TOURAN 2015 (5T1)
-
- Kandydat
- Auto:: Touran, 1.8 TSI, 2018
- Imię:: Michal
- Podziękował: 3 razy
Re: TOURAN 2015 (5T1)
Dzięki za info. Jak wymieniałeś, to odkręcałeś tą białą tubę czy tylko tę kostkę z kabelkami? Wszystko było plug'n'play i bez żadnego kodowania?elkrecik pisze:Ja 2 tygodnie temu wymieniłem na te z tego filmu: bezproblemowa wymiana, wyglądają o niebo lepiej jak zwykłe żarówki. Czas oczekiwania- 1 miesiąc ...
Zastanawiam się nad tymi z aliexpress, ale kolega poleca mi te: http://sklep.motohid.pl/pl/p/BAU15s-PY2 ... -amber/821
Zamontował je w swoim leonie i wszystko pięknie wygląda (na forum leona takie sobie polecają

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.8 TSI
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
BBM- wypiąłem kostkę, wykręciłem białą nakrętkę, lampa wyskoczyła, wymieniłem żarówki i po kłopocie. Na Ali koszt ~ 70 ZŁ...
-
- Kandydat
- Auto:: Touran, 1.8 TSI, 2018
- Imię:: Michal
- Podziękował: 3 razy
Dzięki za informację. Napisałbyś mi jeszcze, jakie są złącza w tych żarówkach? Czy jest takie płaskie jak na zdjęciach na aliexpress czy takie okrągłe, klasyczne jak w BAU15s, które podesłałem.elkrecik pisze:BBM- wypiąłem kostkę, wykręciłem białą nakrętkę, lampa wyskoczyła, wymieniłem żarówki i po kłopocie. Na Ali koszt ~ 70 ZŁ...
-
- Przeglądacz
Złącza są takie jak na Aliexpress...
-- Pn wrz 10, 2018 19:49 --
Dziś otrzymałem od majfrendów z Chin ledy do przeciwmgielnych przednich, super wykonanie, nawet z gumkami uszczelniającymi na żarówkach. Banalny montaż, idealnie barwą i jasnością współgrają z Top LED
Następne w kolejności czeka podświetlenie nóg z tyłu tylko muszę obczaić miejsce na montaż bo fotele z ErgoActive i ogrzewaniem z pakietu Zimowego nie mają wycięcia w stelażu... Jeszcze lampy z tyłu Full LED (kierunki, wsteczny już mam LED) i dalej będę myślał co dołożyć...
Dziś otrzymałem od majfrendów z Chin ledy do przeciwmgielnych przednich, super wykonanie, nawet z gumkami uszczelniającymi na żarówkach. Banalny montaż, idealnie barwą i jasnością współgrają z Top LED

-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Panowie potrzebuje numer katalogowy modułu haka holowniczego, tego składanego pod zderzak do 5TA, i czy ktoś się orientuje czy można dołożyć takie usyrojstwo do auta i będzie działało? Ktoś z was dokladal hak? Jaki? Gdzie? Dajcie fotki jak to u was wygląda,. Zamierzam zamontować używany ori lub dołożyć w vw.
- freebaby
- Początkujący
- Auto:: 5T1,CZDA(1.4tsi),2015
- Imię:: Marek
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Sprawa wg serwisu nie jest łatwa, Touran (inaczej niż np. Tiguan) nie posiada wiązki dedykowanej więc tę część trzeba odtworzyć samemu. Następny kłopot to elektronika - ponoć nie da się zakodować używanego modułu do innego samochodu, takie zabezpieczenie VW. Takie info otrzymałem na początku 2016 ( już po kupieniu haka i elektroniki, który już drugi rok leżakuje).terex pisze:Panowie potrzebuje numer katalogowy modułu haka holowniczego, tego składanego pod zderzak do 5TA, i czy ktoś się orientuje czy można dołożyć takie usyrojstwo do auta i będzie działało? Ktoś z was dokladal hak? Jaki? Gdzie? Dajcie fotki jak to u was wygląda,. Zamierzam zamontować używany ori lub dołożyć w vw.
-
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 1.4 TSI 2018
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
elkrecik pisze:Złącza są takie jak na Aliexpress...
Dziś otrzymałem od majfrendów z Chin ledy do przeciwmgielnych przednich, super wykonanie, nawet z gumkami uszczelniającymi na żarówkach. Banalny montaż, idealnie barwą i jasnością współgrają z Top LEDNastępne w kolejności czeka podświetlenie nóg z tyłu tylko muszę obczaić miejsce na montaż bo fotele z ErgoActive i ogrzewaniem z pakietu Zimowego nie mają wycięcia w stelażu... Jeszcze lampy z tyłu Full LED (kierunki, wsteczny już mam LED) i dalej będę myślał co dołożyć...
Podzielisz się linkiem do tego co kupiłeś?
-- Śr wrz 12, 2018 13:25 --
elkrecik pisze:Złącza są takie jak na Aliexpress...
Dziś otrzymałem od majfrendów z Chin ledy do przeciwmgielnych przednich, super wykonanie, nawet z gumkami uszczelniającymi na żarówkach. Banalny montaż, idealnie barwą i jasnością współgrają z Top LEDNastępne w kolejności czeka podświetlenie nóg z tyłu tylko muszę obczaić miejsce na montaż bo fotele z ErgoActive i ogrzewaniem z pakietu Zimowego nie mają wycięcia w stelażu... Jeszcze lampy z tyłu Full LED (kierunki, wsteczny już mam LED) i dalej będę myślał co dołożyć...
Podzielisz się linkiem do tego co kupiłeś?
- Jusand
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.4 TSI, 2016
- Imię:: Andrzej
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Hej no właśnie mają wycięcie, tylko zaslonięte częściowo przez materiał z fotela trzeba go wyczepić i będzie widać. Temat przerabiałem w tym tygodniu, tylko jedno ale jeśli ten materiał wczepi się z powrotem to zasłania w 2/3 lampkę, ale da się go wsunąć w inne miejsce, trochę go zawijajac w szczelinę. Jutro zrobię zdjęcie jak to u mnie wygląda. Ja kupiłem lampki od Audi za 12 zł i kostkę do podłączenia za 16 zł na allegro.elkrecik pisze:Złącza są takie jak na Aliexpress...
Dziś jeszcze zamontowalem kierunki LED z tyłu i zostały mi jeszcze przeciwmgielne z przodu czekam na przesyłkę. Ja kupiłem podobne do twoich, polecane na forum Ateca.
Rozumiem że trzeba zdjąć Zaślepki w nadkolu i dostęp do żarówki jest dobry? Możesz krótko opisać jak je wyjąć, nie chce czegoś złamać.
-
- Przeglądacz
Jusand- skręcasz kołami, następnie śrubokrętem płaskim podważasz od dołu zaślepkę a później jej boki. Po wyjęciu wypinasz wtyczkę i żarówkę wykrecasz w lewo. Można prosić o link do lampki i wtyczki? Dziękuję
-
- ____________________
- Auto:: Touran 2016 1,4 TSI DSG
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
firma BRINK polska takową wiazke posiada na sprzedaż tylko jest dokładnie tak jak piszesz, trzeba mieć kod aktywacyjny którego nie kupisz z używanym hakiem więc pozostaje założyć hak odpinany w vw lub poczekać na koniec gwarancji i założyć hak kulowy od BRINKS, mają taką możliwość lub wiazke dedykowana od BRINKS i używany ori hak do tourana tak też to zadziała i będzie kod aktywacyjny y do tej wiązkifreebaby pisze:Sprawa wg serwisu nie jest łatwa, Touran (inaczej niż np. Tiguan) nie posiada wiązki dedykowanej więc tę część trzeba odtworzyć samemu. Następny kłopot to elektronika - ponoć nie da się zakodować używanego modułu do innego samochodu, takie zabezpieczenie VW. Takie info otrzymałem na początku 2016 ( już po kupieniu haka i elektroniki, który już drugi rok leżakuje).terex pisze:Panowie potrzebuje numer katalogowy modułu haka holowniczego, tego składanego pod zderzak do 5TA, i czy ktoś się orientuje czy można dołożyć takie usyrojstwo do auta i będzie działało? Ktoś z was dokladal hak? Jaki? Gdzie? Dajcie fotki jak to u was wygląda,. Zamierzam zamontować używany ori lub dołożyć w vw.
-
- Użytkownik
- Auto:: Touareg 262KM
- Imię:: Tomasz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
terex pisze:Panowie potrzebuje numer katalogowy modułu haka holowniczego, tego składanego pod zderzak do 5TA, i czy ktoś się orientuje czy można dołożyć takie usyrojstwo do auta i będzie działało? Ktoś z was dokladal hak? Jaki? Gdzie? Dajcie fotki jak to u was wygląda,. Zamierzam zamontować używany ori lub dołożyć w vw.
witam
tutaj masz link
https://allegro.pl/vw-touran-09-2015r-2 ... 94524.html
ja tam montowałem hak elektryczny do Touarega
mają swoje moduły wpinają się w zasilanie i wszystko działa
nie mam orginalnego przycisku ale mam hak
MULTIVAN T6 Highline BULLI 2017 204CR/DSG/4MOTION
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
TOUAREG Business R-Line 2016 3.0 V6 TDI 262 KM 4MOTION
Fiat Ducato 2007/2.3 JTD 120KM
- Jusand
- Początkujący
- Auto:: Touran, 1.4 TSI, 2016
- Imię:: Andrzej
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Tu masz linki:elkrecik pisze:Jusand- skręcasz kołami, następnie śrubokrętem płaskim podważasz od dołu zaślepkę a później jej boki. Po wyjęciu wypinasz wtyczkę i żarówkę wykrecasz w lewo. Można prosić o link do lampki i wtyczki? Dziękuję
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7338666433
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7522587050