Wczoraj kolega sprowadzil dla siebie 2007 rok z przebieg 143000 z pelna historia serwisowa, oczywiscie to rzadkosc, ale zdarza sie.AG pisze:Komedia....2007 rocznik i taki przebieg.......
Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
- Tomi
- ____________________
- Auto:: Touran 5t, 2.0tdi 150,dsg
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Kluczowa kwestia Sam piszesz że kolega sprowadził sam dla siebie Napisz jeszcze ile kolega zapłacił ja nie twierdzę że takich aut nie ma one są le w Niemczech za odpowiednią cenę Nie ma ich u polskich handlarxy
- Tomi
- ____________________
- Auto:: Touran 5t, 2.0tdi 150,dsg
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Tu Cię trochę zdziwię... zapłacił 3000 euro, w tym, że skrzynia biegów do wymiany, ale to u nas nie są jakieś duże koszty. Samochód ze Skandynawii.AG pisze:Kluczowa kwestia Sam piszesz że kolega sprowadził sam dla siebie Napisz jeszcze ile kolega zapłacił ja nie twierdzę że takich aut nie ma one są le w Niemczech za odpowiednią cenę Nie ma ich u polskich handlarxy
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Słowo klucz - uszkodzony. Jak samochód uszkodzony to zazwyczaj ma cenę niższą i przebieg zazwyczaj też. Szczególnie jak jest po dzwonie to często nawet ponad rok może wypaść z przebiegu bo procedury ubezpieczeniowe i późniejsza odsprzedaż trochę trwająl. Później naprawa w PL i dalsza sprzedaż. Na allegro czy otomoto samochody potrafią stać nawet po 1,5-2 lataTomi pisze:Tu Cię trochę zdziwię... zapłacił 3000 euro, w tym, że skrzynia biegów do wymiany, ale to u nas nie są jakieś duże koszty. Samochód ze Skandynawii.
- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... t4DaJ.html taki tam golas
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Ciekawe skąd się wziął ten rocznik w nim 2007 ??cykraz pisze:https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-touran-1-9tdi-2007r-zadbany-prywatny-CID5-IDt4DaJ.html taki tam golas
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
-
- Auto:: ford mondeo 2003 1.8 benz
- Imię:: Kuba
Panowie zamierzam kupic swojego pierwszego Tourana. Nie chce i nie zamierzam kupic jakiegos golasa i nastawiam sie na 1.6 benz 102 km mpi.
macie jakies propozycje? moze odradzacie? przeglądam na bierzaco olx ale ciezko chwycic cos w dobrym stanie i cenie. cena ok 20K. stan jak juz mowilem nie golas. przebieg mnie mniej interesuje bo to co pisza to chyba zawsze sciema.
zastanawiam sie jeszcze nad rocznikiem. czy warto doplacic i znalezc cos po lifcie z rocznikow2006 i dalej? nie interesuja mnie dwa dodatkowe siedzenia. zastanawam sie jedynie nad nowszym, moze dluzej pojezdzi? co radzicie?
-- So kwi 07, 2018 19:42 --
wstepnie patrzylem na taki okaz: https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... sTo8J.html
jednak cos mnie caly czas powstrzymuje zeby podjechac te kilkadziesiat km aby go zobaczyc.
macie jakies propozycje? moze odradzacie? przeglądam na bierzaco olx ale ciezko chwycic cos w dobrym stanie i cenie. cena ok 20K. stan jak juz mowilem nie golas. przebieg mnie mniej interesuje bo to co pisza to chyba zawsze sciema.
zastanawiam sie jeszcze nad rocznikiem. czy warto doplacic i znalezc cos po lifcie z rocznikow2006 i dalej? nie interesuja mnie dwa dodatkowe siedzenia. zastanawam sie jedynie nad nowszym, moze dluzej pojezdzi? co radzicie?
wstepnie patrzylem na taki okaz: https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-to ... sTo8J.html
jednak cos mnie caly czas powstrzymuje zeby podjechac te kilkadziesiat km aby go zobaczyc.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Jak butla nowa to auto chodzi na gazie już drugą dziesiątkę. Trzeba się przyjrzeć parownikowi bo parownika nie wytrzymuje 10 lat eksploatacji. No chyba że wymieniany.koobeczek pisze:Panowie zamierzam kupic swojego pierwszego Tourana. Nie chce i nie zamierzam kupic jakiegos golasa i nastawiam sie na 1.6 benz 102 km mpi.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
-
- Przeglądacz
- Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Cena spora jak dla mnie za ten stan i rocznik. Mi się udało kupić z 2006 z prawie identycznym wyposażeniem bo highline więc kilka pierdół kolorystycznie się różni, przebieg identyczny jak i silnik za 3k mniej.
Nie wiadomo co jest do roboty, bo opisy od handlarzy sa tak kolorowe i wprost nieproporcjonalne od tego co się widzi na miejscu..
Nie wiadomo co jest do roboty, bo opisy od handlarzy sa tak kolorowe i wprost nieproporcjonalne od tego co się widzi na miejscu..
- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Jak zwieziony z zagranicy to butla zmieniona bo tam nie ma odbioru TDT, a polskie TDT nie uznaje świadectw zagranicznych - taniej jest wymienić butle niż robić nowe badanie i odbiór.sto2 pisze:Jak butla nowa to auto chodzi na gazie już drugą dziesiątkę. Trzeba się przyjrzeć parownikowi bo parownika nie wytrzymuje 10 lat eksploatacji. No chyba że wymieniany.
Wszystko zależy czego się oczekuje - touran za 13 tys. z 2006 - odważnie ale to twoja sprawa. Ja rok temu kupiłem za 19 i bez gazu. Poniżej 17k z 2006r. wyglądały jak by ktoś kury luzem w środku trzymałszpyrek pisze:Cena spora jak dla mnie za ten stan i rocznik. Mi się udało kupić z 2006 z prawie identycznym wyposażeniem bo highline więc kilka pierdół kolorystycznie się różni, przebieg identyczny jak i silnik za 3k mniej.
-
- Przeglądacz
- Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Tyle zapłaciłem, wystawiony był za 15. Osoba prywatna, samochodem jeździł od 3 lat, było kilka minusów ale to jest 12 letni samochód a nie z salonu. Jestem zadowolony z zakupu. Przeglądając mobile.de uświadomiłem sobie ile kosztują auta u Niemca, on głupi nie jest i nie sprzeda 10letniego tourka z przebiegiem 120kkm za 2000e. Idzie się zdziwić jak handlarze wystawiają polifty za 15 i jaki jest ich stan.
Oglądając kilkanaście aut w komisach po prostu zmieniłem swoje kryteria że samochód musi być od osoby prywatnej który co najmniej jeździła rok czasu, wiadomo że z50 ogłoszeń robi się 5 ale warto czekać zakupem i oglądać właśnie takie samochody.
Oglądając kilkanaście aut w komisach po prostu zmieniłem swoje kryteria że samochód musi być od osoby prywatnej który co najmniej jeździła rok czasu, wiadomo że z50 ogłoszeń robi się 5 ale warto czekać zakupem i oglądać właśnie takie samochody.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2016 2.0 TDI 150KM
- Imię:: janass
- Podziękował: 14 razy
Witam Panowie i Panie zamierzam kupić swojego pierwszego Tourana .
Znalazłem dwa auta czy mozecie mi coś wiecej o nich powiedzieć. Czy warto któryś znich kupić.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... a059ab1b8f
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zDixx.html
Znalazłem dwa auta czy mozecie mi coś wiecej o nich powiedzieć. Czy warto któryś znich kupić.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... zDixx.html
Ostatnio zmieniony ndz kwie 15, 2018 16:12 przez janass, łącznie zmieniany 1 raz.
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Linki pokazują jeden i ten sam samochód.janass pisze:Witam Panowie i Panie zamierzam kupić swojego pierwszego Tourana .
-
- Auto:: ford mondeo 2003 1.8 benz
- Imię:: Kuba
dzieki Panowie. jednak trudno znalezc cos sensownego. Szukam dalej.
-- Cz kwi 19, 2018 11:47 --
a powiedcie z jak to wyglada z doswiadczenia. zagazowanie 7 osobowej wersji? czy w bagazniku gdzies jest miejsce na schowanie ? czy moze pod autem?
-- Cz kwi 19, 2018 11:47 --
a powiedcie z jak to wyglada z doswiadczenia. zagazowanie 7 osobowej wersji? czy w bagazniku gdzies jest miejsce na schowanie ? czy moze pod autem?