Pożegnanie z Touranem

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
max5
Początkujący
Auto:: Tutek Trend 2005 BKC
Imię:: adam
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Pożegnanie z Touranem

Post autor: max5 »

Bez nawet myśli o sprzedaży sprzedałem swojego Tutanka, :cry:
Znajomy szukał auta, oglądał sporo wraków, narobił kilometrów i tak ubolewał że trudno teraz coś w normalnym stanie trafić, zażartowałem co będziesz szukał, kupuj mojego, on szukał sharana ale na mój żarcik zareagował jak szalony, wywalił gały :shock: i mówi ile. Nie wertowałem cen, nie wiedziałem co powiedzieć bo nie myślałem że będzie zainteresowany, a on ile bez oglądania stanowczo że możemy zaraz pisać papier jak cena go nie powali, to mówię 18 a on że jedzie do bankomatu i piszemy umowę... zamarłem bo nie wiedziałem czy to dobra cena i czy ja jestem gotowy na to by się pozbyć mojego pupilka, na szybko odpaliłem otomoto w fonie i cena raczej ok więc tak to bez zastanowienia, namysłu sprzedałem autko. Wiedział że kupuje z dobrych rąk, auto doinwestowane. Teraz mam taką pustkę bo trzeba kupić coś i to raczej w benzynie ale te poszukiwania mnie przerażają, nie mam nic sprecyzowanego czy mały mniej markowy nowszy, czy mocniejszy, czy słabszy, ajjj, jedyny plus to ze nie zostałem bez auta bo jest stara nie zawodna yariska, 1300km obleciała bez zająknięcia ostatnio, ale to autko bardziej żony, a co ja biedny mam kupić za 20tyś to już sam nie wiem.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Re: Pożegnanie z Touranem

Post autor: yox »

max5 pisze:... a co ja biedny mam kupić za 20tyś to już sam nie wiem
... szukaj takiego: https://www.ceneo.pl/13320572
a za resztę w Tango :lol: :piwo:
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: cykraz »

yox pisze:
max5 pisze:... a co ja biedny mam kupić za 20tyś to już sam nie wiem
... szukaj takiego: https://www.ceneo.pl/13320572
a za resztę w Tango :lol: :piwo:
To na grubo będzie tango. :lol:
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
Awatar użytkownika
wkpwojtek
Zaawansowany
Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
Imię:: Wojtek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: wkpwojtek »

A co byś powiedział, powiedzielibyście o konkurencyjnym oplu zafirze? np takim jak w poniższym linku? Ja wiem, że kwota to dużo więcej niż 20 tys ale czy za 20 tyś jest szansa kupić dobre auto? Ja osobiście mam wielkie wątpliwości, po prostu chyba nie ma już takich samochodów.

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... c75b2a0a83
Wojtek
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

wydaje mi się, że jak ktoś zostawił serce dla VW to nie pójdzie w Opla lub Forda
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Dziadek13 »

Ja miałem zafire co prawda z serii A 10 lat i nie powiem złego słowa na temat tego akurat modelu,choć to całkiem inna technika teraz właśnie ją widze w vw jak depne na gaz zaraz czuć że to jedzie a mam turka od pół roku.
A co do serii C pytaj na https://www.zafiraklub.pl/viewforum.php?f=74l.
Awatar użytkownika
JustMar
Przeglądacz
Auto:: 1,6 FSI GQG BAG
Imię:: Mariusz
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Post autor: JustMar »

wkpwojtek pisze:A co byś powiedział, powiedzielibyście o konkurencyjnym oplu zafirze? np takim jak w poniższym linku? Ja wiem, że kwota to dużo więcej niż 20 tys ale czy za 20 tyś jest szansa kupić dobre auto? Ja osobiście mam wielkie wątpliwości, po prostu chyba nie ma już takich samochodów.

Z Vw do Opla :omatko: mój szef, jak kupiłem miał polftową Zafirę młodszą o 5 lat od Tourana 2003 gdy z niego wysiadł po krótkiej przejażdżce powiedział : Nawet mnie nie kur** i poszedł do biura a naprawdę jest pedantyczny i szczególarz. :uklon:
Awatar użytkownika
max5
Początkujący
Auto:: Tutek Trend 2005 BKC
Imię:: adam
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: max5 »

"ale czy za 20 tyś jest szansa kupić dobre auto" widzę że kolega wkpwojtek słabym autem jeździ bo nie wartym nawet tych 20tyś :>

Każdy kupuje to na co go stać, czy to będzie dobre nie wiadomo, ale chyba zawsze z taką nadzieją kupujemy. Dałem za swojego 3 lata temu 24tyś, dołożyłem w same części przez 3 lata 5tyś.

Podczas zakupu się cieszyłem mimo że cena była bardzo wysoka, ale wiedziałem o tym aucie wszystko, więc zamiast kupować za 19 parcha kupiłem za 24 pewniaka... nie tylko stare używane auto w którym trzeba się liczyć z wydatkami, pewne było że ma oryginalny przebieg i nie było skasowane do połowy itp. Zadowolony też jestem z ceny za jaka sprzedałem, czyli wszystko na plus.

Przez cały okres eksploatacji byłem zadowolony z samochodu, dołożone 5tyś w same części bez robocizny to normalna sprawa jak ktoś dba, a nic w nim nigdy nie padło, nigdy nie odmówił posłuszeństwa, wszystko co robiłem to zapobiegawczo. Znajomi się czasami śmieją że po co ty tyle ładujesz w ten samochód, po to że lubię mieć na 100% sprawny samochód, śmieszą mnie ludziki co mówią "ja tam do swojego się nie dotykałem przez 4 lata i chodzi jak rakieta" dla niego chodzi, a ja wsiadam do tej rakiety i po 500m przejechanych już bym w nim zostawił 700zł, jak kolega nie wie o czym ja do niego gawarit to mu mówię przejedź się teraz moim i po temacie.

Serce zostawiam w każdym samochodzie który mam, a miałem już ich 19, no może w m 626, avensisce i carusie serca nie zostawiłem bo to były wyjątkowe padliny, inwestuje w każde auto jakie mam, znajomi powiadają że robię to dla ludzi bo po 3 latach max i tak zmienię auto, ja uważam ze robię to dla siebie.

Tourana już nie kupię jak na razie bo w nie ma w nim dobrej benzyny jak np 1.8t a następne auto musi być benzyna, pora odpocząć od klekocików.

-- Pn lip 23, 2018 21:09 --
JustMar pisze:
wkpwojtek pisze:A co byś powiedział, powiedzielibyście o konkurencyjnym oplu zafirze? np takim jak w poniższym linku? Ja wiem, że kwota to dużo więcej niż 20 tys ale czy za 20 tyś jest szansa kupić dobre auto? Ja osobiście mam wielkie wątpliwości, po prostu chyba nie ma już takich samochodów.

Z Vw do Opla :omatko: mój szef, jak kupiłem miał polftową Zafirę młodszą o 5 lat od Tourana 2003 gdy z niego wysiadł po krótkiej przejażdżce powiedział : Nawet mnie nie kur** i poszedł do biura a naprawdę jest pedantyczny i szczególarz. :uklon:
Dobre :hahaha: nie no zafira do tourana nie ma startu, jak już to Corolla Verso polift z benzyniaczkiem fajny samochodzik od oka i w środku przyjemniejszy od tutanka

-- So sie 18, 2018 21:18 --

Nowy nabytek to BMW E90 2.0 benzynka, wreszcie mam normalny kolor auta grafit metalik :)
Podobnie jak było z Touranem, auto sprawdziłem w ASO serwis do 2017, nie rozwalony i bardzo poszanowany w DE tylko 1 właściciel babka. Wiadomo silnik podobno porażka,ale nie chciałem już klekota, kupiłem ze względu na stan i pewną historię auta, jak się posypią te vanosy, welwetroniki i inne pierdoły to się zrobi, w tourana wpompowałem tyle kasy to i tu trzeba się z tym liczyć, a to nie jest pancerny TDI czy 1.8t. Kolega tego samego dnia kupił Seata Exeo 1.8t 150km i powiem że nie zamienił bym się na niego, tam tylko silnik do mnie przemawia ale reszta już nie.
Na chwilę obecną jestem zadowolony bo to ładne po prostu auto, wiadomo ze przyjdzie chwila że będzie płacz i wydatki ale przynajmniej kupiłem auto nie rozsądkiem a sercem, a już dawno tak nie robiłem.
ODPOWIEDZ