Mam problem z rozładowywaniem się akumulatora. Dzieje się tak czasami po dwóch nocach w garażu a czasami stoi tydzień i jest ok. Posprawdzałem wiązki w drzwiach, wszystkie bezpieczniki itp, brak błędów z VCDS. Po podłączeniu w obieg multimetra pobór prądu jest w granicach 0,5 A, oczywiście po czasie potrzebnym na usypianie. Jedyne co znalazłem to że po zamknięciu pilotem czasami lekko żarzą się kierunki w lusterkach i wtedy jest duży pobór prądu. Trochę to chaotycznie napisałem ale myślę że na tyle jasno że będziecie mi w stanie pomóc. Na mój gust coś tak jakby jakiś przekaźnik nie całkowicie się rozłączał.
Proszę o jakieś wskazówki gdzie i czego szukać.
Lekko żarzące się kierunkowskazy w lusterkach i ubytki prąd
- Piter7707
- Specjalista
- Auto:: Touran TDI 2.0 CFHC 2010r
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: Lekko żarzące się kierunkowskazy w lusterkach i ubytki p
Wyciągając po kolei bezpieczniki będziesz wiedział na którym obwodzie jest upływ sprawdź masę akumulator nadwozie
-
miki55
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 bls
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Wyciągałem wszystkie po kolei patrząc na miernik, niestety nic nie spadało. Masy itp posprawdzałem niedawno przy okazji innej przygody i jest ok.
viewtopic.php?f=15&t=23574
Co ciekawe nie dzieje się to za każdym razem. Bywa i tak że po zamknięciu samochodu kierunki migną i już nie żarzą się i wtedy wszystko ładnie się usypia i pobór prądu spada do ok 0,03A.
viewtopic.php?f=15&t=23574
Co ciekawe nie dzieje się to za każdym razem. Bywa i tak że po zamknięciu samochodu kierunki migną i już nie żarzą się i wtedy wszystko ładnie się usypia i pobór prądu spada do ok 0,03A.
-
marmu09
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1,6 BSE 2009
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja też tak mam po zamknięciu pilotem delikatnie żarzą się kierunki w lusterkach z 5minut, widać to tylko jak jest ciemno, ale nie zauważyłem nadmiernego rozładowania akumulatora, pobór spoczynkowy po wygasnieciu wszystkiego jest u mnie 10mA. Mimo tego jak postoi kilka dni napięcie spada do 12,3V ale mój aku ma już 10-ty rok to jeszcze oryginał chyba od nowości ale już dobiega jego koniec a drugiego takiego nie znajde