Przy czym ta zmiana wejdzie ze zmianą rocznika modelowego, racja? Czyli ktoś, kto będzie chciał zamówić Tourana np w czerwcu, będzie miał 2.0 TSI + GPF? Bo skoro od września czy października wszystkie nowe auta benzynowe mają mieć GPF? Czy nie wszystkie? Jak to w końcu jest?piotrek.kom pisze:VW planuje następujące ruchy:
1.4 TSI > 1.5 TSI + GPF
1.8 TSI > 2.0 TSI + GPF
TOURAN 2015 (5T1)
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Re: TOURAN 2015 (5T1)
- wachu
- Użytkownik
- Auto:: 2.0tdi dSG '12
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 38 razy
-
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Jak odbieralem auto to się dowiedziałem że faktycznie zaczynaja sie pojawiac opóźnienia i dealerzy maja informowac o tym klientów. Pozatym podobno jest parcie odgorne na jak największa sprzedaż diesli i nawet sa na nie coraz wieksze upusty. Także jak ktoś koniecznie chce diesla to może jest dobry moment...piotrek.kom pisze:VW planuje następujące ruchy:
1.4 TSI > 1.5 TSI + GPF
1.8 TSI > 2.0 TSI + GPF
Przez to jest małe zamieszanie produkcyjne, za chwilę przerwa wakacyjna i dodatkowe opóźnienia w dostawach.
Mój Touran 1.4 TSI zamówiony 19.02 planowany był na odbiór 24.05, termin już się wydłużył do 04.06 i może to też się jeszcze zmienić...
Nabazgrane z telefonu
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
[quote="toomas08"][quote="piotrek.kom"]
Pozatym podobno jest parcie odgorne na jak największa sprzedaż diesli i nawet sa na nie coraz wieksze upusty. Także jak ktoś koniecznie chce diesla to może jest dobry moment...
Nabazgrane z telefonu[/quote]
Sytuacja jest niezwykła i chyba nigdy takiej nie było: niektóre diesle są tylko minimalnie droższe niż podobne benzyniaki np Tiguan:
1.4 TSI 125 KM (92 kW) 6 biegów 93 790 zł
2.0 TDI, SCR 115 KM (85 kW) 6 biegów 94 590 zł
czyli tylko 800 zł różnicy.
Pozatym podobno jest parcie odgorne na jak największa sprzedaż diesli i nawet sa na nie coraz wieksze upusty. Także jak ktoś koniecznie chce diesla to może jest dobry moment...
Nabazgrane z telefonu[/quote]
Sytuacja jest niezwykła i chyba nigdy takiej nie było: niektóre diesle są tylko minimalnie droższe niż podobne benzyniaki np Tiguan:
1.4 TSI 125 KM (92 kW) 6 biegów 93 790 zł
2.0 TDI, SCR 115 KM (85 kW) 6 biegów 94 590 zł
czyli tylko 800 zł różnicy.
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
No i gdzie fotki auta? Odebrałeś?toomas08 pisze:Mój Touran już czeka u dealera. Jeszcze tylko leasing i może pod koniec tygodnia sie uda wyjechać z salonu.
Wczoraj dzwonili do mnie, że mój Golf jest już w drodze do Polski i po weekendzie będzie już u dilera

-
- Użytkownik
Odebrałem. Faktycznie nie napisałem. Przepraszam bardzo. Fota tylko jedna bo innych nie mam 

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
Cześć, mam do Was pytanie, szczególnie do posiadaczy aktualnego Tourana 1.4tsi. Prawdopodobnie od samego odbioru auta słyszę trykot z komory silnika - raczej od strony pasażera, tylko jadąc i przy przyspieszaniu przy ok 1.5-2tys obrotów, cichy wiec tragedii nie ma (najlepiej słyszalny bez radia i na cichej ulicy). Nie wiem czy to normalne - tttm? Sukcesywnie zanika z rozgrzaniem silnika, po kilku km, ok. 10min jazdy brak trykotu. Po dłuższym postoju (kilka godzin) jest znowu przez kilka minut przy przyspieszaniu.
-
- Użytkownik
Powiem Ci, że ja też wyłapałem inne dźwięki silnika w porównaniu do silnika renault TCe z samochodu żony. Jakiś taki dziwny dźwięk wyłapuje ale ponieważ słyszę to od nowości to założyłem, że TTTM. Ale może inne dźwięki słyszymy 

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran III,1.4 TSI DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
miałem jeszcze rezonans przewodu paliwowego - to usunęli w ASO poprzez sztywne zamocowanie tegoż przewodu. Objawem był jakby dość głośny rezonans wydechu, przy 1.5-2tys obrotów. Zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Słyszałem ze kilka osób już miało ten problem.toomas08 pisze:Powiem Ci, że ja też wyłapałem inne dźwięki silnika w porównaniu do silnika renault TCe z samochodu żony. Jakiś taki dziwny dźwięk wyłapuje ale ponieważ słyszę to od nowości to założyłem, że TTTM. Ale może inne dźwięki słyszymy
- lulus
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,2 TSI
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
Pytanie o komputer pokładowy. Zauważyłem że przy okazji resetowania spalania "od uruchomienia" resetują się również spalania od tankowania i długookresowe. Czy ktoś tez mam ty ani problem?
Zastanawiam się jaki może być tego powód. Może VW Connect coś miesza? Jaz jeżdżę ja i VW Connect się łączy, czasem żona bez podłączenia do VW Connect.
Zastanawiam się jaki może być tego powód. Może VW Connect coś miesza? Jaz jeżdżę ja i VW Connect się łączy, czasem żona bez podłączenia do VW Connect.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Kiedyś kasowali się jak auto stało więcej jak 24 h czy 48h bo już nie pamiętam.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Użytkownik
O widzisz to musze kontrolować bo to co słyszę to by pasowało na taki rezonansLukaszn pisze:miałem jeszcze rezonans przewodu paliwowego - to usunęli w ASO poprzez sztywne zamocowanie tegoż przewodu. Objawem był jakby dość głośny rezonans wydechu, przy 1.5-2tys obrotów. Zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Słyszałem ze kilka osób już miało ten problem.toomas08 pisze:Powiem Ci, że ja też wyłapałem inne dźwięki silnika w porównaniu do silnika renault TCe z samochodu żony. Jakiś taki dziwny dźwięk wyłapuje ale ponieważ słyszę to od nowości to założyłem, że TTTM. Ale może inne dźwięki słyszymy
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
[quote="lulus"]Pytanie o komputer pokładowy. Zauważyłem że przy okazji resetowania spalania "od uruchomienia" resetują się również spalania od tankowania i długookresowe. Czy ktoś tez mam ty ani problem?
Zastanawiam się jaki może być tego powód. Może VW Connect coś miesza? Jaz jeżdżę ja i VW Connect się łączy, czasem żona bez podłączenia do VW Connect.[/quote]
Mam niestety to samo. Spalanie od tankowania i długookresowe resetują się w sobie tylko znany sposób. I zwykle robią to razem. Serwis zrobił reinstalację oprogramowania/upgrade ale to nie pomogło. Dalej wskazania od tankowania i długookresowe żyją własnym życiem.
Zastanawiam się jaki może być tego powód. Może VW Connect coś miesza? Jaz jeżdżę ja i VW Connect się łączy, czasem żona bez podłączenia do VW Connect.[/quote]
Mam niestety to samo. Spalanie od tankowania i długookresowe resetują się w sobie tylko znany sposób. I zwykle robią to razem. Serwis zrobił reinstalację oprogramowania/upgrade ale to nie pomogło. Dalej wskazania od tankowania i długookresowe żyją własnym życiem.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
U mnie działa poprawnie. Dlugookresowe jest od nowosci. Od tankowania-od tankowania, krotkookresowe - po dłuższym postoju.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Użytkownik
A powiedzcie mi czy obecny 1.4tsi ma już system odłączania cylindrów? Bo różnie w różnych miejscach piszą
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka