Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
misiek775
Zaawansowany
Auto:: Touran BSE 2006 LPG
Imię:: Micz
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]

Post autor: misiek775 »

Bierz ten który jest w lepszym stanie. Cross ma lepsze wyposażenie, a ten drugi fajniejszy kolor i mniejszy przebieg.
Przebieg to rzecz względna bo duży jeżdżony w trasie będzie zdrowszy niz 80 tys w mieście
Ostatnio zmieniony pt lip 06, 2018 20:30 przez misiek775, łącznie zmieniany 1 raz.
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: balbina76 »

rolmik pisze:
balbina76 pisze:jak się boisz przebiegu do 150km
nie boje sie, tylko żonka narzeka że dużo najechane , sam w ibizie :19: :tdi: mam tyle i bezawaryjnie , wiem ze diesle latają po 300+ .
chodzi mi bardziej czy za te cene warto go brać czy zastanowić się nad tym https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... xtor=SEC-8
ten od lellka lepiej wyposażony polski salon
może szukaj coś w DE
albo tu masz 2015

https://www.piamarket.pl/szczegoly-ofer ... 2015/7913/
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
rolmik
Przeglądacz
Auto:: 5t1 2,0 tdi
Imię:: adam
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rolmik »

piamarket tak jak lelek sprowadza auta w paczkach z de auta po wszystkich opłatach i posprawdzane konkretnie
proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae
Awatar użytkownika
viscum
Użytkownik
Auto:: 1.5 evo 7 os. 2020
Imię:: Wojtek
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: viscum »

Gdyby ktoś poszukiwał Tourana z pełną dokumentacją, to zapraszam do kontaktu: https://allegro.pl/vw-touran-2-0-bkd-po ... 52172.html Jeżeli ktoś poszukuje takiego auta, to w kwestii ceny na pewno się dogadamy.
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black."

Obrazek
kozik122
Kandydat
Auto:: Touran
Imię:: Jakub

Post autor: kozik122 »

Co myslicie o tym Touranie czy warto?
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... t=68186637
rolmik
Przeglądacz
Auto:: 5t1 2,0 tdi
Imię:: adam
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: rolmik »

decyzja zapadła czas sięgnąć po nowe :20: :tdi: teraz wysyłanie zapytan i porównanie ofert :)
proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae
szpyrek
Przeglądacz
Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
Imię:: Łukasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: szpyrek »

kozik122za tak biedna wersję maksymalnie dałbym 10kpln. Przebieg mnie nie przekonuje choćby ze względu na stan kluczyków, ja przy 250 nie mam tak wytartych przycisków. Chyba że ktoś dziennie macal sobie kluczyki od tak.
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: cykraz »

szpyrek pisze:kozik122za tak biedna wersję maksymalnie dałbym 10kpln. Przebieg mnie nie przekonuje choćby ze względu na stan kluczyków, ja przy 250 nie mam tak wytartych przycisków. Chyba że ktoś dziennie macal sobie kluczyki od tak.
trzeba też zwrócić uwagę jak mocno wytarte uchwyty drzwi w środku i zasyfiałe schowki podsufitki, mam przebieg o 100k większy a u mnie igła; zerknij też na pasowanie maski bo jak dla mnie po stronie kierowcy jest sporo większa szczelina przy reflektorze.
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
kozik122
Kandydat

dzięki za pomoc:)
Co myślicie jeszcze o tym w ten przebieg nie wierze ale mega ciężko w tym silniku coś znależć:(
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... AvQnX.html
Awatar użytkownika
misiek775
Zaawansowany
Auto:: Touran BSE 2006 LPG
Imię:: Micz
Podziękował: 13 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: misiek775 »

Generalnie przebieg przebiegiem, dla mnie ważniejszy jest stan, kompletność i brak Januszowych patentów.
Ciężko znaleźć 1.6mpi, a zdrowe 1.6 jeszcze ciężej, historia zatacza koło bo często benzyna jest droższa od diesla. Generalnie jak jest ok to sprzedaje się po 1-2 dniach.
Czarny lepiej jest wyposażony, ale na pewno ma coś zdjęte z licznika (patrząc choćby na włącznik świateł). Zużycie wnętrza zazwyczaj przebiega różnie w zależności od tego czy jeżdżony miasto czy trasa, mężczyzna czy kobieta, jeden czy więcej kierowców.
kozik122
Kandydat

No właśnie szukam a nic w okolicy nie ma a jechać ileś set kilometrów żeby zobaczyć trupa to też masakra
szpyrek
Przeglądacz
Auto:: vb x16xel/16mpi 1t0
Imię:: Łukasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: szpyrek »

Mi polecano przed zakupem tourana obejrzeć stronę mobile.de i pooglądać w jakiej cenie Niemiec sprzedaje auta z takim przebiegiem i stanem a potem pooglądać polskie aukcji. Da ci do myślenia w jakich potem pieniądzach kupił handlarz że jeszcze zarobi na takim aucie jak sprzeda za 15k.
Już sobie obiecałem że następnego turka jadę sam na zachód niż kupować przez pośredników
Awatar użytkownika
gregg
Auto:: 1T3/CAYC/DSG
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: gregg »

szpyrek pisze:Mi polecano przed zakupem tourana obejrzeć stronę mobile.de i pooglądać w jakiej cenie Niemiec sprzedaje auta z takim przebiegiem i stanem a potem pooglądać polskie aukcji. Da ci do myślenia w jakich potem pieniądzach kupił handlarz że jeszcze zarobi na takim aucie jak sprzeda za 15k.
Już sobie obiecałem że następnego turka jadę sam na zachód niż kupować przez pośredników
Nie możesz tak na to patrzeć. Handlarz bierze często całą lorę aut (10 szt) więc ma zupełnie inną cenę niż Ty jadąc za granicę byś dostał. Mam w rodzinie osobę która handluje autami na dużą skalę (400 - 500 aut na stanie cały czas), dlatego nie można porównywać tego. Byłem w komisach z autami w Niemczech. Ceny w większości wyższe niż w Polsce a jak powiedziałem, że wezmę 3 auta od razu magicznie zmieniała się na dużo dużo niższą na każdym aucie niż wyjściowa, która była nienegocjowalna w przypadku kupowania jednego auta.

Jednakże jest bardzo wielu handlarzy sprzedający trupy po niskich cenach itd.
kozik122
Kandydat

Awatar użytkownika
rzutnik
Specjalista
Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
Imię:: Wojtek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 133 razy

Post autor: rzutnik »

gregg pisze:Nie możesz tak na to patrzeć. Handlarz bierze często całą lorę aut (10 szt) więc ma zupełnie inną cenę niż Ty jadąc za granicę byś dostał.
Nie licz na to że kupisz 10 czy 20 aut i Niemiec da ci 50% zniżki bo dużo kupujesz na raz. Dobre auta na zachodzie mają swoją cenę i niewiele na takim utargujesz. Handlarz nie kupi takiego auta bo po prostu na nim nie zarobi. Trafiają się oczywiście super okazje ale takie auta sprzedają się w ciągu max paru godzin (a nawet minut) i nikomu nie wmówisz, że handlarz trafił na 500 takich okazji. Handlarz najczęściej kupuje auto po przejściach lub z dużym przebiegiem i po przywiezieniu do PL jest naprawa czy korekta. Pal licho jeśli uszkodzenie polegało na niewielkich wgnieceniach czy obcierkach, rozbitych reflektorach itd. Gorzej jeśli było to auto przeznaczone do kasacji i "magicy" przywrócili mu salonowy wygląd.
Mojego obecnego jak i poprzedniego Tourana kupiłem w Niemczech po 2-3 miesiącach poszukiwań (sprawdzanie ogłoszeń po kilka razy dziennie) i zapłaciłem za nie więcej niż za taki sam w PL i jak na razie (odpukać) oba spisują sie super. Niecałe pół roku temu kupiłem dla żony Hyundai-a i tego też szukalem ze 3 miesiące. W końcu kupiłem z rozbitym reflektorem i lekko wgiętym zderzakiem i błotnikiem, ale przynajmniej wiem jak to wyglądało. Po naprawie autko też super jeździ.
ODPOWIEDZ