oględziny auta po naprawie blacharskiej w ASO vw

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
tberent
Zaawansowany
Auto::
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: oględziny auta po naprawie blacharskiej w ASO vw

Post autor: tberent »

Jesteś klasycznym przykładem spychologii stosowanej w ASO. Mi e ogóle podoba się to ze ludzie spoza kraju mają wiedzę i się dzielą ze były jakieś TPI bo bez takiego argumentu w PL leżymy ze specem z ASO

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 418 razy

Post autor: wesol »

Bo spec w ASO przechodzi szkolenia nie odrazu tylko po roku najwczesniej a nawet i po 2 latach. Opłacany też jest słabo. Za 3 tys zł też byś się starał jak w Amazonie tyle zarobisz? Wykwalifikowany mechanik ma robić za 2000 zł plus premia od przerobu tak z 1000 zł. Na zachodzie mechanik zarabia troszkę mniej jak lekarz. Do tego wszystkiego dochodzi to że sprzętu wcale nie ma tak na wyposażeniu oraz to że na magazynie części też nie za wiele bo zamawia się jak jest potrzebne.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
ThoMass
Użytkownik
Auto:: 1.6 TDI CAYC 105ps
Imię:: Tomek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: ThoMass »

Udało się ale nadzieja powoli ginęła z każdym kolejnym dniem.
Najlepsze jak się pytam gościa prowadzącego i co ja mam teraz myśleć o podejściu i próbie pomocy klientowi, który to jednak jest potrzebny aby istniał serwis i zamiast dbać o klienta to się go spycha tekstami to stary samochód i wiadomo elektryka może już zawodzić, a pech chciał że stało się to akurat w chwili gdy auto stało u nich na placu.
Otrzymałem odpowiedź, że gość sam nie wie co ma myśleć, że on nigdy nie miał takiego przypadku i jest zaskoczony.
Plus taki, że jest naprawione i że gość przeprosił za problemy i czas jaki minął.
Odpowiedziałem więcej wiary w ludzi i nie od razu, ze jak auto używane to na pewno niesprawne przyjechało, a ja było sprawne to się uszkodziło bo elektronika ma lata.
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: cykraz »

To tak właśnie jest, zrobiłby szybko co mieli zrobić, Ty byś w tym czasie jeździł zastępczym i i wszyscy byliby happy, a tak to niesmak pozostał.
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
ThoMass
Użytkownik
Auto:: 1.6 TDI CAYC 105ps
Imię:: Tomek
Podziękował: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: ThoMass »

Dokładnie niesmak bardzo duży i nie sądzę żebym komuś z uśmiechem na twarzy polecił ASO.
ODPOWIEDZ