Zbyniu90 pisze:Tak przeczytalem wczoraj caly post i kilkanascie stron forum.
Wiekszosc aut nie ma naklejek bo ktos myl silnik i je wywalilo i dla tego pytam
Wlepki ani książki serwisowej ?
Generalnie jak czytałeś to wiesz ze można zobaczyć przez szybę i po sprawie.
To na pewno przeczytałeś, że każdy diesel od 1t1 - 1t3 ma dogrzewacz.
Na pewno też przeczytałeś, że jeżeli jest ogrzewanie postojowe, to wtedy jest inny panel (symbol płomienia).
To chyba wszystko już wiesz o co pytasz.
Dziekuje za pomoc, auta szukam w angli i chcialem sie dowiedziec poniewaz moja stara mazda 6 w dieslu webasta nie miala, a mazdy na rynek europejski mialy w kazdej wersji, dla tego zapytalem bo byc moze byly jakies wersje specjalne ktore tego nie posiadaly, ale generalnie juz prawie wszystko wiem. Po zakupie napewno dam znac.
Pozdrawiam.
Mam delphi ds150, ale nie kazdy zgodzi sie na podlaczenie.
Czytalem ze albo przy wahaczy, albo gdzies z tylu przy bogatrzych wersjach, ogolnie w angli nie ma wersji highline, najbogatrza to jest sport, ale postaram sie poszukac.
Mam pytanie czy ktos przerabial ten temat z https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewt ... 7#16925347 ,wyglada na to ze nie trzeba wymieniac dogrzewacza na postojowe i pchac sie w nie potrzebne koszta,co do tego sterownika potrzeba? Czy wystarczy sam panel z webasto + econ i pare kabli? Na sterowaniu z pilota nie zalezy mi.
Też to obserwowałem. Ja bym to widział przez sterowanie najzwyklejszego pilota od uniwersalnej centralki za 40 zł. Poprostu włączam i wyłączam kiedy chce. Bez zmian paneli, elektroniki i innych funkcji z licznika które mi są zbędne.
to byłoby coś, za relatywnie niewielkie koszta otrzymać funkcjonalność ogrzewania postojowego.
rozumiem, że można tak zrobić z każdym piecem dogrzewającym w touranie?
rozwiązanie kolegi wesol byłoby idealne
webasto opalone na tym sterowniku,tylko brakuje mi przekaźnika czasowego lub modułu,bo ten sterownik potrzebuje napięcie na określony czas by móc odpalić piec.Założyłem panel z webasto i lampka po chwili gaśnie,piny we wtyk 16 i 20 skrosowane,po kodowaniu i dopisaniu w 00x0011 3 lub 2 lub 1 wywala błąd,na pełnym fisie nie wyświetla mi się menu z ustawieniami webasto.Kodowanie mam 0000011Jak działa zalanczanie wentylatorów w climatronik?piec grzeje i dmucha gorącym powietrzem ale po włączeniu zaplonu