą opcją