No zacnie ale co to znaczy w takim razie "wartości nominalne" ?
Czy w takim zakresie powinien być opór w jakiejś temperaturze (jakiej?) czy może są to wartości MIN - MAX których przekroczenie w obojętny sposób świadczy o uszkodzeniu?
szybkie pytanie, dzisiaj podczas jazdy (temp spory -, silnik nierozgrzany, paliwa w baku prawie na rezerwie) stałem w chmurze dymu jakbym nie jechał touranem tylko płynął "parostatkiem w piękny rejs" /jak śpiewał Krzysiu Krawczyk / czy może to wskazywać na ewentualną konieczność czyszczenia pieca? dotychczas coś tam sobie dymiło przy lewym kole ale nie aż tak. Dym śmierdzący, ale nie ostry.
Wszystko by było fajnie tylko nie wiadomo w jakim jest stanie.
Może być tak że będzie działać, a może być tak że do czyszczenia, do wymiany świeca, a może i czujniki i z okazji stanie się skarbonką.
Ale może będziesz miał farta i kupisz działające.
Szkoda tylko że piec to Thermo Top V (Jak by było VEVO to pewnie by już go nie było na sprzedaż He He) i szkoda że rocznikowo trochę stare
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Panowie, mam pytanie z innej beczki, po kupnie auta, dioda po wcisnieciu ON migotala na pomaranczowo. Po wymianie baterii, swieci z 6-7 razy szybko na zielono i nic sie nie dzieje...
Czołem,
Pytanie może głupie, ale czy ten bezpiecznik od dogrzewacza zabezpiecza coś jeszcze i czy można to ustrojstwo wyłączyć przez wyjęcie bezpiecznika jako chwilowe rozwiązanie przed naprawą?
Dzięki i pozdrawiam
Tak można.
Wyjmujesz bezpiecznik i tak jak by Webasta w aucie nie było.
Będą błędy w Gatewy i Bordzie ale to tylko błędy informacyjne że nie ma komunikacji z Webasto (jednym słowem można je olać).
Jak Ci to przeszkadza to wykodować Webasto i już.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pytanko, dostalem po kupnie auta pilot do rzekomego webasto... jesli w srodku auta nie ma zadnego odbiornika w postaci komputerka itp itd tzn ze mam tylko podgrzewanie silnika? to po co w takim razie byl ten pilot