TOURAN 2015 (5T1)

Nowości ze świata motoryzacji
rolmik
Przeglądacz
Auto:: 5t1 2,0 tdi
Imię:: adam
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: TOURAN 2015 (5T1)

Post autor: rolmik »

panowie zastanawiam się nad zakupem t3 chodzi mi po głowie zapytanie o te reflektory led jak one sie sprawują itp bo nie ukrywam w pakiecie biznes jest dość spora korzyść przy ich zamawianiu
proste są dla szybkich samochodów zakręty dla szybkich kierowców...
Can You Be Faster ?
Colin McRae
toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Imię:: Tomasz
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

Jakie macie doświadczenie z oponami Hankook tymi samouszczelniającymi się? Ja wczoraj złapałem gwoździa i jakoś się nie uszczelniły :) A miało być tak pięknie :)

-- Pn lip 23, 2018 11:16 --
rolmik pisze:panowie zastanawiam się nad zakupem t3 chodzi mi po głowie zapytanie o te reflektory led jak one sie sprawują itp bo nie ukrywam w pakiecie biznes jest dość spora korzyść przy ich zamawianiu
Bierz ten pakiet i się nie zastanawiaj. Pakiet to koszt 2990 a samo radio i alarm to koszt 3360 poza pakietem. A alarm i to lepsze radio to raczej na pewno zamówisz.
--
Obrazek
Awatar użytkownika
lulus
Początkujący
Auto:: Touran 1,2 TSI
Imię:: Tomek
Podziękował: 2 razy

Post autor: lulus »

rolmik pisze:panowie zastanawiam się nad zakupem t3 chodzi mi po głowie zapytanie o te reflektory led jak one sie sprawują itp bo nie ukrywam w pakiecie biznes jest dość spora korzyść przy ich zamawianiu
Ja jestem bardzo zadowolony, świecą bardzo jasno i równomiernie, mają automatyczne poziomowanie.

Dlaczego je dodają - pewnie dlatego, że jak ulegną awarii po gwarancji to zostaje jedynie serwis i oryginalny reflektor, więc liczą na to że prędzej czy później zgłosisz się do serwisu, oby później :)
rolmik
Przeglądacz

toomas08 pisze:Jakie macie doświadczenie z oponami Hankook tymi samouszczelniającymi się? Ja wczoraj złapałem gwoździa i jakoś się nie uszczelniły :) A miało być tak pięknie :)
:hahaha: :hahaha: :hahaha: to nie 007
dlatego wole wersje 5 os i pełen wymiar a nie ten zestaw naprawczy i chyba dobiore rline chyba ze mozna dokupic sama czarna podsufitke :super:
a co do pakietu to właśnie bede brał niby ok 10 lat wytrzymują
poza tym teraz zmiana rocznik i przerwa w produkcji czyli bedzie i tak trzeba czekać do wyprzedaży :super:
Can You Be Faster ?
Colin McRae
toomas08
Użytkownik
Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: toomas08 »

rolmik pisze: dlatego wole wersje 5 os i pełen wymiar a nie ten zestaw naprawczy
Ja też mam 5os i koło dojazdowe mam. Ale opony miały być cud miód malina :P No i teraz nie wiem czy reklamować jako towar niezgodny z umową :haha:
--
Obrazek
rolmik
Przeglądacz

można reklamować jak uznają to sie cieszyć jak nie wymienić na inne
@LULUS powiedz mi jak wygląda sprawa ledy vs śnieg czyli w zime ty masz spryski ? one dają coś czy w zime manualne roboty są konieczne w trasie ?
Can You Be Faster ?
Colin McRae
jano78
Początkujący
Auto:: Touran 1.4 manual HL
Imię:: Janusz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: jano78 »

Mam ledy i w zimie super sprawa. Mam spryskiwacze więc bez roboty dodatkowej. Polecam mimo to, że mam tylko te podstawowe, które są w pakiecie Bissnes.
Awatar użytkownika
lulus
Początkujący
Auto:: Touran 1,2 TSI
Imię:: Tomek
Podziękował: 2 razy

Post autor: lulus »

rolmik pisze:można reklamować jak uznają to sie cieszyć jak nie wymienić na inne
@LULUS powiedz mi jak wygląda sprawa ledy vs śnieg czyli w zime ty masz spryski ? one dają coś czy w zime manualne roboty są konieczne w trasie ?
Nie odpowiem Ci - samochód mam od kwietnia, spryskiwacze też na razie się nie przydały bo trasy które robiłem były w dobrą pogodę.
Awatar użytkownika
Tomas99
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 TDI DSG 2018

Post autor: Tomas99 »

Panowie a jak to jest z obsluga funkcji glosowej, czy ta funkcja wspolpracuje tylko z Bluetooth czy mozna jej uzyc rowniez z app connect i app net & guide? Zastanawiam sie nad jej uruchomieniem zwlaszcza ze cena nie jest wygorowana ale jesli dziala tylko z Bluetooth to chyba odpuszcze bo jest to funkcja ktora strasznie mnie irytuje w moim drugim aucie.
Everyday is a school day.
marian
Auto:: Touran 1.4TSI 2018
Imię:: Marian

Post autor: marian »

Tomas99 pisze:Panowie a jak to jest z obsluga funkcji glosowej, czy ta funkcja wspolpracuje tylko z Bluetooth czy mozna jej uzyc rowniez z app connect i app net & guide?
Można jej użyć z App Connect i nie trzeba nawet mieć włączonej opcji funkcji głosowej. Standardową obsługę głosową uruchamia się na kierownicy KRÓTKIM wciśnięciem przycisku. Jeśli ktoś nie ma (tak jak ja) to dostaje komunikat w stylu "funkcja głosowa niedostępna".

Natomiast przy podłączonym smartfonie przez App Connect (u mnie Android Auto) trzeba przycisk na kierownicy wciśnąć DŁUGO (ok 2 sek) i wtedy asystent Google słucha polecenia.

Przy podłączaniu Android Auto korzystałem z tego filmu instruktażowego:
https://www.youtube.com/watch?v=g_VVaQDdnrw
elkrecik
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.8 TSI
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: elkrecik »

Albo przy włączonym Android Auto powiedzieć "OK Google" i też działa....
Awatar użytkownika
Tomas99
Początkujący
Auto:: Touran 2.0 TDI DSG 2018

Post autor: Tomas99 »

W takim razie wieczorkiem poswiece dluzsza chwile zeby pobawic sie App connect I zaglebic w ustawienia.
Everyday is a school day.
bbm
Kandydat
Auto:: Touran, 1.8 TSI, 2018
Imię:: Michal
Podziękował: 3 razy

Post autor: bbm »

Witam wszystkich i pozdrawiam, jako że jest to mój pierwszy post tutaj :piwo: Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was próbował może wymienić żarówki kierunkowskazów tylnych ze zwykłych na ledowe jak w tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=UK1_7w7WzWk
Mam pakiet techniczny i lampy ledowe z tyłu a kierunki to zwykle żarówki i słabo to wg mnie wygląda.
elkrecik
Przeglądacz
Auto:: Touran 1.8 TSI
Imię:: Krzysiek
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: elkrecik »

Ja 2 tygodnie temu wymieniłem na te z tego filmu: bezproblemowa wymiana, wyglądają o niebo lepiej jak zwykłe żarówki. Czas oczekiwania- 1 miesiąc ... :shock:
Awatar użytkownika
Jusand
Początkujący
Auto:: Touran, 1.4 TSI, 2016
Imię:: Andrzej
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Jusand »

Ja zamówiłem przed chwilą, czekam na dostawę niecierpliwie.
Pozostają jeszcze żarówki halogenowe na wymianę, ktoś wymieniał na jakieś inne żarówki jaśniejsze ale chyba nie był zadowolony do końca. A na LED ktoś wymienił?
ODPOWIEDZ