Ale jasne (jasny popiel)? czy kremowe/beżowe? bo to też jest różnica. Wydaje mi się że kremowe/beżowe podsufitki są tylko w autach z beżowym wnętrzem, beżowymi siedzeniami. W przypadku jasnego popielu ("siwe") - tak wtedy mogą być w mieszanych kolorach.cykraz pisze:Nie prawda. Tez mam jasne schowki nad głową, a szaro srebrne pozostałe.
Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
siwe, nie doczytałem widocznie że kremowe były, zwracam honortomcio1600 pisze:Ale jasne (jasny popiel)? czy kremowe/beżowe? bo to też jest różnica. Wydaje mi się że kremowe/beżowe podsufitki są tylko w autach z beżowym wnętrzem, beżowymi siedzeniami. W przypadku jasnego popielu ("siwe") - tak wtedy mogą być w mieszanych kolorach.cykraz pisze:Nie prawda. Tez mam jasne schowki nad głową, a szaro srebrne pozostałe.

cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
-
- Początkujący
- Auto:: vw touran 1.9 Tdi 142 km
- Imię:: Konrad
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kupie Tourana
Witam szukam ładnego tourana najlepiej z silnikiem 1.9 tdi , móglby być 7-osobowy( ale nie musi).
-
- Przeglądacz
- Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... rZl0P.html
Witajcie. Chciałbym znać wasze zdanie na temat tego samochodu. Co po zdjęciach o nim sądzicie? Mnie zastanawia dlaczego auto nie jest zarejestrowane i niby po opłatach a w 2015 założono lpg w Polsce. Czyżby Niemiec do Polski po to przyjechał.
Edit.
Dostałem numer VIN - WVGZZZ1TZ6W188976
Ale powiem wam ze na stronach dostpnych w internetowych nie jest możliwe sprawdzić cokolwiek, nawet kupując poszerzony raport nie jest napisana żadna historia serwisowa nawet jednego, ostatniego wpisu z ASO
Witajcie. Chciałbym znać wasze zdanie na temat tego samochodu. Co po zdjęciach o nim sądzicie? Mnie zastanawia dlaczego auto nie jest zarejestrowane i niby po opłatach a w 2015 założono lpg w Polsce. Czyżby Niemiec do Polski po to przyjechał.
Edit.
Dostałem numer VIN - WVGZZZ1TZ6W188976
Ale powiem wam ze na stronach dostpnych w internetowych nie jest możliwe sprawdzić cokolwiek, nawet kupując poszerzony raport nie jest napisana żadna historia serwisowa nawet jednego, ostatniego wpisu z ASO
-
- Auto:: turan 1.6mpi 2009
- Imię:: Piotr
W Polsce założenie instalacji jest znacznie tańsze.
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Na niemal wszystkich nowych osiedlach, z parkingiem pod budynkiem (miejsca postojowe) jest ZAKAZ wjazdu LPG. To samo dotyczy galerii handlowych z parkingami podziemnymi itd. Jak tę sprawę rozwiązujecie w przypadku kupna nowego mieszkania z miejscem postojowym?szpyrek pisze:w 2015 założono lpg w Polsce
-
- Przeglądacz
Mieszkanie już mamy bez garaży pod blokiem. Obok stoi rząd garaży blaszanych. Chodzi mi o sam silnik, mało jest opini a jak sa to z cng a nie wiem jak jeździ z lpg. W sumie szukam 1.6MPi ale z takim wyposazeniem w takim budżecie ciężko coś znaleźć.
Teraz też mam lpg i nie przeszkadza mi to ze nie mogę wjeżdżać na parkingi podziemne
Teraz też mam lpg i nie przeszkadza mi to ze nie mogę wjeżdżać na parkingi podziemne
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Rozumiem, ale to "nie przeszkadza mi" oznacza, że masz w nosie te zakazy i sobie wjeżdżasz i tyle, czy po prostu nie wjeżdżasz na parkingi podziemne w ogóle?szpyrek pisze:Teraz też mam lpg i nie przeszkadza mi to ze nie mogę wjeżdżać na parkingi podziemne
-
- Przeglądacz
Nie wjeżdżam. Korzystam z przywileju parkowania bliżej wejścia tj. miejsca dla osób z dziećmi ,)
Edit.
Tak jak kolega napisał, Niemiec w Polsce zakładał gaz. Jest on wbity w niemiecki dowód rejestracyjny myślicie zę będzie problem z wyrobieniem polskiego dowodu? Czytałem w innych tematach ze nie ktorzy musieli dodatkowo załatwiać homologacja na butlę ale w sumie to bardziej temat był o cng.. sprzedający telefonicznie twierdzi ze samochód nie był bity bo sam sprawdzał miernikiem, od siebie wymienił tylko świece. Umówiłem się na jutro, mam jedynie nadzieję ze nie nakręca się mimo wszystko tylko na chłodno i z dystansem.
Minus dla mnie taki ze troszkę budżet przekracza i jak wyjdą negocjacje..
-- N mar 11, 2018 11:29 --
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zAdNz.html
Oglądałem ten samochód i średnio to wygląda..
Samochód stoi na stalowkach przykrytych kołpakiem na jakiś zimowych oponach, nie pamiętam teraz firmy ale DOT był 1212.
Auto strasznie udupcone z resztą nie sprzedaje tego osoba prywat jak jest napisana na otomot tylko handlarz. Więc pewnie nie chce mu się dziennie tych aut myć chociaż mam wrażenie ze to było My te raz i to na początku jak stanelo na placu. Jeśli chodzi o bude. Szczeliny i dopasowanie do siebie elementow ok, nie widać aby śruby przy drzwiach czy blotnikach były ruszają bo lakier na srubach jak nowy. Oba boki nie mają żadnych parkingowych przytarc ani wgniotek. Tylny zderzak jest porysowany i popekany lakier. Na przedniej masce jest sporo ospryskow i ze dwa może nawet wielkości pieciozlotówki zapakowany lakierem do paznokci pod kolor auta. Pod maską silnik suchy z góry nie widać żadnych wypocin łoleju. Karta z wymiany wisi ale akurat data i przebieg dziwnie zdarte i nie widać kiedy było to robione. Olej wlewany Motul 5w40. Naklejka z wymiany rozrządu też się znalazła, data listopad 1 rok i przebieg 112tyś. Nie umialem przeczytać marki wtryskiwaczy gazu a próbuje sobie przypomnieć markę sterownika.
Środek czysty bo przygotowany pod sprzedaż, fotele nie skrzypia mechanizmy dzialaja, nie sa po przecierane. Jak ma to dla kogoś znaczenie to są tylko dwa dywaniki gumowe z przodu. Szyby jeden rocznik. Jeśli chodzi o zużycie elementów wzgledem przebiegu. Posiadam teraz opla z przebiegiem 210kkm i porownywalem do niego. Drążek zmiany biegów, cyfry z góry nie są poprzecierane, meszek jest popekany i w jednym miejscu schodzi ta "skóra". Kierownicą cała ale bardziej zuzyta niż u mnie. Nakładki na pedalach wyglądają jak nowe, nawet jeszcze w tych "rowkach" dą czyste. Jedynie mnie zastanowily przyciski od sterowania szybami. Panel od strony kierowcy był już tak zdarty ze ktoś go zamalowal na czarno markerem albo jakąś inną farbka od strony pasażera też cal zdarzy az do białego plastiku. Nie wiem czy one są tak slabe żeby przy 180kkm tak wyglądały albo jeździł ktoś nerwowy i je drapal siedząc z kółkiem.
Autem jechałem jako pasażer. Przyspiesza ok, nie pokojacych dźwięków w silniku nie było słychać. Akurat przy komisie remont drogi jest i można fajnie sprawdzić zawieszenie, ale również w nim nie było żadnych zastrzeżeń. Ponoć zostały wymienione świece w ostatnim miesiącu.
Handlarz zazyczyl sobie aby dac mu znać z godzinę przed przyjazdem. Pisze o tym bo jak przyjechałem to samochód miał rozgrzany już silnik. Ja natomiast zawsze wolę samochód sprawdzać na zimnym. Bronił się tym ze "doslownie" piec minut temu inny zainteresowany chciał się przejechać.
Auto nie posiada książki serwisowej, w samochodzie znalazłem tylko instrukcje niemiecką, sprzedawca posiada jeszcze dokumenty od instalacji gazowej. Wystawia fakturę na samochód, jak stwierdził nie sprzedaje na tankszteli.
Samochodem nie wrócił em, chce jeszcze go zobaczyć na kanale i swoim miernikiem a na sobotę nie udało mi się go zorganizować. Ale na tą chwilę cena nie jest adekwatna do auta i nawet stu zlotowa obniżka tego nie rekomenduję bo na więcej nie chciał się zgodzić handlarz.
Jak sobie coś przypomnę to dodam. Czy ktoś z was również był zainteresowany tym autem a miał dalej niż ja to może chociaż trochę mu to przedstawiłem
Edit.
Tak jak kolega napisał, Niemiec w Polsce zakładał gaz. Jest on wbity w niemiecki dowód rejestracyjny myślicie zę będzie problem z wyrobieniem polskiego dowodu? Czytałem w innych tematach ze nie ktorzy musieli dodatkowo załatwiać homologacja na butlę ale w sumie to bardziej temat był o cng.. sprzedający telefonicznie twierdzi ze samochód nie był bity bo sam sprawdzał miernikiem, od siebie wymienił tylko świece. Umówiłem się na jutro, mam jedynie nadzieję ze nie nakręca się mimo wszystko tylko na chłodno i z dystansem.
Minus dla mnie taki ze troszkę budżet przekracza i jak wyjdą negocjacje..
-- N mar 11, 2018 11:29 --
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zAdNz.html
Oglądałem ten samochód i średnio to wygląda..
Samochód stoi na stalowkach przykrytych kołpakiem na jakiś zimowych oponach, nie pamiętam teraz firmy ale DOT był 1212.
Auto strasznie udupcone z resztą nie sprzedaje tego osoba prywat jak jest napisana na otomot tylko handlarz. Więc pewnie nie chce mu się dziennie tych aut myć chociaż mam wrażenie ze to było My te raz i to na początku jak stanelo na placu. Jeśli chodzi o bude. Szczeliny i dopasowanie do siebie elementow ok, nie widać aby śruby przy drzwiach czy blotnikach były ruszają bo lakier na srubach jak nowy. Oba boki nie mają żadnych parkingowych przytarc ani wgniotek. Tylny zderzak jest porysowany i popekany lakier. Na przedniej masce jest sporo ospryskow i ze dwa może nawet wielkości pieciozlotówki zapakowany lakierem do paznokci pod kolor auta. Pod maską silnik suchy z góry nie widać żadnych wypocin łoleju. Karta z wymiany wisi ale akurat data i przebieg dziwnie zdarte i nie widać kiedy było to robione. Olej wlewany Motul 5w40. Naklejka z wymiany rozrządu też się znalazła, data listopad 1 rok i przebieg 112tyś. Nie umialem przeczytać marki wtryskiwaczy gazu a próbuje sobie przypomnieć markę sterownika.
Środek czysty bo przygotowany pod sprzedaż, fotele nie skrzypia mechanizmy dzialaja, nie sa po przecierane. Jak ma to dla kogoś znaczenie to są tylko dwa dywaniki gumowe z przodu. Szyby jeden rocznik. Jeśli chodzi o zużycie elementów wzgledem przebiegu. Posiadam teraz opla z przebiegiem 210kkm i porownywalem do niego. Drążek zmiany biegów, cyfry z góry nie są poprzecierane, meszek jest popekany i w jednym miejscu schodzi ta "skóra". Kierownicą cała ale bardziej zuzyta niż u mnie. Nakładki na pedalach wyglądają jak nowe, nawet jeszcze w tych "rowkach" dą czyste. Jedynie mnie zastanowily przyciski od sterowania szybami. Panel od strony kierowcy był już tak zdarty ze ktoś go zamalowal na czarno markerem albo jakąś inną farbka od strony pasażera też cal zdarzy az do białego plastiku. Nie wiem czy one są tak slabe żeby przy 180kkm tak wyglądały albo jeździł ktoś nerwowy i je drapal siedząc z kółkiem.
Autem jechałem jako pasażer. Przyspiesza ok, nie pokojacych dźwięków w silniku nie było słychać. Akurat przy komisie remont drogi jest i można fajnie sprawdzić zawieszenie, ale również w nim nie było żadnych zastrzeżeń. Ponoć zostały wymienione świece w ostatnim miesiącu.
Handlarz zazyczyl sobie aby dac mu znać z godzinę przed przyjazdem. Pisze o tym bo jak przyjechałem to samochód miał rozgrzany już silnik. Ja natomiast zawsze wolę samochód sprawdzać na zimnym. Bronił się tym ze "doslownie" piec minut temu inny zainteresowany chciał się przejechać.
Auto nie posiada książki serwisowej, w samochodzie znalazłem tylko instrukcje niemiecką, sprzedawca posiada jeszcze dokumenty od instalacji gazowej. Wystawia fakturę na samochód, jak stwierdził nie sprzedaje na tankszteli.
Samochodem nie wrócił em, chce jeszcze go zobaczyć na kanale i swoim miernikiem a na sobotę nie udało mi się go zorganizować. Ale na tą chwilę cena nie jest adekwatna do auta i nawet stu zlotowa obniżka tego nie rekomenduję bo na więcej nie chciał się zgodzić handlarz.
Jak sobie coś przypomnę to dodam. Czy ktoś z was również był zainteresowany tym autem a miał dalej niż ja to może chociaż trochę mu to przedstawiłem
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Być może jest tak jak napisałeś ale zwróć uwagę na to że czasami auto jest celowo brudne gdyż brud maskuje różnice w odcieniach lakieru.szpyrek pisze:Auto strasznie udupcone z resztą nie sprzedaje tego osoba prywat jak jest napisana na otomot tylko handlarz. Więc pewnie nie chce mu się dziennie tych aut myć chociaż mam wrażenie ze to było My te raz i to na początku jak stanelo na placu.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Przeglądacz
Może być i to powodem. Szukam dalej samochodu
-- N mar 11, 2018 15:35 --
https://www.olx.pl/oferta/vw-touran1-6- ... sDmRf.html
Ponoć samochód był w którymś miejscu malowany. Wyposażenie, w sumie to czego szukam klimatronic i 4x szyby w prądzie.
Wiem ze właściciel sprowadził auto z przebiegiem 60kkm w tym '12 roku.
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-vw-t ... pFHeP.html
Ten sam silnik i również w gazie co w ogłoszeniu wyżej. Wyposażenie też podobne. Przebieg 80kkm większy a cena tylko ciut niższa. Fotele w ciul ubrudzone i zobaczcie na zdjęciu bagażnika czy ta butla z gazu musi tak podłogę dźwigać? Nie idzie dac niżej butli czy są inne rozwiązania.
Oglądając ten samochód z Będzina posty wyżej handlarz zaproponował żebym kupił sobie zwykły budowlany styropian o gr 10cm i sobie wyciął pod butle
-- N mar 11, 2018 15:35 --
https://www.olx.pl/oferta/vw-touran1-6- ... sDmRf.html
Ponoć samochód był w którymś miejscu malowany. Wyposażenie, w sumie to czego szukam klimatronic i 4x szyby w prądzie.
Wiem ze właściciel sprowadził auto z przebiegiem 60kkm w tym '12 roku.
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-vw-t ... pFHeP.html
Ten sam silnik i również w gazie co w ogłoszeniu wyżej. Wyposażenie też podobne. Przebieg 80kkm większy a cena tylko ciut niższa. Fotele w ciul ubrudzone i zobaczcie na zdjęciu bagażnika czy ta butla z gazu musi tak podłogę dźwigać? Nie idzie dac niżej butli czy są inne rozwiązania.
Oglądając ten samochód z Będzina posty wyżej handlarz zaproponował żebym kupił sobie zwykły budowlany styropian o gr 10cm i sobie wyciął pod butle
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6, 102 KM, 2005
- Imię:: Michał
- Podziękował: 2 razy
Witajcie. Chciałem Was zapytać co sądzicie o tej ofercie sprzedaży tourana?
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zF30J.html
178tys to chyba realny przebieg, wyposazenie wydaje mi sie spore.
Będę wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zF30J.html
178tys to chyba realny przebieg, wyposazenie wydaje mi sie spore.
Będę wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
popatrz na rocznik i podziel przebieg na miesiące wtedy będziesz wiedział ile przejechał i czy auto więcej stało niż jeździło
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.6, 102 KM, 2005
- Imię:: Michał
- Podziękował: 2 razy
Dla mnie realne bo sam robie rocznie okolo 15 tys.Miki76 pisze:popatrz na rocznik i podziel przebieg na miesiące wtedy będziesz wiedział ile przejechał i czy auto więcej stało niż jeździło
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Ja podobnie jak ty robię ok 15tyś. rocznie ale typowy Niemiec robi co najmniej 2x tyle. Niemiec nie po to kupuje diesla aby w większości stał w garażu. Swojego tourana kupiłem 3-tetniego w Niemczech i miał 150tyś. Ten touran ma ponad 10 lat i "magiczny" przebieg w granicach 150-180tyś. Osobiście patrzyłbym na to z lekką rezerwą. Oczywiście można kupić perełki ale to jak igła w stogu siana.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3