Dla mnei kolejny problem bo musiałbym znaleźc miejsce na monitorek... a juz jest CB, telefon, nawi... Dlatego wolałbym czujniki bez wyswietlacza..highline pisze:Sory że trochę zmienie temat... ale co sądzicie o kamerce cofania?
To chyba też jest jakieś rozwiązanie i o wiele prostsze ;]
Czujniki parkowania / cofania - na co zwrócić uwagę
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Faktycznie

Kod: Zaznacz cały
kamera wysuwa się automatycznie kiedy włączysz wsteczny i w tym samym momencie pojawia sie obraz na RNS510 / RCD510, dzieki temu że cały czas jest schowana , możesz być pewien że kiedy bedziesz jej używać obraz bedzie zawsze idealny a nie "zabłocony"
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jak twój montaż oryginalnych czujników?T.ran pisze:no i znowu było cieplej to sie zabrałem za robote
jedna kostka z instalacji drzwiowej od polówki a druga ze "śmietnika" u koleżki, pare kabli i kabel zrobionu
nawet gumka przejściówka uszczelniająca zadziałała - tz wpasowała się z przejście w podłodze bez żadnego przerabiania otworu - jest szczelnie
niestety moduł 1z0 919 283 b nie chciał do końca zadziałać
pasatowski też nie chciał ruszyć więc szukamy 1k0 z literką A i bedzie koniec
Bo też chciałem zamontować oryginały, ale nie wiem za jakim modułem się rozglądać, bo czujniki to chyba bez różnicy. A Ty widzę, że już coś testowałeś.
I jeszcze pytanko. Gdzie do instalacji w samochodzie podłącza się sam moduł (sterownik PDC)? Jest już coś wyprowadzone?
- T.ran
- Przeglądacz
hejkoRauko pisze: Jak twój montaż oryginalnych czujników?
Bo też chciałem zamontować oryginały, ale nie wiem za jakim modułem się rozglądać, bo czujniki to chyba bez różnicy. A Ty widzę, że już coś testowałeś.
I jeszcze pytanko. Gdzie do instalacji w samochodzie podłącza się sam moduł (sterownik PDC)? Jest już coś wyprowadzone?
sprawwdzilem ze 5 róznych modułów ale w turanie działa u mnie tylko ten
1K0 919 283 A
generalnie u mnie byla juz instalacja ale podobno nie jest to pewniakiem bo VW nie należy do zbyt hojnych i "nie zamawiasz funkcjonalności w salonie to nie dostajesz gratis paru kabelków w aucie"
u mnie była ale raczej z przypadku bo miałem swapa robione więc cała instalacja poszła od dawcy a ten raczej miał.
moduł podpina się oryginalnie w bagażniku za plastikiem obudowującym prawe madkole - troche rozkręcania
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest ubić muchę boczną szybą
- T.ran
- Przeglądacz
tu masz prawie gotowca bo zderzak i od lifta i chyba nawet w twoim kolorze
cena jeszcze pewnie do utargowania coś: link
moduł widziałem na allegro za 100
wiązki to sie okaże
cena jeszcze pewnie do utargowania coś: link
moduł widziałem na allegro za 100
wiązki to sie okaże