Czesc,
Tak wiem DQ200 to kupa.
No więc tak: auto na parzystych biegach "ślizga sprzęgłem", najbardziej odczuwalne na 4 i 6 bieu w okolicy 2000obr. Przy zmiane na 4 i 6 licznik pokazuje juz ze jedziemy na tym biegu ale nadala "ślizga" i dopiero jak odpuszcze gaz to faktycznie zmienia bieg.
Auto stoi w Ediparts w Nadarzynie.
Brak błędów w VCDS.
Skrzynia bez problemu przechodzi adaptacje.
Olej zmieniany ok 12kkm temu.
Brak wycieków.
Mechatronik zmieniany w ASO całkiem niedawno (nie z powodu tego problemu)
Przy spokojnej miejskiej jezdzie skrzynia ideał, problem pojawia się jak dodamy więcej gazu.
Wszystko wskazuje na sprzęgła ale gdyby to było takie oczywiste to chyba serwis by to wiedział i chciał zmieniać.
Nie ma roznicy czy zmieniamy biegi w kierownicy, wajchą czy mamy D czy S.
Serwis mowi ze jak sie pociagnie do odcinki to skrzynia wpada w tryb awaryjny i ma problemy z wysprzeglaniem.
Chętnie zainwestuje piędziadze w ta skrzynie tyko chce zeby to bylo dobrze wydane pieniadze.
Moze ktos poleci NAJLEPSZY serwis DSG w polsce?
A moze lepiej poszukac innej skrzyni? Moze jakis namiar na człowieka ktory ma takie skrzynie na jakiejs gwarancji?
Dostalem wczoraj namiar na Kamila z Zielonej Góry, dziś bede dzwonil, a w miedzyczasie moze ktos tutaj rzuci pomysł.
Za wszelkie odpowiedzi dziekuje
DSG 7 DQ200 - problem i brak diagnozy
- kubawojcik
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.6 TDI 2011r
- Imię:: Jakub
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: DSG 7 DQ200 - problem i brak diagnozy
Możesz popytać w ASB Długołęka. Słyszałem parę dobrych opinii o nich chociaż sam nie miałem z nimi styczności.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
- gordon
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Zdaje się, że Eljot robił duży remont skrzyni DSG u nich, jakiś czas temu.bartez55 pisze:Możesz popytać w ASB Długołęka. Słyszałem parę dobrych opinii o nich chociaż sam nie miałem z nimi styczności.
- gregg
- ____________________

- Auto:: 1T3/CAYC/DSG
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dzwoń do Gąsiorka z Ociąża. Robią Tylko DSG, top 1-2 w Polsce. Poprawiają serwisy itd. Na telefon tak samo Ci pomoże.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
a sprzęgło zmieniałeś? jaki masz przebieg ? jak użytkujesz dużo na mieście to te tarczki od sprzęgieł szybciej się zużywają...
- kubawojcik
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 1.6 TDI 2011r
- Imię:: Jakub
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Ja sprzęgła nie zmieniałem, mam to auto od roku.
Na tą chwile po konsultacji z Kamilem z Zielonej Góry zleciłem wymiane sprzęgła w Ediparts.
Jeśli to nie pomoże to laweta i jedzie,y gdzie indziej.
Co do Gąsiorka to fakt fachowiec z niego dobry.
Byłem u niego na początku roku.
Jedyne co mi się w nim nie podoba to że on ciągle sugeruje że żeby to DSG dobrze jeździło to trzeba mu usunąć 7 wad fabrycznych co kosztuje dokładnie ok 7tys PLN. Wymienia wtedy chyba wszystko co się da. Nie ważne czy sprawne czy nie. Jest to jakaś metoda ale to troche droga na łatwizne i każdy by tak mógł robić.
-- Śr gru 12, 2018 12:58 --
UPDATE:
Ediparts sie poddali i ostatecznie nie zrobili nic.
Auto trafiło do Zielonej Góry gdzie spędziło miesiąc, po tym czasie Kamil próbował mi podstawić auto do Warszawy ale dojechał tylko pod Poznań gdzie skrzynia wpadła w tryb awaryjny, na lawecie auto trafiło do Teo Motors. Teo Motors miało z samego rana zrobić regulację sprzęgieł bo taka diagnoze wystawili bez patrzenia na auto. Oczywiście zeszło im 4 dni
Pojechał po auto a oni na to, że jest chipowane i mapa nie ogarnia, wgrali nowszy soft i powiedzieli, że już jest OK, skasowali 180zł. Nie dojechałem nawet do Warszawy i problem wrócił.
Auto zawiozłem do Gąsiorka, który naprawił je w 3 godziny. (wymiana mechatronika)
Podsumowanie:
Kamil z Zielonej Góry - ODRADZAM
TEO MOTORS - ODRADZAM dodatkowo minus za ich szefa który myśli że pozjadał wszystkie rozumy.
Dodatkowo nie wiem którzy z nich zgubili osłone pod silnik a nadkole wygląda jak by niedźwiedz wydrapał w nim dziury.
Auto Gąsiorek - POLECAM jak najbardziej
Na tą chwile po konsultacji z Kamilem z Zielonej Góry zleciłem wymiane sprzęgła w Ediparts.
Jeśli to nie pomoże to laweta i jedzie,y gdzie indziej.
Co do Gąsiorka to fakt fachowiec z niego dobry.
Byłem u niego na początku roku.
Jedyne co mi się w nim nie podoba to że on ciągle sugeruje że żeby to DSG dobrze jeździło to trzeba mu usunąć 7 wad fabrycznych co kosztuje dokładnie ok 7tys PLN. Wymienia wtedy chyba wszystko co się da. Nie ważne czy sprawne czy nie. Jest to jakaś metoda ale to troche droga na łatwizne i każdy by tak mógł robić.
-- Śr gru 12, 2018 12:58 --
UPDATE:
Ediparts sie poddali i ostatecznie nie zrobili nic.
Auto trafiło do Zielonej Góry gdzie spędziło miesiąc, po tym czasie Kamil próbował mi podstawić auto do Warszawy ale dojechał tylko pod Poznań gdzie skrzynia wpadła w tryb awaryjny, na lawecie auto trafiło do Teo Motors. Teo Motors miało z samego rana zrobić regulację sprzęgieł bo taka diagnoze wystawili bez patrzenia na auto. Oczywiście zeszło im 4 dni
Auto zawiozłem do Gąsiorka, który naprawił je w 3 godziny. (wymiana mechatronika)
Podsumowanie:
Kamil z Zielonej Góry - ODRADZAM
TEO MOTORS - ODRADZAM dodatkowo minus za ich szefa który myśli że pozjadał wszystkie rozumy.
Dodatkowo nie wiem którzy z nich zgubili osłone pod silnik a nadkole wygląda jak by niedźwiedz wydrapał w nim dziury.
Auto Gąsiorek - POLECAM jak najbardziej