TOURAN 2015 (5T1)

Nowości ze świata motoryzacji
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Re: TOURAN 2015 (5T1)

Post autor: Muti »

Ja w korku jeżdżę na acc i jest fajnie :) ale muszę klikać RES albo lekko kliknąć gaz po dłuższym postoju. Nie wiem czy w asystencie też trzeba klikać. Ale czy to potrzebna opcja... Chyba nie :) moze na autostradzie jakbyś ciągle jeździł to tak.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
elkrecik
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.8 TSI
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: elkrecik »

DAB + chyba warto odpuścić. W dzisiejszym świecie cyfrowej ( co prawda skompresowanej muzyki) DAB odejdzie do lamusa...
Lukaszn
Przeglądacz
Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: Lukaszn »

toomas08 pisze:To co piszecie to w sumie mnie cieszy bo na starym aucie mam dopiero co kupione zimówki właśnie w rozmiarze 205/60R16 i były by jak znalazł.

Nabazgrane z telefonu
Mysle ze jedyna wada 16-tek to wyglad, zarowno na stali jak i Alu, mi wydaja sie przymale do otworu kola w Touranie. Osobiste wrazenie, na zime moze byc, ale jesli letnie bedziesz mial 17tki to mozesz po prostu dokupic 17tki zimowe. Felgi stalowe 16 plus kolpak wyjdzie min 250pln od kola przy nowych. Sam o tym myslalem.

-- N mar 04, 2018 09:39 --
Muti pisze:Ja w korku jeżdżę na acc i jest fajnie :) ale muszę klikać RES albo lekko kliknąć gaz po dłuższym postoju. Nie wiem czy w asystencie też trzeba klikać. Ale czy to potrzebna opcja... Chyba nie :) moze na autostradzie jakbyś ciągle jeździł to tak.
Asystent jazdy w korku dodaje korekte ustawienia auta wzgledem pasa ruchu (steruje kierownica)
Dosc fajny bajer, jak niedrogo mozna dolozyc, ale fortuny bym nie placic bo skutecznosc moze byc rozna ze wzgledu na dokaldnosc oznakowania poziomego itp. Warto by przetestowac na jakiejs testowce VW, nie komiecznie Touranie
toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Imię:: Tomasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

Lukaszn pisze:

Mysle ze jedyna wada 16-tek to wyglad, zarowno na stali jak i Alu, mi wydaja sie przymale do otworu kola w Touranie. Osobiste wrazenie, na zime moze byc, ale jesli letnie bedziesz mial 17tki to mozesz po prostu dokupic 17tki zimowe. Felgi stalowe 16 plus kolpak wyjdzie min 250pln od kola przy nowych. Sam o tym myslalem.

No ale jak mam prawie nowe 16 to dokupie tylko felgi i mam kola. Przy 17 musze caly komplet kupic wiec po prostu taniej bedzie na zime miec 16.

Nabazgrane z telefonu
--
Obrazek
Robson-77
Początkujący
Auto:: R-ka 2018 2.0TDI 190KM
Imię:: Robert
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Robson-77 »

Lukaszn pisze:Opony bywaja rozne ale sa to tzw. marki premium. Ja na 17 w wersji 7os dostalem Michelin Primacy3 SelfSeal. Wersje 7os maja selfseal/samouszczelniajace bo nie ma kola zapasowego ani zestawu naprawczego

-- Pt mar 02, 2018 18:31 --

P.s. W dokumentach homologacyjnych jest tylko jeden rozmiar - 16, mimo ze ja mam 17 215/55 z fabryki. Zimowe tez takie kupilem, Nokiany

dokładnie takie nóweczki mam na sprzedaż jakby ktoś potrzebował Michelin Primacy3 SelfSeal 215/55/17 gdyż kupiłem sobie nowy komplet felg 17 na zime ale były właśnie z letnimi oponkami (lub zamienie na takie same ale zimowe)

Turek przyjdzie na 18 stkach za jakiś miesiąc, więc uzbrajam się już w zimę powoli..
toomas08
Użytkownik

Lukaszn pisze:
toomas08 pisze:To co piszecie to w sumie mnie cieszy bo na starym aucie mam dopiero co kupione zimówki właśnie w rozmiarze 205/60R16 i były by jak znalazł.

Nabazgrane z telefonu

-- N mar 04, 2018 09:39 --
Muti pisze:Ja w korku jeżdżę na acc i jest fajnie :) ale muszę klikać RES albo lekko kliknąć gaz po dłuższym postoju. Nie wiem czy w asystencie też trzeba klikać. Ale czy to potrzebna opcja... Chyba nie :) moze na autostradzie jakbyś ciągle jeździł to tak.
Asystent jazdy w korku dodaje korekte ustawienia auta wzgledem pasa ruchu (steruje kierownica)
Dosc fajny bajer, jak niedrogo mozna dolozyc, ale fortuny bym nie placic bo skutecznosc moze byc rozna ze wzgledu na dokaldnosc oznakowania poziomego itp. Warto by przetestowac na jakiejs testowce VW, nie komiecznie Touranie
Wystarczy w necie poogladac. Wg mnie system do zastosowan awaryjnych bo auto koryguje tor ale jezdzi od lini do lini. No i jest zabepieczenie ze jak po kilku sekundach nie zlapiesz kierownicy to auto awaryjnie sie zatrzyma. Przynajmniej takie dzialanie tego systemu w necie ogladalem.

Nabazgrane z telefonu
--
Obrazek
terex
Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: terex »

Robson-77 pisze:
Lukaszn pisze:Opony bywaja rozne ale sa to tzw. marki premium. Ja na 17 w wersji 7os dostalem Michelin Primacy3 SelfSeal. Wersje 7os maja selfseal/samouszczelniajace bo nie ma kola zapasowego ani zestawu naprawczego
Wersja 5 os. tez ma takie opony tylko Continental,pomimo ze posiadaja kołozapasowe
Wolkis
Kandydat
Auto:: Touran III, 1.4 DSG, 2017
Imię:: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Wolkis »

Ja dostałem samochód na 17'' Hankook Ventus Prime3
Lukaszn
Przeglądacz

Hej, spotykam sie z opinia ze Ledy w touranie sa ustawione za nisko i przydaje sie regulacja. Czy robiliscie to w ASO, odplatnie czy bezplatnie?

Dzieki i Pozdrawiam
Lukasz
elkrecik
Przeglądacz

Lukaszn pisze:Hej, spotykam sie z opinia ze Ledy w touranie sa ustawione za nisko i przydaje sie regulacja. Czy robiliscie to w ASO, odplatnie czy bezplatnie?

Dzieki i Pozdrawiam
Lukasz
Fabrycznie świeca faktycznie za nisko, po zakupie miesiąc później poprosiłem o regulację, jest za free.
toomas08
Użytkownik

Tak tu wszyscy piszą że są za nisko, że chyba przed obiorem auta poproszę aby to skorygowali :)
--
Obrazek
elkrecik
Przeglądacz

Akurat przy odbiorze prosiłem o skorygowanie to sprzedawca poprosił żebym pojeździł z miesiąc bym sam stwierdził czy są za nisko. Po miesiącu pojechałem i skorygowali bez problemu. Poza tematem, wczoraj trasa z żoną i kompletem bagażu, 400 km, piątkowy popołudniowy ruch i dużo wyprzedzania i spalanie 7,4 l/100 km a więc moim zdaniem dobrze jak na taki autobus.
Lukaszn
Przeglądacz

elkrecik pisze:Poza tematem, wczoraj trasa z żoną i kompletem bagażu, 400 km, piątkowy popołudniowy ruch i dużo wyprzedzania i spalanie 7,4 l/100 km a więc moim zdaniem dobrze jak na taki autobus.
Z jakim silnikiem i skrzynia?
elkrecik
Przeglądacz

1.8 TSI + DSG
Awatar użytkownika
lulus
Początkujący
Auto:: Touran 1,2 TSI
Imię:: Tomek
Podziękował: 2 razy

Post autor: lulus »

Do miesiąca odbieram swojego 1.2 TSI to podzielę się informacją o spalaniu, a tak przy okazji polecam aplikację Fuelio (na Androida) gdzie można prowadzić szczegółową książkę kosztów paliwa i innych wydatków, program sam wylicza statystki itp. na przykładzie obecnego samochodu (Astra K 1.4 125 km) mogę stwierdzić że komputer zaniża spalanie średnio o 0,5 l/100 km, sprawdzone na całym dystansie 34000 km.
ODPOWIEDZ