Sprawdzić mierniczkiem czy jest wysterowanie na zawór w kompresorze oraz czy presostat pozwala na załączenie. To tak dla kogoś kto ma miernik elektryczny taki z biedry za 10 zł.
Wiatraki startują bo nic nie piszesz?
Klimatyzacja nie dziala
- pecik91
- ____________________
- Auto:: Caddy 2.0 TDI 2009
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Klimatyzacja nie dziala
Nie zauważyłem żeby się włączyły, jutro dokładnie sprawdzę. Zauważyłem że na włączonej klimatyzacji śruba trzymająca sprzęgło kompresora nie kreci się z taką samą prędkością jak koło pasowe na kompresorze. Jakieś 0,7 OFE na sek robi. Tak ma być? Czy ma się kręcić tak samo?
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2005 2.0 tdi dsg
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
pecik91 pisze:Nie zauważyłem żeby się włączyły, jutro dokładnie sprawdzę. Zauważyłem że na włączonej klimatyzacji śruba trzymająca sprzęgło kompresora nie kreci się z taką samą prędkością jak koło pasowe na kompresorze. Jakieś 0,7 OFE na sek robi. Tak ma być? Czy ma się kręcić tak samo?
Oczywiście że ma się kręcić z tą samą prędkością, widoczne masz zerwane sprzęgło i tu jest problem, miałem to samo, wymiana na nowe załatwiła sprawę.
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Panowie taka sytuacja. Klima chłodzi jak wsciekła do 20 stopni celcjusza temp. zewnetrzna jednak kiedy robi sie goraca na zewnatrz pow. 26 stopni celcjusza juz nic sie nie dzieje, po uruchomieniu silnika na moment załaczaja sie wentylatory z nawiewów słychac dziwny piszczacy dziek, i nic lipa leci ciepłe pow. Błedów brak klima sprawdzona i nabita. Klima manual Poradzcie cos
-
- Zaawansowany
- Auto:: 1T2 2.0TDI
- Imię:: VWariaT
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 55 razy
Zawór SANDEN do sprawdzenia, czy podczas nabijania klimy dobiło bez problemu do końca? Jeżeli były problemy to masz za dużo powietrza w układzie i przez to jak jest cieplej to przestaje chłodzić.
Tak było w moim przypadku... oczywiście może być jeszcze coś innego do sprawdzenia/naprawy.
Tak było w moim przypadku... oczywiście może być jeszcze coś innego do sprawdzenia/naprawy.
Był: 1T2 -> Z czerni wyłonił się początek....
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon
Jest: Citroen DS5 Sport Chic 'Denon