Skoopi pisze:1.9 90KM - jak się ten silniczek sprawuje, jedzie to jakoś pod górkę?
Mam taki i jakby to powiedzieć...
90KM i 210 Nm daje radę, ale na pusto. Jak zapakujesz rodzinkę i pełen bagażnik to o szybkim wyprzedzaniu tirów możesz zapomnieć.
Pod górkę przy prędkości rzędu 100 już trudno się przyspiesza. Opór jaki stawia powietrze Touranowi swoje robi a i 1,5t masy własnej nie pomaga...
W takim mieście jak Warszawa przy ruszaniu ze świateł muszę dobrze cisnąć i szybko (i odpowiednio) zmieniać biegi aby dorównywać innym samochodom. Poprzednim autem (Golf IV 1,9 TDI 110 KM 235 Nm) nie miałem z tym żadnych problemów.
Największą bolączką tego silnika i 6 biegowej skrzyni (choć takie same przełożenia są w wersji 105KM) jest właśnie sprawny start ze świateł. Aby rozpędzić się do 100km/h potrzebujesz przekroczyć 2500 obr/min na 4tym biegu!
Ale jest też druga strona - ja robię 80% przebiegu w trasach - dopóki nie ścigasz się z każdym, to i dasz radę wyprzedzić (czasem tylko trzeba trochę odpuścić i poczekać na inną okazję aby się nie wpakować na czołówkę) i całkiem sprawnie dotrzesz na miejsce.
Jeżeli nie przekraczasz zbyt często 110km/h to w trasie zejdziesz poniżej 6l/100km. Mi się to rzadko udaje, przeważnie zamykam trasy między 6 a 6,5.
Miasto: odcinki do 15km 7,5 - 8l; krótsze odcinki (na zimnym silniku) - 9-10l.
Jest to silnik BXF, bliźniak BXE (105km, 250Nm). Podobno różnią się tylko programem.
Za mniej więcej 1.500zł możesz zrobić chipa - jak chcesz spokojnie, to 110-120KM i 250-280 Nm. Awaryjność nie powinna się zmienić.