Mysle ze jedyna wada 16-tek to wyglad, zarowno na stali jak i Alu, mi wydaja sie przymale do otworu kola w Touranie. Osobiste wrazenie, na zime moze byc, ale jesli letnie bedziesz mial 17tki to mozesz po prostu dokupic 17tki zimowe. Felgi stalowe 16 plus kolpak wyjdzie min 250pln od kola przy nowych. Sam o tym myslalem.toomas08 pisze:To co piszecie to w sumie mnie cieszy bo na starym aucie mam dopiero co kupione zimówki właśnie w rozmiarze 205/60R16 i były by jak znalazł.
Nabazgrane z telefonu
Asystent jazdy w korku dodaje korekte ustawienia auta wzgledem pasa ruchu (steruje kierownica)Muti pisze:Ja w korku jeżdżę na acc i jest fajnieale muszę klikać RES albo lekko kliknąć gaz po dłuższym postoju. Nie wiem czy w asystencie też trzeba klikać. Ale czy to potrzebna opcja... Chyba nie
moze na autostradzie jakbyś ciągle jeździł to tak.
Lukaszn pisze:
Mysle ze jedyna wada 16-tek to wyglad, zarowno na stali jak i Alu, mi wydaja sie przymale do otworu kola w Touranie. Osobiste wrazenie, na zime moze byc, ale jesli letnie bedziesz mial 17tki to mozesz po prostu dokupic 17tki zimowe. Felgi stalowe 16 plus kolpak wyjdzie min 250pln od kola przy nowych. Sam o tym myslalem.
Lukaszn pisze:Opony bywaja rozne ale sa to tzw. marki premium. Ja na 17 w wersji 7os dostalem Michelin Primacy3 SelfSeal. Wersje 7os maja selfseal/samouszczelniajace bo nie ma kola zapasowego ani zestawu naprawczego
-- Pt mar 02, 2018 18:31 --
P.s. W dokumentach homologacyjnych jest tylko jeden rozmiar - 16, mimo ze ja mam 17 215/55 z fabryki. Zimowe tez takie kupilem, Nokiany
Wystarczy w necie poogladac. Wg mnie system do zastosowan awaryjnych bo auto koryguje tor ale jezdzi od lini do lini. No i jest zabepieczenie ze jak po kilku sekundach nie zlapiesz kierownicy to auto awaryjnie sie zatrzyma. Przynajmniej takie dzialanie tego systemu w necie ogladalem.Lukaszn pisze:Mysle ze jedyna wada 16-tek to wyglad, zarowno na stali jak i Alu, mi wydaja sie przymale do otworu kola w Touranie. Osobiste wrazenie, na zime moze byc, ale jesli letnie bedziesz mial 17tki to mozesz po prostu dokupic 17tki zimowe. Felgi stalowe 16 plus kolpak wyjdzie min 250pln od kola przy nowych. Sam o tym myslalem.toomas08 pisze:To co piszecie to w sumie mnie cieszy bo na starym aucie mam dopiero co kupione zimówki właśnie w rozmiarze 205/60R16 i były by jak znalazł.
Nabazgrane z telefonu
-- N mar 04, 2018 09:39 --
Asystent jazdy w korku dodaje korekte ustawienia auta wzgledem pasa ruchu (steruje kierownica)Muti pisze:Ja w korku jeżdżę na acc i jest fajnieale muszę klikać RES albo lekko kliknąć gaz po dłuższym postoju. Nie wiem czy w asystencie też trzeba klikać. Ale czy to potrzebna opcja... Chyba nie
moze na autostradzie jakbyś ciągle jeździł to tak.
Dosc fajny bajer, jak niedrogo mozna dolozyc, ale fortuny bym nie placic bo skutecznosc moze byc rozna ze wzgledu na dokaldnosc oznakowania poziomego itp. Warto by przetestowac na jakiejs testowce VW, nie komiecznie Touranie
Wersja 5 os. tez ma takie opony tylko Continental,pomimo ze posiadaja kołozapasoweRobson-77 pisze:Lukaszn pisze:Opony bywaja rozne ale sa to tzw. marki premium. Ja na 17 w wersji 7os dostalem Michelin Primacy3 SelfSeal. Wersje 7os maja selfseal/samouszczelniajace bo nie ma kola zapasowego ani zestawu naprawczego
Fabrycznie świeca faktycznie za nisko, po zakupie miesiąc później poprosiłem o regulację, jest za free.Lukaszn pisze:Hej, spotykam sie z opinia ze Ledy w touranie sa ustawione za nisko i przydaje sie regulacja. Czy robiliscie to w ASO, odplatnie czy bezplatnie?
Dzieki i Pozdrawiam
Lukasz
Z jakim silnikiem i skrzynia?elkrecik pisze:Poza tematem, wczoraj trasa z żoną i kompletem bagażu, 400 km, piątkowy popołudniowy ruch i dużo wyprzedzania i spalanie 7,4 l/100 km a więc moim zdaniem dobrze jak na taki autobus.